Denk je nou echt dat geld je gelukkiger maakt? Hoe naïef kan een mens zijn. Ja je hebt gelijk niet elke keer in stress zitten over rekeningen en op vakantie kunnen gaan wanneer je maar wilt. Leuk hoor, maar denk je zelf nou niet dat het eenmaal gaat vervelen dat je zomaar al je dromen kunt vervullen. Sommige dromen moet je over kunnen blijven dromen. En wat nou als je genoeg geld heb en je kunt 5 keer in het jaar op vakantie. Waar kun je dan nog over dromen. Op een gegeven moment word je te verwent en neem je niet snel genoegen met een 5sterren hotel of restaurant.

Zelf reken ik me rijk als ik een gelukkig leven heb. Daaronder versta ik:
Net genoeg geld om rond te kunnen komen, 1 keer in het jaar op vakantie kunnen gaan en eens in de zoveel tijd met vrienden uit kunnen gaan. Op die manier kan ik altijd nog dromen van een grote reis naar Afrika.
Een hoop vrienden om me heen hebben die echt om me geven niet omdat ik geld heb, omdat ik mooi ben of wat dan ook maar echt geven om de persoon die ik ben.
Een familie die om mij geeft. En die me zo nu en dan me met beide benen op de grond zet. Maar me toch helpt en steunt in de dingen die ik echt echt echt wil.
En een liefde in mijn leven die alles voor me zou doen. Die geduldig is met mij en alle rare streken die ik uithaal.

Maar genoeg over mijn droomleven. Ik denk dat iedereen wat anders verstaat onder rijkdom. Helaas denken mensen vaak aan geld. Een aantal miljoen op je rekening een groot huis een zwembad en een mooie auto. Jammer hoor, want wanneer zien mensen nou eens wat voor moois ze al in hun leven hebben? Ik ben blij dat ik bepaalde delen van mijn droomleven al binnen handbereik heb en dat ik altijd nog een aantal dromen mag hebben. Dromen waarvan ik zelf weet dat ze onmogelijk zijn te vervullen maar dat is mooi zo, laat mij maar dromen.

Ik ben iets minder modaal.


2 reacties

lagarto · 18 juli 2007 op 13:13

Helemaal gelijk Sem. Maar vergeet niet dat er ook levens zijn die je niet wilt leven en wat dan?
Groet Lagarto

Blutz · 18 juli 2007 op 14:06

Ik heb er even een gedachte over laten gaan. Maakt geld niet gelukkig? Verdwijnen je dromen?

Alleen geld maakt zeker niet gelukkig het maakt alles een beetje makkelijker. Verdwijnen je dromen? Nee!

Ze veranderen dat wel, zijn nu de helft van mijn dromen materialistisch die zullen dan verdwijnen. Maar de echt wezelijke dromen die er toe doen die niet te koop zijn. Die blijven altijd in je hart ronddwalen of je nu rijk, arm of modaal bent ze verdwijnen niet.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder