Woensdagavond 14 april naar een solovoorstelling geweest van Servaes Nelissen met de titel: ”Kom maar bij het vrouwtje”. Ontroerend en zeer gevoelig gespeeld door Servaes, die bekend is van zijn spel op De Parade en van zijn acteerprestaties bij anderen zoals Orkater. Servaes Nelissen nam ons mee naar de huiskamer van Gerti, een schooljuffrouw. Pas terug van een verregende vakantie op de Veluwe, haar natte kleren nog in de koffer. Ze heeft weinig in haar leven, alleen een dominante zus, een blaaskaak van een zwager die languit liggend op de bank naar pornofilms kijkt.Ze maakt ons deelgenoot van haar verregende vakantie, die nare campingbuurman die zich overal mee bemoeit.Het pannenkoekenhuis waar ze een uur moest wachten op haar spekpannenkoek. Zo vertelt ze over haar grote liefde de schoolfotograaf met de stoppelbaard die ze op haar school ontmoet had. Voordat ze het wist lag ze met hem in bed. Maar ja, fotografen zijn echte jagers en jagen meestal op groot wild, ineens was ie verdwenen. Gerti diep gekwetst achterlatend.

Prachtig spel van Servaes, een meesterlijk karakterspeler. Allemaal heel herkenbaar voor de toeschouwer. Wie kent niet een alleenstaande overbuurvrouw starend voor een raam, of de buurvrouw driehoog in de flat die altijd zo verlegen groet. En dan blijkt ineens dat die verlegen buurvrouw een lieve en gevoelige vrouw te zijn.

Categorieën: Media

5 reacties

pepe · 17 april 2004 op 11:44

wel leuk geschreven, beetje kort en ik heb geen idee wie servaes is.

archangel · 17 april 2004 op 12:36

Helemaal eens met d’n Peep; je liet mij met iets te veel vraagtekens achter… 😀 Feitelijk wordt met dit stukje de definitie van het begrip ‘column’ iets te ver opgerekt. Maar zolang er naast ColumnX door de redactie geen RecensieX, geen EssayX, en geen KorteverhalenX in het leven wordt geroepen blijven wat mij betreft op CX de grenzen lekker ruim 😉

deZwarteRidder · 17 april 2004 op 15:52

is dat de zoon van Mery??

Mosje · 17 april 2004 op 18:24

[quote]is dat de zoon van Mery??[/quote]Nee, maar wel van familie van Jean.

Ma3anne · 17 april 2004 op 20:00

Sommige mensen hebben weinig woorden nodig om toch veel te vertellen. Prima stukje!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder