Soms schaam je je gewoon voor het gedrag van medereizigers.
De Rotterdamse dendert de cabine binnen. ‘Nou, wat stom, kan niet iedereen op z’n eigen plek gaan zitten? Dit is toch belachelijk, zal ik eens even regelen dat we strax niet met z’n allen door die cabine moeten worstelen?’ Haar vriendin valt haar bij: ‘Stèèèèwarrrd’ schalt er door de cabine. Alsof ze een ober op denigrerende wijze bij zich roept. De mannen die blijkbaar bij de dames horen, zuchten gelaten. Blijkbaar hebben ze vaker met dit bijltje gehakt. Even voor de duidelijkheid: de vlucht waarmee de Christina-Aguillera-bruine Britney-blonde Rotterteef vliegt, gaat van Sharm-El-Sheik naar Amsterdam via Hurghada. Voor mij is het de vlucht van Amsterdam naar Hurghada met een tussenstop op Sharm-El-Sheik. Tijdens deze tussenstop stapt het merendeel van de passagiers uit, de Hurghada-gangers blijven zitten. Terwijl de koffers worden gelost en de nieuwe koffers geladen, blijven wij dus in het toestel.

Alsof het een candid-camera-programma betreft, worden we gemaand onze plaatsen weer in te nemen als de nieuwe passagiers instappen. Zij moeten tijdelijk een willekeurige plaats innemen en op Hurghada even uitstappen zodat het vliegtuig kan worden opgeruimd. Maar ja, het Orakel van Rotterdam denkt toch echt dat het beter kan en wil dat vooral ook de rest van de passagiers laten weten. Hoewel de rest gniffelt, krijg ik plaatsvervangende schaamte: dat kan ook alleen maar een Rotterdamse zijn…

Categorieën: Reisverhalen

3 reacties

pepe · 8 januari 2004 op 11:48

Ik ga toch sterk het idee krijgen dat vike een altijd reizende persoon is. Of een beroepsreiziger.
Je columnpjes zijn aardig om te lezen, ik vind ze zelf wel wat kort, maar goed dat is jouw stijl.
En geloof me de mensen zoals je hierboven beschrijft komen uit alle windstreken hoor. 😉
Ik kan er meestal wel om lachen, het is net theater kijken zonder te betalen 🙂

deZwarteRidder · 8 januari 2004 op 14:18

kort en hevig en daarom verfrissend..zo is passagiers kijken bijna net zo goed als een terrasje pikken in de zomer en zien wat er op deez aardkloot zoal rondloopt.
Rich@Rd

vike · 12 januari 2004 op 20:52

Ik houd mijn teksten inderdaad erg kort. Een bewuste keuze, want ik vind dat internet een ander medium is dan bijvoorbeeld een krant. Een tekst moet te lezen zijn in één beeldveld, zo min mogelijk scrollen. Bovendien: schrijven is schrappen: het is moeilijk om mensen te blijven boeien in een lang stuk, maar nog moeilijke rom de kern van je verhaal toch nog humoristisch te houden in een korte tekst.

Scan me, read me, feed me with your comments 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder