Laatst keek ik weer naar discovery en was het weer raak. De verhalen over ufo’s en rare wezens met ovale hoofden en grote ogen vliegen je om de oren (of voelsprieten). Tegenwoordig hoef je alleen maar te roepen dat er aliens aan je gesleuteld hebben en je bent een bekende Nederlander. In deze tijd van onbenullige soaps zijn er toch al zoveel bekende Nederlanders. Ik word persoonlijk een beetje ziek van mensen die er alles aan doen om aandacht op te zoeken. Laatst las ik weer zo’n berichtje in de krant. Een vrouw beweerde dat ze lekker in bed lag te slapen toen ze wakker werd van een zoemend geluid. Wat bleek, ze werd omhoog getrokken, een ufo in. Het volgende moment werd ze wakker en wist ze niks meer van wat er was gebeurd. Vervolgens verkondigde ze aan iedereen die het maar horen wilde dat ze ontvoerd was geweest door aliens. Het idee dat ze misschien gewoon droomde kwam blijkbaar niet in haar op.

Tegenwoordig zijn er zelfs praatgroepen voor mensen met ‘alien-abduction’ervaringen. Je kunt wel merken in wat voor rare wereld wij leven. Het is ineens helemaal ‘hot’ om ontvoerd te zijn geweest. Je leest erover in kranten, tijdschriften en je ziet de ‘slachtoffers’ erover vertellen op discovery channel. Die slachtoffers kun je indelen in 2 groepen. De eerste groep: goede acteurs en de tweede groep: toekomstige psychiatrische patienten. Zeg nu zelf, deze mensen kun je toch niet serieus nemen? Als ik nu iemand beledig hoor ik het graag hoor, maar maak mij niet wijs dat je ooit ontvoerd bent geweest door slijmerige groene wezens die uit een blauw-lichtgevende schoter kwamen.

Ik denk wel dat er meer leven is dan ons leven op aarde want het heelal is zo groot, daar kunnen wij niet als enige in bestaan. Maar ik denk eerder dat er mensen leven die net als wij zijn. Niks paarse kromlopende griezels, gewoon mensen zoals jij en ik. Niks stomme nietswetende sukkels, een ras dat net zo slim is als wij (of net zo dom). Waar halen mensen tegenwoordig al die onzin vandaan!

P.S. Ik heb een litteken op mijn duim en weet niet waar het vandaan komt. Zou ik ook ontvoerd zijn geweest??

P.P.S. Dit was mijn eerste column die ik heb geschreven. Hij zal wel niet helemaal geweldig zijn maar in ieder geval bedankt voor het lezen. Verder hoor ik graag wat jullie er van vonden en als jullie nog tips hebben…


3 reacties

Mercurius · 8 augustus 2003 op 18:03

Hoi Chimaira,

Zeker niet slecht geschreven voor een onderwerp dat niet zo alledaags is! Dus gewoon zo doorgaan, zou ik zeggen. Je vroeg om een tip: columns met het woord seks erin schijnen nogal goed te scoren hier. 😀

Ciao Mercurius

Godspeed · 9 augustus 2003 op 10:33

[quote]maak mij niet wijs dat je ooit ontvoerd bent geweest door slijmerige groene wezens die uit een blauw-lichtgevende schoter kwamen. [/quote]

Ik heb die lichtgevende schotel ook al eens gezien, misschien wel onder invloed van veel drank:-D

Ik heb trouwens ook een litteken aan mijn duim, volgens Viking een uit de hand gelopen actie om mijn broekspijpen te verwijderen terwijl ik de broek nog aan had;-) maar ik begin nu toch te twijfelen.

Misschien zijn we toen wel samen ontvoerd, ik kan me namelijk herinneren dat ik niet alleen was.(:-D)

Groetjes,

Godspeed
:pint:
[img]http://www.smilies.nl/05.gif[/img]

koekoek · 2 februari 2005 op 15:43

Dat deze mensen dat soort ervaringen hebben is wel verklaarbaar.
Zij ervaren dit als realistisch en zijn daarom overtuigt dat ze dit gezien hebben.
Je kunt het vergelijken met mensen die schijndood zijn geweest.
Door wat voor oorzaak dan ook krijgen ze een tekort aan zuurstof in de hersenen en komt er een soort drugsstof vrij in het lichaam die deze beelden veroorzaken.
Als ik het goed heb word deze stof aangemaakt door de bijschorsnier en getransformeert naar de hypothalimus, welke stof het was ben ik jammer genoeg vergeten.
Omdat deze stof zijn uitwerking in de hersenen heeft ervaren deze mensen het echt en is het voor hun dus geen verbeelding of aanstellerietes.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder