Kunt u een hit van Dries Roelvink opnoemen? Als ik die man zie, heeft hij het steeds over zijn nieuwe nummer dat een enorme hit aan het worden is. Ik schat in dat hij binnenkort zijn 50-hits-jubileum gaat vieren. Stel je voor dat je op dat feestje bent en Dries heeft een avondvullend programma waarin hij in een megamedley alle “droelvinkhits” ten gehore zal brengen. Zouden er ook fans aanwezig zijn die zonder horten en stoten alle refreintjes kunnen meezingen? Ik denk het niet. Ooit heeft iemand de relativiteitstheorie ontwikkeld waar Dries dankbaar gebruik van maakt. Als Dries het over een “hit” heeft, hoor je nooit hoeveel platen er eigenlijk verkocht zijn. Als zijn dochter Peggy het nummer een beetje kan meezingen, is het voor Dries al een hit. Als de Rolling Stones een plaat uit zouden brengen waar er maar 100.000 van verkocht worden, heet het een flop. Ziet u waar het verschil zit? Dries kan goed relativeren. Maar waarom weet dan eigenlijk elke Nederlander wie Dries Roelvink is? Zijn allergrootste hit, Maria Magdalena, kan vrijwel niemand zich herinneren. Ja, als je het zou horen zou er wellicht een klank van herkenning voorbijkomen maar dat dat nou Dries Roelvink was? Dries is eigenlijk een heel slimme jongen die waarschijnlijk beter is in PR dan in zingen. Zijn moeder Ali was een echte Amsterdamse volkszangeres die wel eens samen met Johnny Jordaan optrad. Daar is het gebeurd. Daar dacht kleine Dries “dat wereldje is bereikbaar”. Uiteraard door Johnny want de halve wereld kende Johnny en wie Johnny kent, kent binnenkort Dries. En zo geschiedde. Dries, die vanaf het prille begin werkelijk geen TV-shot met slechts luttele seconden bruikbare PR-zendtijd ongemoeid laat, heeft het begrepen. Dries is een ster! Waarin? In PR! Voor de gein zou u eens op zijn website moeten kijken onder het kopje “agenda”. Daar ziet u waar Dries allemaal uithangt om brood op de plank te krijgen. Is dat nou zielig? Een artiest die al zo lang in het vak zit en op Oliebollenparty’s zijn hits ten gehore moet brengen? Of is Dries nou eigenlijk een held? Ik weet het niet. Ik denk dat Dries een timmerman is, die er genoegen mee neemt dat hij tot zijn VUT binnendeuren afhangt terwijl andere timmerlieden steeds grotere houten villa’s bouwen. Groot geworden door klein te blijven. Wachtend op zijn echte klapper, zodat hij alle timmerlieden kan inhuren om zijn verdere leven vorm kan geven. Wellicht met zijn nieuwste film “I Love Dries” waarin hij ontvoerd wordt door een stel fans die zijn zaad willen stelen en zo een kind willen verwekken??? Laten we het even afwachten. Tot die tijd blijft Dries de grote kleine man van de Nederlandse artiestenbranche. Zoals men vaak over een lul zegt “hoe groot ‘ie is maakt niet zoveel uit, het gaat erom wat je er mee doet”.


6 reacties

vanlidt · 6 oktober 2007 op 11:21

en vroeg of laat krijgt drol riesvink het voor elkaar dat er hele columns over hem geschreven worden. 🙂

Dees · 7 oktober 2007 op 11:36

Wie is Dries Roelvink :eh:

Leuk stuk.

Mosje · 7 oktober 2007 op 20:15

Roelvink, dat is toch een ex-minister??

DreamOn · 7 oktober 2007 op 21:47

Wat mij betreft ben jij nu al bekender na het schrijven van deze geweldige column dan dat Dries Roelvink ooit in zijn leven zal worden!

Welkom op cx trouwens!

Groeten DO.

DriekOplopers · 7 oktober 2007 op 22:03

*Zingt: in dat kleine cafe danste jij ole, Maria Magdalena*

*Houdt op verzoek van mevrouw Oplopers kop weer dicht*

Maar wel een meesterlijke column, en absoluut een uitstekende binnenkomer! Ik zat ‘m met een vette grijns op mijn bek te lezen.

Welkom hier!

Driek Oplopers
flutcolumnist te Amsterdam

eLGee · 16 oktober 2007 op 18:12

Leest lekker weg zeg!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder