Bij uitzondering zijn we deze zaterdag eens vroeg wakker. Ik omdat ik weer een afspraak bij mijn garageman heb, en de kids omdat ze een logé hebben. En dan verspil je je tijd niet met slapen, maar met de zolder verbouwen natuurlijk. Anders zou mama zich op zaterdagmiddag toch maar vervelen. Nu kan ze mooi de zolder opruimen. Mijn ouwe trouwe koekblikkie heeft een draadje laten knappen, waardoor ik nu niet meer kan zien hoe hard ik rijd. Voor mij niet zo’n probleem, ik ben al zo vergroeid met mijn bakkie dat ik wel weet hoe hard ik ga. Allen zijn mijn kids nu op een leeftijd dat ze op school verkeersregels krijgen en ze het maar niets vinden dat ik zo rondrijd. Ik hoop dat ze daar over tien jaar met hun eigen rijbewijs ook zo over denken. Hoop doet leven niet waar.
Het kabeltje vervangen ging sneller dan mijn ruiten ijsvrij krijgen, mijn bakkie moet namelijk ook van binnen ijsvrij gemaakt worden.

Terug thuis waar de kids en hun logé voor een ontbijt hebben gezorgd, dat ook sneller gegeten dan opgeruimd is, komt er een vraag van onze oudste.
“Mam, wat is pijpen?” Ik verslik me net niet, en doe alsof ik eerst mijn mond leeg wil eten voordat ik antwoord geef. Even bedenktijd. Hoe leg ik dat nou pedagogisch verantwoord uit? Ik kan zeggen dat ik het niet meer weet, het is immers al zo lang gelden, maar dat zou liegen zijn. Liegen doen we zelfs met Sinterklaas niet meer, dus dat is geen optie.
Ik besluit toch maar antwoord te geven. Dapper slik ik mijn laatste korstje brood door, en zeg: “Iemand zijn piemel kussen” Hoe komt het toch dat je je mond vol, (verkeerde uitdrukking) tanden hebt bij zo’n vraag van je kids, terwijl je altijd rondbazuint dat eerlijk over sex praten moet kunnen tegenwoordig.
Ik verwacht hilariteit en smerige gezichten, maar in plaats daarvan barsten ze in lachen uit. Een vriendje in de straat had namelijk geroepen, na een ruzietje:”Ga je zus pijpen” Dat kon dus lekker niet. Nou, die zouden ze dat wel eens inwrijven vanmiddag. Een goed alternatief voor sneeuwballen inwrijven.

Opgelucht haal ik adem en begin de ontbijtboel op te ruimen. Meestal kunnen kids na een bevredigend antwoord snel weer van onderwerp veranderen. Meer uitleg werkt bijna nooit, tenzij ze er zelf naar vragen, heb ik geleerd. En meer uitleg wil ik ook niet geven.
Dan gaat de telefoon. Opa, die even met zijn kleinkinderen wil praten. Opa heeft een vriendin, en die komt ook even aan de lijn. Tot mijn schrik hoor ik ze vertellen over die domme jongen en zijn uitspraak. Gelukkig is opa’s lief is echt lief en ze neemt het goed op. Tot ze vragen of ze opa wel eens gepijpt heeft….

Prettig weekend, het mijne kan alleen maar beter worden.


13 reacties

viking · 4 maart 2004 op 14:18

Als ik dít even projecteer op mijn opa’s en oma’s…

😛 😛 😛

Eftee · 4 maart 2004 op 17:30

Whahaha, wat kunnen je kinderen je toch voor gek zetten.
Mijn zoon presteerde het een keer om in een kamer vol visite te vertellen dat hij altijd van die rare geluiden uit onze slaapkamer hoorde komen. Bij de vraag, van iemand, wat voor geluiden dat waren, deed hij ze ook nog even, keihard, na.
Hele kamer blauw van het lachen natuurlijk. Ik kon wel door de grond.

Hartstikke leuke column Mup! 😀

R@@F · 4 maart 2004 op 21:31

😀
R@@F

Ma3anne · 4 maart 2004 op 23:12

Heerlijk die eerlijkheid van mams en de gevolgen die zoiets kan hebben. Zo hoort het!

Een vriendje van mijn zoon was ook zo’n flapuit en vroeg mij eens: “Heb jij wel eens gebuisd?” Ik had geen idee wat ie bedoelde, dus ik zei “Nee”.
Dagen later begreep ik pas dat ie ‘pijpen’ had bedoeld. 😀

Kees Schilder · 5 maart 2004 op 00:23

prachtig Mup 😀 😀 😀

Li · 5 maart 2004 op 00:32

O, wat erg!
Maar ook ‘erg’ leuk om te lezen! 😀

pepe · 5 maart 2004 op 09:38

😉

Je hebt (h)eerlijke kids

vike · 5 maart 2004 op 09:45

wat een gewelddige column MUp, wat zijn kinderen toch een heerlijke bron van inspirtie, kan ik ze een dag lenen hihi

En ook erg leuk geschreven

Mup · 5 maart 2004 op 12:29

Bedankt voor jullie reacties, en alleen maar lenen? Gegeven is gegeven zeggen wij altijd en hebben is houden:-)

Groet Mup.

Mosje · 5 maart 2004 op 18:01

Ben eigenlijk wel benieuwd naar de reactie van opa’s lief!
“Ja hoor, ik heb opa’s pijp wel eens gestopt”
Zoiets?
:laugh:

Enne Ma3anne, toen jij eenmaal wist wat buizen betekent, wat heb jij toen aan je zoon verteld? 🙂

Mup · 5 maart 2004 op 18:06

Sinds dit voorval heb ik opa’s lief nog wel gesproken, maar niet meer over dit onderwerp. Opa rookt sigaretten zonder voorbehoedsmiddel, dus je overigens goede oplossing klopt hier niet. Om mezelf te behoeden voor nog meer vragen van mijn kids, heb ik het antwoord niet meer gevraagd. Misschien later, als ze groot zijn:-)
Of wil het dan niet meer weten…

Groet Mup.

Farfalla · 5 maart 2004 op 18:48

Vroeger nam ik altijd scheldwoorden van anderen klakkeloos over…

Leuke column!!

Ma3anne · 6 maart 2004 op 00:39

Mosje: mijn zoon wist wat pijpen was en toen ik vertelde dat ik wist wat L. bedoeld had, hebben we er samen veel lol om gehad. Sinds die tijd dragen wij hier broeken met broeksbuizen. 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder