Mocht het kabinet vandaag vallen, laten wij dan feest vieren. Laten wij genieten van de vrijheid. Laten wij genieten van de hoop op een betere leider. Een sterkere man of een sterkere vrouw, dat zien we dan wel, maar laten wij eerst feesten. De straat op en gul het bier naar binnen werken. Roken op plekken, waar door het huidige kabinet niet meer gerookt mag worden. Paddo’s gebruiken op het Nemo in Amsterdam. Laten wij die hele VOC mentaliteit vergeten en ook zeker niet meer naar de kerk gaan. Laten wij genieten van het leven. Dag Balkenende. Welkom….. Wilders? Als dat zo is, kunnen wij nog een grotere groep mensen gedag zeggen. Dat zou het feest alleen maar verpesten, dus laat dat alsjeblieft niet zo zijn. Mensen vragen mij wel eens, naar aanleiding van mijn columns: ‘even over de politiek, ben jij nou eigenlijk links of rechts?’ Ik antwoord dan altijd, dat ik niet links ben, niet rechts en al helemaal niet recht door zee. Mocht ik ooit recht door zee zijn, schiet mij dan af. Dat zelfs figuranten van een slecht spookhuis een politieke partij op mogen richten gaat mij iets mijn boekje te buiten.
Trots moeten we zijn op Nederland! Dat is wat Rita wil. Als u ook trots op uw land wilt zijn, stem op haar! Mij niet gezien. Vele jaren geleden, toen moest er op haar gestemd worden, tijdens de Oscars, voor de film The Exorcist. Toen won ze en laat dat nu net even genoeg zijn. Je moet stoppen op je hoogtepunt. Stop dan ook, Rita!
Niet ver van Rita bevindt zich een woord, dat alleen pure tederheid uitstraalt. Een rietje. Waarschijnlijk denkt een groot deel van de lezers nu dat ik compleet gestoord ben geworden of een immense lading aan paddo’s naar binnen heb gewerkt. Dit is echter niet het geval. Er zijn vele situaties in het leven die de persoonlijkheid kunnen schaden. Laat een rietje nu net een positief effect hebben op je persoonlijkheid. Als iemand drinkt met een rietje, geeft dat de persoon een beeldige, onschuldige uitstraling.
Een Osama Bin Laden, op een slecht gemonteerde videoboodschap, drinkend met een rietje van zijn cola. Dat komt totaal anders over, dan wanneer hij zijn baardje streelt en boos de camera in kijkt. Of neem nu een Wilders. Mopperen over de Moslims, kopvoddentaks en in de knieën schieten. Als Geert, na zo een betoog, nu eens lekker een Fristi drinkt met een rietje. Dan kijk je de man toch aan en denk je: “ja, de arme schat, hij kan zo boos zijn, maar daar kan hij ook niks aan doen hoor.”
Mocht ik veel lezers hebben met een delinquent verleden en waarschijnlijk ook een delinquent heden: drink met een rietje! Het zou de wereld veel onschuldiger maken.


3 reacties

DACS1973 · 23 januari 2010 op 22:00

Haha, weet je héél zeker dat je geen paddo’s naar binnen hebt gewerkt? :kuku:

arta · 24 januari 2010 op 10:05

Ook bij mij viel het op dat de paddo’s wel erg prominent aanwezig zijn in dit stukje.:-D

Enne, tja, het gaat nergens over, maar leest wel lekker weg!

LouisP · 24 januari 2010 op 22:24

Leipelullo,
toevallig vandaag bij het nieuws Osama gezien…
en aan dit stuk gedacht….drinkend met een rietje…’t zou er allemaal anders uitzien….

’t is weer een bijzonder stuk..

Louis

Geef een antwoord