Bij de zwijnen af! Evolutie doet vreemde dingen met mens en dier. Britse varkens (voetbalhooligans), die zuipend Europese hoofdsteden verbouwen, baren allang geen opzien meer. Wat weer wel geldt voor vlammend oproer in de City of London. Verbazing over Engelse kreefttoeristen aan Spaanse Costa’s, in de kleurstelling bloedrood, is standaard. Kindersoldaten die onder valse voorwendselen in Afghanistan analfabeten richting democratie drijven, is ook geen breaking news. Een militair, die minderjarige meisjes overhaalt zich uit te kleden voor de webcam terwijl hij deelneemt aan de Britse uitzending in Afghanistan, moet vier jaar de gevangenis in. Holy crap, Guantanamo Bay? Komen er daarom zoveel incomplete soldaten, verpakt in plastic, levenloos terug van hun vechtmissie? De voormalige wereldmacht drinkt massaal ’s middags gekleurd lauw water plus melk. Noemen ze thee. Wijst ook al niet op een rijke cultuur. Uit de pas lopen is feitelijk het enige dat de eilanders aan de beschaving hebben bijgedragen.

Sneu volk aan de andere zijde van het Kanaal. Tegendraads vooral. Willen geen euro’s, willen wel fish and chips. Willen geen caloriearm ontbijt, willen wel een auto met een verplaatst stuurwiel. Seksuele schandalen ruïneren bijna wekelijks de carrière van politiek powertalent. Ze houden van meer spelletjes. Neem cricket en darten. Spelregels en puntentelling zijn alleen te snappen wanneer je paranormaal begaafd bent. Erger, ze zuipen, verstopt in een donkerbruine pub, donkerbruin bier. Zonder schuimkraag.

Uit een baanbrekend onderzoekje is nu gebleken dat Britse vrouwen én mannen met een knuffeltje (…) slapen. Daar bedoelen ze nadrukkelijk niet de hitsige partner mee. Funny. Miljoenen Britten zoeken vertroosting bij een beertje om de slaap te kunnen vatten. Eén op de vijf Britse macho’s komt alleen de nacht door met een knuffeltje aan de fiere borst geklemd. Het percentage dames is niet veel lager. Maar liefst 20% van de ondervraagde mannen gaf toe ook geregeld teddybeer te liefkozen, terwijl ‘slechts’ 15% van de vrouwen hetzelfde antwoordde. Hechtings- en houvastproblemen in het United Kingdom!

Diepgravende analyse maakt niet duidelijk of onze Engelse vrienden de feestvreugde in bed compleet maken met de aanwezigheid van een stinkende harige viervoeter. Wanneer dat ook nog het geval is, lijkt het nuttig die tegendraadse lynxrijders voortaan helemaal te mijden of boswachter te maken ergens op de Schotse Hooglanden. Een enkeltje Falklandeilanden is de andere optie.

Andere interessante cijfers: zo’n 60% van de patiënten voelt zich hopeloos alleen wanneer de partner niet in de buurt is. Een dikke 16% kan dan zelfs niet slapen. Ach, toch. Ongeveer 9% voelt zich angstig wanneer man- of vrouwlief afwezig is. Een andere test lijkt nu noodzakelijk: “Hebben de Britten feitelijk gezonde emoties? En zo nee, hoe rammelend zijn ze dan?”

De gemiddelde vrouw in ogenschouw nemend, trekt de gemiddelde man het kussen zover mogelijk over zijn harses wanneer er wordt aangedrongen op vleselijk genot of nageslacht. Voor als de echtelijke griezel zich in de buurt waagt! Afsluitend nieuws: 8% van de Britse beauty’s spuit, tegen beter weten in, het favoriete luchtje van hun partner op het kussen. Echte parfum bevat tenslotte dure lokstoffen, weten ze. Kwaliteitsparfum komt uit Frankrijk en juist met dat land verkeert Groot Brittannië in permanente staat van oorlog…


clabamsk

Liefur sodt dann saay

11 reacties

Marja · 3 november 2011 op 14:21

Het klinkt enigszins anglofobisch, maar het is interessante kost.

Libelle · 3 november 2011 op 14:45

Oei, al die wetenschappelijke gegevens. Was je soms hoogleraar? Op de UvT?
David Sutherland mag ik wel. Ik slaap ook met een knuffeltje, het geeft toevallig de meeste warmte onder de dekens.

Ferrara · 3 november 2011 op 14:46

Trek je heel Europa door?

Boukje · 3 november 2011 op 15:32

Ik heb er een beetje moeite mee. Het komt op mij nogal generaliserend over. 🙁

sylvia1 · 3 november 2011 op 19:19

Ik denk dat de column sterker was geweest als je het bij de knuffels had gehouden, vond ik persoonlijk de sterkte anekdote, wat bleef hangen.

Meralixe · 3 november 2011 op 19:54

Welkom op column x.

Ik denk dat U het TE goed hebt willen doen.
Is het daardoor dat alles nog al chaotisch en krampachtig over komt?

De volgende zal zeker beter zijn. :pint:

pally · 4 november 2011 op 10:33

Vind het ook too much. Kan grappig zijn, maar nuanceren is soms nog grappiger door de tegenstrijdigheid. Eigenlijk doe je dat met die knuffels. Ben het met Sylvia eens, dat dat onderwerp alleen een sterker item was geweest,

groet van Pally

Dees · 4 november 2011 op 13:48

Leuk stukje, beetje scherp, beetje flauw, beetje onderzoek. wel een opmerking

[quote]De gemiddelde vrouw in ogenschouw nemend, trekt de gemiddelde man het kussen zover mogelijk over zijn harses wanneer er wordt aangedrongen op vleselijk genot of nageslacht. [/quote]

De gemiddelde man daar er ook bij in ogenschouw nemend, is het een wonder dat er uberhaupt nog nieuwe exemplaren bijkomen.

Dees · 4 november 2011 op 13:49

Oh en leuke nick trouwens 😀

Libelle · 5 november 2011 op 13:29

Wat is een nick? (postzegel voor antwoord ingesloten)

Mien · 10 november 2011 op 10:59

Welkom op CX.
Wat mij opvalt is jouw schrijfstijl.
Staccato op z’n berend botjes.
Alsof ik op een veerboot zit naar een niet beloofd land.
Goed debuut hiero.

Mien

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder