Hij komt een café binnen. Het is er gezellig en druk. De mensen waarmee hij deze avond op stap is, zijn stuk voor stuk mensen waarmee hij in de regel een leuke avond kan beleven. Het is een gemêleerd gezelschap wat zich in in dit café verzameld heeft en hij proeft dat er een lekkere sfeer hangt. Zij staat in dubio, weet niet of ze nog even de kroeg in zal gaan, of toch de weg naar huis zal aanvaarden. Ze loopt langs haar favoriete kroeg en aanschouwt door het raam de gezelligheid die daar duidelijk zichtbaar is. Ze neemt haar besluit en stapt naar binnen om toch nog een drankje te nuttigen en te kijken of ze nog een aantal bekenden tegenkomt.

Hij kijkt wat rond, en maakt hier en daar een praatje met een aantal bekenden van hem. Hij drinkt zijn biertje wat hem zoals altijd weer lekker smaakt en op het moment dat hij zijn tweede biertje wil bestellen vraagt één van zijn vrienden of hij nog een biertje wil.

Zij staat bij de bar, en heeft zojuist een cola besteld. Naast haar staat een man die evenals haar op zijn bestelling staat te wachten. Hij kijkt naar haar en zij lacht zoals altijd even vriendelijk naar hem. Hij vraagt haar of ze wel eens vaker in dit café komt en ze antwoord naar waarheid, dat dit de enige kroeg in deze stad is die ze kent.

Hij kijkt naar zijn vriend, die met een vreemde dame staat te praten. Aardige meid blijkbaar, want het bier laat nogal op zich wachten. Hij heeft dorst en zou nu dolgraag dat biertje van de bar gaan grissen, maar hij wil een goed gesprek niet verstoren. Met enige zichtbare signalen probeert hij oogcontact met zijn vriend te krijgen.

Zij ziet een man verderop naar de man naast haar wuiven. Ze maakt hem erop attent dat er iemand blijkbaar nodig gehydrateerd moet worden. Hij lacht naar haar en zegt haar dat deze jongeman maar even moet wachten, aangezien hij nu even in gesprek is. Ze pakt het biertje van de bar en met een sprong van haar barkruk loopt ze naar de dorstlustige jongeman toe en bied haar verontschuldigingen aan voor het feit dat ze zijn vriend aan de praat hield.

Wanneer zij terug naar de bar loopt verschijnt er een lachje op zijn gezicht. Leuke actie van die meid denkt hij. Terwijl hij zijn biertje drinkt observeert hij haar verder. Ze praat met het grootste gemak met zijn vriend en hij besluit om straks even aan te sluiten om meer van die dame te weten te komen.

Zij is nog steeds in gesprek met de man aan de bar. Aardig type en hij nodigt haar uit om samen met zijn vrienden nog een kroegje verderop te gaan bezoeken. Zij accepteert het aanbod, terwijl ze weet dat haar nog een lange rit voor de boeg staat te wachten. Hij stelt haar voor aan de rest van het gezelschap en met z’n allen vertrekken ze naar het volgende café.

Daar in het café komen diverse gespreksonderwerpen ter sprake, en ze merkt dat de dorstlustige jongeman het vocht hard nodig is, om regelmatig zijn keel te smeren. Verbaal zijn ze prima aan elkaar gewaagd en ze delen dezelfde humor. Na een uur vertrekken een aantal mensen van het gezelschap en blijft ze alleen met hem in het café.

Hij pakt een bierviltje en schrijft daar wat op voor hij het aan haar overhandigd. Zij leest de tekst “Zal ik je ooit weer zien?” ze neemt de pen van hem over en krabbelt haar antwoord eronder voor ze het viltje weer aan hem geeft. Hij leest aandachtig de tekst die zij zojuist op het viltje schreef “Als het je leuk lijkt, kunnen we nog eens wat afspreken!” Een glimlach krult zich rond zijn lippen en wanneer hij naar haar kijkt, ziet hij haar ogen glinsteren.

Zij besteld nog een drankje voor hem en haar, en wanneer ze zijn glas overhandigd raken hun vingers elkaar heel even in een fractie van een seconde aan. Ze voelt een tinteling door haar lichaam gaan en kijkt heel even naar hem op. Hij kijkt haar diep in haar glanzende ogen en vraagt zich af of zij in de gaten heeft gehad wat er zojuist door hem heen ging.

Hij buigt zich voorover naar haar en kijkt haar vragend aan. Haar blik is uitnodigend, waarop hij zijn lippen vederlicht even op de hare laat rusten. Zij is verrast, maar ook weer niet. Ze voelt zijn zachte lippen op de hare en bied geen tegenstand, wanneer hij de druk van zijn lippen op de hare vergroot.

Wordt vervolgd!

Categorieën: Vervolg verhalen

8 reacties

Kees Schilder · 25 april 2004 op 08:58

Geweldig, Pleuro!

Shitonya · 25 april 2004 op 12:16

Niet echt mijn smaak qua verhaal, omdat alles zo uitgebreid in details is beschreven, gaan m’n gedachten alle kanten uit, maar evengoed wel mooi beschreven.

Ma3anne · 25 april 2004 op 12:56

Dit soort dingen ontgaat mij dus altijd in de kroeg. Vooral wat mezelf betreft. Zou er ook doodmoe van worden geloof ik. Van het lezen alleen al… sorry Pleuro, niet aan mij besteed zo’n verhaal. Wanneer komt er weer eens een stevige Heerenveenstory of zo?

R@@F · 25 april 2004 op 17:12

BLOED EN BLOEDGEIL wordt ik van dit soort verhalen 😀

GIVE US MORE!!!
R@@F

Li · 25 april 2004 op 19:20

En ik bloed- en bloednieuwsgierig! 😀
Ben benieuwd naar het vervolg…

Li

Mosje · 25 april 2004 op 22:38

Een vervolgverhaal. Leuk!

Zeg Raaf, ik geloof dat jij overal geil van wordt, of vergis ik me nu?

R@@F · 26 april 2004 op 11:59

Mosje,

Bijna wel……
R@@F

Irma · 26 april 2004 op 21:06

R@@f: gaat vanzelf een keer over. Zo rond de zestig ‘kijk’ je nog wel, maar je weet niet meer waarom…:-P

Ligt het aan mij of ben ik zo getekend door teleurstellingen 😮 dat ik dit veel te romantisch vindt? Wel goed geschreven, daar niet van…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder