Jarenlang luisterde ik vaak naar klassieke muziek. Maar je wordt ouder en je ontwikkeling staat niet stil. Zo ontdekte ik een aantal jaren terug housemuziek. Inmiddels ben ik in de 40 en al een paar jaar ‘into house’. Midlifecrisis? Die is berucht door de brave huisvaders die vrouw en kinderen laten zitten, een Harley Davidson kopen, en met een jong blond lekker ding achterop de boel de boel laten. Een brave huisvader worden heb ik nooit als een optie gezien. Jong en blond hebben nooit hun fascinatie voor mij verloren. Al ben ik niet voor huisvader in de wieg gelegd, braaf ben ik wel. Ik belast de medemens niet met de rook van barbecue of sigaret. Ik toeter nooit na elven ‘s avonds en zelfs niet ervoor zonder aantoonbare noodzaak. Als ik eens een keer ongelijk heb geef ik dat zonder gezeur toe. En jong en blond bewonder ik van afstand. Als je dan geen recht hebt op een gezonde midlifecrisis!

House is kicken maar van het publiek, overwegend jong grut, moet je het niet hebben. Als de DJ de beats ontketent worden glazen bier in de hand niet eerst leeggedronken voor er gesprongen wordt. Het bier vliegt dus in het rond. Ook met brandende sigaretten wordt achteloos gezwaaid dus je hebt geluk als je het er zonder brandwonden of schroeiplekken in je kleding vanaf brengt. En dan heb je nog van die types die bij het dansen, in hun eentje de halve zaal nodig hebben. Als je niet ruim afstand houdt loop je een goede kans geplette tenen op te lopen of getroffen te worden door rondmaaiende armen. Zo’n boomlange jongen die vlak voor je neus staat te stuiteren is geen pretje. Van meisjes heb je geen last. Zij hebben andere manieren om de aandacht te trekken. Ze laten het beste van zichzelf zien met behulp van de kleinste truitjes en de strakste broeken in de hipste kleuren. Nauwelijks anders dus dan op school, op het werk of op straat. De jongens lopen er ook ongeveer bij zoals altijd. Alsof ze op een vismarkt aan het werk zijn. Het enige dat die jongens kunnen bedenken om de aandacht op hun fysieke kwaliteiten te richten is, met de hitte als excuus, om hun fantasieloze T-shirt maar helemaal uit te trekken. Dan zetten ze hun paringsdans voort met ontblote bovenlijven, zwetend als bootwerkers. Ze denken dat meisjes daar gek op zijn. En misschien klopt dat wel.

Het ergst zijn de ouwe lullen in een discotheek. Ik val nog reuze mee maar ik schaam me plaatsvervangend voor die andere ouwe lullen. Hoe lelijker, ouder, kaler en dikker ze zijn hoe meer ze dat proberen te compenseren door zich aan te stellen. Ze gedragen zich tegen die prachtige meisjes alsof ze pubers zijn. Terwijl zo’n hossende overjarige puber met zijn bierbuik een frisse jonge meid iets dat je niet wil weten in het oor schreeuwt legt hij gauw een dik behaard handje op een dij, een rug of een buikje. Zo’n meisje laat dat uit beleefdheid even toe en danst weg zodra het enigszins kan. Ik kan me die ouwe lul best voorstellen. Een ranke meid die uitdagend voor je danst gaat je niet in je kouwe kleren zitten. Maar een ouwe lul die aan een jonge meid zit is echt geen gezicht. Ik laat het voorlopig bij housen! Maar wie weet raak ik de schaamte voorbij als ik nog een aantal jaartjes ouder ben.


1 reactie

Casperio · 29 juli 2003 op 21:34

Je blijft in ieder geval jong tussen het uitgaanspubliek.
Jij wordt vast niet zo… al weet je inderdaad maar nooit. Houd ons op de hoogte 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder