Er is iets veranderd in mijn bovenkamer. Goed nieuws: meer schrijfruimte. Minder goed nieuws voor het huis want geen tijd meer voor huishoudelijke zaken anders dan echte noodzakelijkheden.

Terwijl ik de trap op klauter om een wasje te verzorgen voor de andere moeder, Miss Alzheimer, zie ik zwarte draden halfslachtig bungelen. Nog net kan ik een gil inslikken. Langs de muren zie ik ragfijne draadjes wapperen. Een bundeltje haren van de dames van Tuttenhove verliest zich neerwaarts van de trap. Een diepe zucht ontsnapt zich een weg door de ruimte.

Toch geeft de aanwezigheid van stof en ander pluis geen enkele vorm van alarm, intentie tot of andere aandrang om in beweging te komen, de stofzuiger ter hand te nemen. Morgen is de drukste dag van de week geworden. Na wat doordeweekse omzwervingen ben ik in de schemerte beland, half vijf, zaterdagmiddag. Niemand ziet nog stofwolken of andere narigheid.

Met enkele bewegingen heb ik de klaptop uit haar donkere plekje uit de kast bevrijd, plaats haar op de -sinds 2012 enorme- keukentafel en druk op de startknop. In de tijd dat ze nodig heeft om op te starten zet ik de antieke radio -een erfstukje- aan. Na enkele ogenblikken vult de ruimte zich met zachte concerttonen van de zaterdagmiddagradio, Hilversum vier, begeleid door zacht licht, dat zich door de gaatjes van het radiofront verspreidt.

Ik tik mijn wachtwoord in, log aan en de mist in mijn hoofd lost op. In tegenstelling tot de stofdraden in mijn huis, is mijn geest glashelder. Proper.


Odette

Overtuigd twijfelaar. Boetseert woordjes tot sprekende beelden.

15 reacties

troubadour · 3 februari 2016 op 19:12

Ik vind dit grote klasse in zijn soort! Welk een verfijnde humor!
Die eerste alinea, o lalalala! Jammer dat dit genre zelden of nooit in aanmerking komt voor de column van de maand..

troubadour · 3 februari 2016 op 19:14

De tweede alinea bedoel ik, wat een binnenkomer!

Mien · 3 februari 2016 op 22:14

Ha, ha, die Odette. Weer niet gevonden. Unglaublich?
https://www.columnx.nl/category/overig/schrijfveer/
Maar het blijft een mooi verhaal! ?

Odette · 3 februari 2016 op 22:37

Mien schrijfveer. Ik was het vergeten. Dat komt door diezelfde Miss Alzheimer. Die maakt, dat je dingen kwijtraakt en/of in andere volgorde uitvoert 😉

Odette · 3 februari 2016 op 22:49

As we speak Mien, is ze hedenochtend afgeserveerd onder de noemer rechterlijke machtiging. Ik hoop dat ze goed slaapt. Het werd wat angstig, met dwalen over straat.
Maar een verdrietige dag was het.

Esther Suzanna · 3 februari 2016 op 23:04

Het is net een gedicht. Of proza. Mooi.

Jip · 3 februari 2016 op 23:12

Goed zo Odette. Je leert het wel en doe de dames van Tuttenhove mijn allervriendelijkste kwispel met staart. Woorden blijven. Zeker als je ze zo mooi hebt opgeschreven als jij doet. Een schoon huis wordt altijd weer vies, zonder dat je iets hebt gedaan!!! Ik bedoel maar!
Poot! Jip

  Odette · 3 februari 2016 op 23:36

  Dank je wel Jip. As we speak hebben de dames daarstraks weer wat afdrukken achtergelaten van buitenwaartse indrukken. 😉

   Jip · 4 februari 2016 op 00:01

   That’s life Odette! Ik ga ook nog even wat buitenwaartse indrukken op doen! Sleep well!
   Snurk! Jip

Geef een reactie

Avatar plaatshouder