Het fenomeen vrouw laat zich omschrijven als een gevoelig, maar bijzonder complex wezen geleverd zonder gebruiksaanwijzing. Vrouwen spreken vaak in een geheimtaal, waar mannen nauwelijks raad mee weten. Het zijn vaak mooie, fascinerende maar onnavolgbare creaties van de natuur. Voor ons mannen is de abc-formule eenvoudiger te volgen. De vrouw heeft een onberekenbare discriminant én geen woordenboek weet de betekenis van de versleutelde woorden die vrouwen, met elkaar, spreken. Vrouwen hebben een natuurlijke drang om de minder tactvolle uitspraken van ‘the opposite sexe’ te overdrijven tot in het oneindige. Waarom vrouwen dat doen, vraag het de dames zelf alleen zij weten het antwoord. Toch weten de ‘grijze’ haren op mijn hoofd mij te vertellen, dat de wereld er grauw en somber zou uitzien zonder al dat ronddartelend, zomersgekleed vrouwelijk schoon. Ik zoek nog verder de diepte op. Als vrouwen zwijgen (zegt Ata tegen zichzelf), spreken massaal de wapens, maar vindt ze maar eens vrouwen die zwijgen.

Haast een onmogelijke opgave, maar het is wel de moederliefde die ons leert liefhebben. In mijn geval komen de vage, abstracte antwoorden uit drie blikjes Guarana en de instrumentale versie van de Titanic, die repeterend op de achtergrond speelt. Ik probeer inspiratie op te doen voor mijn volgende column, maar het lukt niet echt, want mijn hoofd zit vol. Ik troost mijzelf met de gedachte, dat ik niet de enige man zal zijn, die een mensenlevenlang over doet om vrouwen te begrijpen.

Vijf sterren kruiswoordpuzzels zijn eenvoudiger op te lossen, dan de tot op heden onopgeloste mysterie van de vrouw. Mijn gevoelens dobberen eindeloos op de wateren van de Noordelijke Ijszee en ik raak steeds verder geïnspireerd door de ontroerende klanken van de titelsong. Ik zink dieper dan de Titanic in gedachten. Ik word weerloos meegevoerd op de golven van mijn emoties als de gevoelige snaren van de piano mijn hart strelen. Ik denk ondertussen aan Katja, het mooie webcammeisje.

Nee, niet zomaar een meisje maar een nieuwe bron van inspiratie voor mijn jonge schrijversgeest. Ze heeft de looks and the brains. Katja zit niet in de entertainmentwereld maar in het onderwijs. Ik bewonder haar om wat ze doet. Ze staat voor de klas. Zij is geen strenge meesteres, maar een lieve schooljuf. Ik heb negen uur met haar afgesproken, maar ze is er nog niet. Ze belt dat ze wat later komt. Ik weet het allemaal niet. Als de minuten verstrijken, neemt bij mij de onzekerheid toe. De spanning slaat om in zenuwen.

Ik wacht op haar als een ongeduldig kind op een snoepje. Mijn ogen zijn gekluisterd aan het beeldscherm als mijn vingertoppen over het toetsenbord wandelen. Ik ben nu al een gevangene in haar webcam, zij heeft me een week geleden geboeid. Ik ben gefascineerd geraakt door haar jeugdige schoonheid, sexappeal en vrouwelijkheid. Zij heeft mij in haar macht, zij heeft de regie in handen. Ademloos volg ik al haar bewegingen als ze sierlijk over m’n beeldscherm flaneert. Ik ben verworden tot een televisie zonder afstandsbediening.

Zij controleert en bespeelt mijn toetsen met haar goudblonde lokken en mooie blauwe ogen. De spontane Katja geeft mooie kiekjes weg en ik geniet. Ik observeer en bestudeer voortdurend haar sierlijke bewegingen. Ik peil haar humeur. Haar mondhoeken raken haar oren als ze van plezier haar tanden bloot lacht en haar ogen stralen van geluk. Katja spreekt met haar ogen en denkt met haar vingers als ze met haar handpalm haar kin ondersteunt. Ze fronst haar wenkbrauwen als ze peinst en ze dansen omhoog als ze geniet.

Dan valt plots haar webcam uit… Ze is nog wel online, maar ik zie haar niet meer bewegen. Ik mis haar aanwezigheid nu al. Ik mis het visuele. Ik sluit even mijn ogen om wat kiekjes van mijn harde schijf te halen. Enkele ogenblikken later is ze er weer. Ik heb haar weer voor m’n ogen en ze straalt fier in mijn zonnige gedachten. Katja steelt nu nog mijn ogen, maar als ik mij daar niet tegen wapen, steelt ze nog eens mijn hart.


9 reacties

archangel · 3 september 2006 op 22:07

Een toffe column! Ik ben benieuwd waarom je hem hebt ingezonden onder de noemer ‘maatschappij’. Is het fictie en gaat het niet om een (potentiële) liefde die je hebt gevonden, of gebeurt het echt maar trek je het verhaal wat breder omdat [i]cammen[/i] simpelweg een moderne manier van [i]hofmaeckerey[/i] is? 🙂 … ben benieuwd!

*EDIT* Ik zie dat je eerste columns ook de liefde betreffen; volgens mij is dit een mooie gelegenheid om die weer eens af te stoffen en opnieuw te presenteren aan het grote publiek 🙂 (voor sommigen onder ons misschien wel een leuke eye-opener!)

[url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=2195]Meisje met ’t gekleurde topje[/url]
[url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=2202]Mijn kleine/grote liefde en Ik[/url]
[url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=2203]Onbereikbare liefde[/url]
[url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=2205]De prijs van schoonheid[/url]

*Voetnoot voor de wiskundig minder onderlegden:

Bij een gegeven vierkantsvergelijking:

[img]http://upload.wikimedia.org/math/2/0/4/20440e80ac24a42a846d999e5e3bff2d.png[/img]

zijn er drie gevallen te onderscheiden, namelijk:

1. b² – 4ac > 0 met twee oplossingen
2. b² – 4ac = 0 met een oplossing (anders gezegd: twee dezelfde)
3. b² – 4ac < 0 met geen (reële) oplossing Vaak wordt b² - 4ac aangeduid met de term [b][i]discriminant[/i][/b]. Als de discriminant kleiner is dan 0, zijn er geen reële wortels. In het eerste geval heeft de vergelijking twee verschillende reële oplossingen, in het tweede geval heeft de vergelijking twee samenvallende reële oplossingen en in het derde geval twee complexe verschillende oplossingen. In dit laatste geval zijn de twee oplossingen elkaars complex toegevoegde. De oplossing(en) zijn te vinden met de formule: [img]http://upload.wikimedia.org/math/0/f/1/0f16872ccd04ca7ecce3544bc3521ff1.png[/img] die wortelformule of abc-formule wordt genoemd. Wat mij betreft inderdaad een stuk eenvoudiger te begrijpen dan het enigma 'vrouw'...

Scepsis · 3 september 2006 op 22:31

Laat ik het erop houden dat de schooljuf in de maatschappij staat. 😉 Het gaat om de schoonheid en onschuldigheid van de gewone webcam niet om betaalde 0909-diensten / webcamgirls, maar webcammen via MSN. De niet-erotische bewegingen en poses van een mooie vrouw, die mij hebben geinspireerd. Tof dat je mijn eerdere columns onder het stof vandaan hebt gehaald. Bedankt man!

Mug · 3 september 2006 op 22:31

Ja, zeker wel een leuke column, ben benieuwd wat hiervan komt:-)

Ik snap niks van je vergelijking Archangel, mijn wiskundeknobbel is meer iets van een zwart gat denk ik. Vrouwen zijn toch ech simpeler, we zijn gewoon mannen, maar dan net even anders;-)

Mosje · 3 september 2006 op 22:32

Mooi stukje Scepsis, ik ben jaloers op je.

@Archangel
dat van die discriminanten had je niet hoeven uitleggen, dat kunnen we zelf wel opzoeken. Had het fenomeen vrouw maar uitgelegd.
😛

archangel · 3 september 2006 op 22:34

Ik had niet verwacht dat het betaalde diensten zouden zijn hoor 😉 Maar nu rest dan nog eén vraag (die je van mij niet publiekelijk hoeft te beantwoorden, niet alle mysteries hoeven opgelost te worden): gaat het louter om inspiratie of is er sprake van Echte Liefde?

Het is je van harte gegund in ieder geval…

@ Mosje: ik beloof je dat ik weer een column schrijf als ik het raadsel ‘vrouw’ heb opgelost ok? 😉 en niet eerder!

Scepsis · 3 september 2006 op 22:46

Nee jij niet Archangel, maar op http://www.dejongejournalist.nl staat het volgende te lezen:

Ik hoop dat je genoeg saldo op je creditkaart hebt, Aat, want de kosten van dit soort webcam-sessies lopen al gauw op.

🙂

Katja is haar fictieve naam.

Martijn · 3 september 2006 op 22:54

Slechts één zijstap naar de offtopic road:

[quote]Ik hoop dat je genoeg saldo op je creditkaart hebt, Aat, want de kosten van dit soort webcam-sessies lopen al gauw op.[/quote]

U bent bekend met het fenomeen [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Internet_Protocol_Spoofing]spoofing[/url]?

Scheelt klauwen met geld, of klauwen. 😀

Li · 4 september 2006 op 22:07

Mooi hoor!

Li

KawaSutra · 4 september 2006 op 22:35

Een zeer aangename verrassing Scepsis.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder