Op een willekeurige doordeweekse vrijdagavond in sept-2006, scheur ik vanaf mijn werk over de A-29 naar huis en vlieg met mijn zwarte Peugeot-206-diesel met derde deur de Heinenoordtunnel uit. Waarom heet een achterklep eigenlijk een derde deur? Is er uberhaupt iemand die ooit, één keer in zijn of haar leven hierdoor in of uit het voertuig stapt? Alleen vanwege de benaming: deur? Maar goed, het weekend staat er immers aan te komen en vooral mijn borreltje staat koud. Reden genoeg om snel huiswaarts te keren vond ik. Ik nader het knooppunt Vaanplein en zie een politieauto merk Volvo, op de vluchtstrook staan. Niets mis mee, so far.

Op het Vaanplein zelf maak ik een vlijmscherpe bocht naar links om de A-15 op te draaien en ik zie in mijn spiegel die politiekar van daarnet bijna in mijn kofferbak zitten, over afstand houden gesproken. Er zitten 2 jonge badgasten in, stressend op hun nagels bijtend. Vóór mij rijden 5 voertuigen en ik kan geen kant op, waarom zou ik ook want de mobiele hermandad gebruikt niet één zwaailicht dan wel enig ander signaal; geen reden voor paniek dus. Edoch scheuren zij zenuwachtig de vluchtstrook op en passeren mij rechts; zij halen mij in via de vluchtstrook? Op zich een wanhoopsdaad die ik niet kan plaatsen. Pal voor mij voegen zij in, snijdend bijna, en rijden met het verkeer mee de A-15 op. Ze willen direct invoegen naar de middelste rijbaan maar dat verkeer remt plots af waardoor die badgasten zich klem rijden en ineens terug naar de rechtse baan moeten en dat deden zij ook, zonder aanziens des persoons! Toen de baan vrij was gaven zij vol gas en ‘spoten’ er vandoor, scherp overstekend naar de 3e rijbaan en weg waren ze.

Na een paar kilometer was er een verkeersopstopping en alle drie de rijbanen moesten abrupt vaart minderen tot zelfs minder dan 50km/h. Naar bleek stond die pliesiekar met die badgasten op de vluchtstrook met achter zich een als nieuw uitziend personenvoertuigje. Kijkers en gechockeerden zorgden voor de nodige vertragingen.

Hier zou nu de politie eens naar moeten kijken. Naar dit asociale weggedrag van een stelletje kloothommels die hun voorbeeldfunctie hierdoor niet waardig zijn. Ik bedoel: eerst het verkeer in gevaar brengen door roekeloos en nodeloos over de vluchtstrook rechts in te halen en nog kloteriger snijdend in te voegen om dan ook nog eens een verkeersopstopping te veroorzaken.

En mocht je het ooit zo zout hebben gegeten dan durven die badgasten mij eerder dat jaar aan te houden omdat ik 106 rij waar 100 is toegestaan.

Hoe zou het nu toch komen dat die ‘lui’ hun gezag kwijt raken en dat mensen een vreselijke pleurishekel krijgen aan dit soort lui?

Categorieën: Verhalen

12 reacties

WritersBlocq · 2 februari 2007 op 17:49

Pliesies zijn soms ook net mensen en als ze een fout maken, das niet erg. Maar als ze daardoor asociaal worden, das wel erg! En als ze hun werk doen en te hard rijden beboeten, dan is het ook weer niet goed :eh: 😆

SIMBA · 2 februari 2007 op 18:17

Breek me de bek niet open…

DriekOplopers · 2 februari 2007 op 22:28

Mooi gedaan. Ik had nog een appeltje te schillen met een agent in Geldrop, maar ik kreeg het verhaal niet uit mijn geest geperst. Nu werd ik effe goed kwaad, dus…

zie http://www.critici.nl/2007/02/02/fuck-you-agent-deel-2/

Thanks!

Driek

WritersBlocq · 2 februari 2007 op 23:26

Onder de column van een ander een eigen schrijfsel promoten… je kunt het niet laten hè 😮 🙄 😆 😀

(niet dat ik het lees hoor, ik kom op critici wanneer ik dat wil en niet n.a.v. 😉 )

pally · 2 februari 2007 op 23:59

Ik was erg pleased van jouw pliesiestukkie, Prlwt
Maar waarom noem je ze badgasten? Vind je ze bad?
Nou, als ze zo scheuren zijn ze dat zeker!

groet Pally

Prlwytskovsky · 3 februari 2007 op 00:04

@Pally: sukkels, klojo’s, halve zolen e.d., daarvoor gebruik ik een verzamelnaam als badgasten.

DriekOplopers · 3 februari 2007 op 11:08

@WB: ik vond het leuk om nu een keer onze zusterstite Critici te promoten. Weer niet goed. 🙁

Driek

Mrtn · 3 februari 2007 op 14:34

Kleine nuance..
Mijn motorrijleraar (is alweer even geleden) was ooit motoragent. Hij legde me eens uit dat op het moment dat hij zijn zwaailicht en/of sirene aanzette, men in de remmen ging en nerveus om zich heen ging zitten kijken. Hij moest dan van de meldkamer als de donder ter plaatse zijn en dat schoot allemaal niet op omdat mensen in al hun nervositeit gekke dingen gingen doen.

Alternatief: als hij even aan zijn gas trok ging hij er zónder sirene meestal zo langs..

[/moraalridder-modus]

Bitchy · 4 februari 2007 op 08:56

Vandaar dat *fuck you* mocht van de rechter

Ik heb ze ooit nog eens met sirene en zwaailicht voorbij zien racen om vervolgens bij de Mac naar binnen te gaan om te lunchen 😉

Ben ik trouwens de enige die wel eens die 3e deur heeft gebruikt? :oeps:

Li · 4 februari 2007 op 10:32

En als het nu een blonde pliessiestoot is met een sexy gummieknuppel? 😀
Past die pet je dan wel?:-o

Dees · 4 februari 2007 op 11:20

Badgasten 😆

Deze galcolumn is lekker gallig geschreven en gelezen.

arta · 4 februari 2007 op 13:43

Hij is weer leuk!
😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder