Inmiddels hebben al honderdduizenden zich aangemeld bij deze web-sitie de meeste opgegroeid in de 60, 70 -er jaren, in de tijd waar als puber je puistjes gewoon moest uitknijpen er bestonden nog nauwelijks zalfjes en ander middelen om de huid te verbeteren en op te schonen. Er was geen SMS,GSM we verzamelden op de hoek van de straat om naar het strand te gaan of de soos de enige uitgaansgelegenheid in de buurt. Terug denkend mijmerend over die goede ouwe tijd op je Puch een wijfie halen (klinkt bekend in de oren) rijden over het Rijswijkse plein dat kon toen nog nu is dat daar gevaarlijk zelfs met een tank.
Daar aandenkend komen ook de beelden van je eerste liefde, je eerste kus als een nieuwe DVD met opties aan je voorbij.

Je gaat op zoek naar de kleuterschool waarop je je eerste stappen heb gezet in je schooltijdperk. Een bruggetje over en een piepklein klasje in. Ja naar de kleuterschool zo werd dat genoemd in die tijd. Je ziet wat foto’s.
En in een vlaag van sentimentele jeugd herinneringen ga je opzoek in de oude schoendozen naar een foto en andere overblijfselen van die periode van heel lang geleden en ja hoor!, daar zie je Adje, Marian, de Juf.
Dus verder zoeken, de lagere school leuk, de middelbare school potverdorie daar was ik verliefd op, ik heb er ook nog mee gezoend en aan haar borsten gezeten (nee neuken gebeurde wat later eh veel later) en het was mijn eerste liefde.
Vlinders komen even terug in de buik, een oude foto van de klas waarin ze zat. Ja, dat is ze, zou ze ook op de schoolbanksite een bericht hebben achter gelaten, is ze getrouwd heeft ze kinderen, is ze gescheiden? Al dit soort vragen schieten door mijn gedachten.
Ik kijk om, is mijn vrouw in de kamer nee gelukkig, want ik voel me een beetje betrapt. Gluren naar een andere vrouw en ook nog mijn eerste liefde.
Ja, hoor daar staat haar naam ik lees het stukje het geeft niet veel informatie ik ben wel heel nieuwsgierig zal ik mailen of niet, wat zou er gebeuren, mailt ze terug ik heb mijn hele leven zitten wachten tot ik je weer zou zien of, ik heb je zo ontzettend gemist of woorden van die strekking.
Ik schrik van deze gedachten ik ben helemaal niet gek op haar ben nog steeds gek op mijn eigen vrouw als meer dan 100 jaar dat is mijn vriend mijn maatje.

Nee, ik mail niet, ik wil het eigenlijk niet weten, want uiteindelijk heeft zij het uit gemaakt en niet ik het kreng.
Het was een mooie tijd en schoolbank punt. nl is een leuke site ook al is het voor mij alleen maar even mijmeren over die goede oude tijd, de verloren liefdes en het zoeken naar oude vrienden het zal wel bij zoeken blijven. Misschien dat ik ooit nog die oude vriend tegen kom leuk, maar de nieuwe zijn me te dierbaar om echt op zoek te gaan naar de oude.

De Mzzzl en tot in de goede oude nieuwe tijd

senahponex

Categorieën: Media

7 reacties

Troy · 22 januari 2006 op 23:50

Leuk idee, dat schoolbanken.nl. Ik heb er ook ooit een kijkje genomen en kwam zelfs nog een aantal foto’s tegen van mijn oude leraren in hun jongere jaren. Wat betreft je column ken ik je aanraden de volgende keer iets beter op de interpunctie te letten. Ik mis een heleboel komma’s en sommige zinnen lopen door waar er eigenlijk een nieuwe zin had moeten beginnen. Voor de rest nam je me wel mee in het verhaal. Mooie trip naar het verleden.

Welkom!

Edit: @Melady…Jah, dah kennie hè??? 😀 😀 😀

Een tikfout, verschrikkelijk, ik schaam me heel diep :red:

Trukie · 22 januari 2006 op 23:58

Strand, vuurtje, gitaar, De Bananasong van Harry Bellafonte klonk hard en ver, Rijswijkseplein, Hoornbrug met die haarspelddraai.
In ons vaste clubje was een Honda, Zundapp (niet uitgevijld, pa was ambtenaar), Tomos en een gele én een paarse Puch.
De paarse Puch inmiddels teruggevonden met huidige partner en nieuws over andere oude bekenden. Heel gezellig.

Treffende weergave van hoe je er ook tegen aan kunt kijken.
Welkom Senahponex.

melady · 23 januari 2006 op 00:53

[quote]ken ik je aanraden [/quote]

Foei Troy in de hoek jij! Zat jij te slapen in de schoolbank? Dit ken egt nie hoor. Strafwerk: honderd keer:’DAT KAN IK JE AANRADEN’.
Morgen inleveren bij juf Meledy.

Maar nu over de column:

Je intensie is goed, ik leefde een beetje met je mee maar ik stoorde me inhoudelijk aan de vele rare zinnen zoals deze o.a.:
[quote]Ja, hoor daar staat haar naam ik lees het stukje het geeft niet veel informatie ik ben wel heel nieuwsgierig zal ik mailen of niet, wat zou er gebeuren, mailt ze terug ik heb mijn hele leven zitten wachten tot ik je weer zou zien of, ik heb je zo ontzettend gemist of woorden van die strekking.[/quote]

Na zulke zinnen moet ik heel diep ademhalen.
Verder ben ik het met bondgenoot Troy eens.

Mosje · 23 januari 2006 op 10:08

Tja, ik ben ook lid van die club, gratis lid dan, en krijg elke week een e-mail waarin staat dat er weer schoolgenoten zijn bijgekomen. Maar het aantal klasgenoten is schrikbarend klein.

Mup · 23 januari 2006 op 13:20

“Technisch” is alles al gezegd, inhoudelijk eigenlijk ook, wil er alleen nog aan toevoegen, met gevaar voor eigen leven, dat ik je stuk herkenbaar vindt. Je laatste zin kikkerde me helemaal op, leven in het heden, genieten en geleerd hebben van je verleden, en niet gaan roepen dat vroeger alles beter was,

Welkom op cx,

Groet Mup.

Li · 23 januari 2006 op 19:13

Inderdaad een leuke site. Alleen jammer dat je een abonnement moet nemen op de e-mailservice.
Tot mijn verrassing kreeg ik reacties uit alle hoeken van de wereld en hebben we heel wat herinneringen opgehaald. Inderdaad over de Puch, de Zundap (met vossenstaart?)en de Mobilette( geen idee of ik dat goed schrijf). Maar ook over de nozems, de soulkikkers en de flower-powertijd.
Zucht

Li

senahponex · 1 februari 2006 op 10:43

Een ieder die de moeite heeft gedaan om te reageren op mijn eerste column.Echt op recht mijn dank hiervoor.
Zowel voor de zoete lovende woorden als voor de tips en de critische noot.
Beide heb ik geprobeerd om in mijn nieuwe column De Zorg(en) mee te nemen.
Ik hoop steeds beter te worden en mag me misschien straks in de schaduw sommige van jullie scharen.

groeten

senahponex

Geef een reactie

Avatar plaatshouder