Kerst staat voor de deur, dus doe ik snel open. Je zult maar Kerst heten in deze tijd, maar de postbode is het gelukt. Tenminste… haar man heet Kerst. Eh.. Koos Kerst. Jezus! Oké dan.. Zij heeft een doos in haar hand die niet door de brievenbus kan. In de doos zit een zogenaamde lichtslang. Die zag ik in een krant staan en het leek me wel geestig. De slang dient over het hele plafond te worden verdeeld zodat een optimaal “lichtrendement” kan worden gegenereerd. Ja, echt! Zo stond het in de advertentie.
De postbode of is het postboodster, slingert de doos nog net niet in mijn gezicht maar veel scheelt het niet.
Zij is nog steeds boos over vorig jaar toen ik haar tegenkwam en haar vroeg of zij nog wat ging rommelen met Kerst.
Ja, weet ik veel. Je houdt toch niet steeds rekening met iemands naam?
Hoe dan ook, ik vraag haar of zij ook zo’n hekel heeft aan die fucking kerst, waarop zij met een warm gevoel van medemenselijkheid reageert door zich om te draaien en vanuit stand mijn tuin in te spugen waarna zij bijna haar nek breekt over mijn fiets die in het tuinpad staat.
Tja, dat krijg je ervan als je elke dag naar het journaal kijkt. Dan word je vanzelf wel agressief. Ik weet het niet hoor, maar het kerstgevoel is nog niet in mij gevaren.
Ik bedoel maar; om nu in het licht van alle ellende van afgelopen maanden ,in een kerk over stille danwel heilige nachten te gaan jodelen, gaat me iets te ver.
Nu sijt wellekome kan weer wel. Ik heb niet veel met geloven maar àls er een verlosser zou bestaan dan is NU echt wel het moment waarop hij, al dan niet onder de naam Jezus Chr., wellekome zou zijn.
Toch heb ik besloten, juist nù die lichtslang aan te schaffen.
Voorheen hield ik het bij een her en der opgehangen kerstbal in een plant en kwakte ik hier en daar een waxinelichtje op de grond ter algehele verhoging van de kerst en/of feestvreugde.
Daar kan ik nu, in deze donkere tijden niet meer mee aankomen. Ik heb nu besloten om het professioneel aan te pakken en mijn huis vol in het licht te zetten. Gisteren werd door de postbode, de Weledele mevrouw Kerst ,al een verlicht houten bruggetje bezorgd dat ik besteld had. De leuningen bestaan uit twee vuurspugende rendieren die op hun rug een, op Bin L. gelijkende Kerstman dragen. Doordat de rendieren kennelijk wind tegen hebben waait het vuur uit hun bek naar achteren waardoor de baarden van de heren Kerstman in de fik lijken te staan. Geestig stilleven volgens mij en helemaal passend in deze tijd van geestelijke verdieping.
Over geestelijke verdieping gesproken; ik kijk uitsluitend nog naar de EO. Geen geweld! Geen porno! Alleen lieve programma’s over God en verbod. Zo zag ik, in het kader van deze lieve programma’s, bijvoorbeeld een Imam,onder de naam Abdul v.d.V, verkondigen dat Kamerlid Geert Wilders binnen twee jaar best aan een enge ziekte mag doodgaan. Enge man ,die Imam.
Òf hij is helemaal gestoord òf hij heeft teveel gezopen en is lam.Ik denk het laatste, maar wie ben ik.
Jammer dat ik geen vijver heb om de brug overheen te leggen.Een detail waar ik, continue verdiept in het geestelijke, niet aan gedacht heb.Dan maar op het dak. Sinter K en Zwarte P hebben daar niet het alleenrecht.Ik bedoel maar, als er een paard op kan, dan kan een brug ook. En terwijl ik aan de ene kant de lichtslang aan het plafond heb bevestigd waarna de slang er aan de andere kant weer even hard aflazert, gaat de deurbel weer.
Het is Mohammed Q ,mijn buurman die eigenaar is van een cateringsbedrijf. Hij heeft een unieke kerstaanbieding. Alle wildschotels voor de halve prijs. Jammer dat ik vegetarisch ben.Op het menu staan Zebra-endeldarmstuk, olifantskontenhol, tijgergal en paddensalade. Ik vraag hem, terwijl ik afwezig in de krant blader en een artikel lees over Imam Abdul v.d.V, of hij zelf ook wild gaat eten met de Kerst.
Grijnzend zegt hij dat hij zich inderdaad helemaal wild gaat vreten.
Over wild gesproken: Imam Abdul v.d. V doet niet aan Kerst. Die gaat op zoek naar iets Wilders…. …
So…. Be carefull out there !!!


14 reacties

pepe · 1 december 2004 op 08:02

[quote]Jammer dat ik geen vijver heb om de brug overheen te leggen.Een detail waar ik, continue verdiept in het geestelijke, niet aan gedacht heb.[/quote]
Dat wordt graven dan;-)

[quote]Over wild gesproken: Imam Abdul v.d. V doet niet aan Kerst. Die gaat op zoek naar iets Wilders…. …[/quote]

Ik mag toch hopen dat hij zijn verstand terug vindt.

Een column om te smullen!!

Fijne Kerst Kees!

viking · 1 december 2004 op 08:21

Hee Kees, komt dat even mooi uit: ik heb mijn vijver (4×8 m) dichtgegegooid en heb het gat nu in de aanbieding. Iets voor jou?
😀

Ma3anne · 1 december 2004 op 08:27

Een nobel streven, Kees, om in deze barre tijden bruggen te willen bouwen waar het onmogelijk lijkt. Krijg ik een goed kerstgevoel van, dat iemand dat nog kan opbrengen. 😉

Wat een juweeltjes zitten hier weer in. :laugh:

Wright · 1 december 2004 op 11:36

[quote]Ik weet het niet hoor, maar het kerstgevoel is nog niet in mij gevaren. [/quote]

Bij mij wel een beetje, na het lezen van deze weer zeer lachwekkende column!

(Krijgen we ook nog kerst met Jansen?)[img]http://www.boomspeed.com/carolrobert/xmas-smiley-016.gif[/img]

Mosje · 1 december 2004 op 12:11

Beste Kees, ik moet je ook alles voorzeggen geloof ik.
Een vrouwelijke postbode heet postboderin!
😛

Mup · 1 december 2004 op 13:44

[quote]So…. Be carefull out there !!![/quote]

Daar krijg ik het kertsgevoel van, van die politieserie, die hele ouwe, hoe heet-ie ook alweer? Toch maar wat spullen van zolder gaan plukken dan….

O ja, Hill Street Blues. Misschien op dvd als zoenoffer voor mevr. Kerst?

Groet Mup.

sally · 1 december 2004 op 16:42

Geef me het adres van dat cateringbedrijf Kees.
Ik wil die olifantskontenhol graag eens proberen.
Krijg je vast niet zo`n volgevreten kerstgevoel van.
Onmogelijk om kort te reageren op deze column.
Elke zin is een uitdaging om op te reageren.
Een pareltje om een paar keer over te lezen.
liefs Sally 😀 😀

Dees · 1 december 2004 op 17:55

:laugh: prachtige stukjes in deze column!

R@@F · 1 december 2004 op 18:59

Hoe krijg je het toch voor elkaar, elke keer als ik denk…hier komt ie kwalitatief niet meer overheen……PATS ja hoor
Groet
R@@F

Li · 1 december 2004 op 19:17

[quote]Toch heb ik besloten, juist nù die lichtslang aan te schaffen[/quote]

En zo is het maar net!
Als anderen het licht niet willen zien, doen wij het maar. 🙂

Pakkende column weer 😉

Li

WritersBlocq · 3 december 2004 op 11:30

Heerlijk genoten van je column! En ik sluit me aan bij Wright: Kerst met Jansen over jou te horen praten zal allerminst saai worden! :warn: :peace:

JanBontje · 4 december 2004 op 22:25

Chapeau. ‘Kerster’ en ‘wilder’s dan dit kan haast niet.

doos2 · 5 december 2004 op 23:39

Je woordspelingen zijn om te genieten!
groet,

Doos2

Shitonya · 7 december 2004 op 23:09

Ik haat kerst, maar columns over kerst, helemaal van zo’n kerstbal als jou, doet me altijd nog een grinnik om mijn mond toveren 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder