Ja! Hoera! Het is zo ver! Ik heb het jarenlang aangekondigd en het hoongelach van een ieder was mijn deel. Maar nu is het dan toch zo ver. De laatste fatsoensnormen, de laatste schroom, de laatste taboes en de laatste intimiteiten der mensheid worden eindelijk verkwanseld aan de televisie. Sinds Joop zich in de coulissen van zijn theater heeft verschanst en John zich heeft laten uitkopen voor een schijntje, laat Endemol, de droomfabriek, elke schijn van fatsoen varen. Na Idols, Big Brother en honderden plastisch chirurgische ingrepen later, is het volgende gat in de markt ontdekt. Endemol wordt de natte-droomfabriek! Wij gaan, dames en heren, wij gaan… Houdt u vast! Wij gaan sperma-racen! Ik weet niet welke uit een TBS-kliniek met verlof gestuurde idioot het bedacht heeft, maar binnenkort kunnen we getuige zijn van de Kwak-quiz. Sterker nog, we kunnen er allemaal aan meedoen.
Dames van wie de echtgenoot alleen nog maar stuifmeel produceert, kunnen zich nu aanmelden om zich voor het oog van gans het land, van gans den aardkloot te laten bevruchten door de man die erin slaagde als enige antwoord te geven op de vraag welke zanger beroemd werd met ‘No more bolero’s’. Of de man die het snelst de zeephelling nam met een skippybal. Het slaat waarschijnlijk in als de spreekwoordelijke bom. Als waanzinnig zal het mannelijk volksdeel meedoen aan de kijkersvraag. Produceer meer zaadcellen per kubieke milliliter en u mag volgende week zelf voor de camera spetteren! Al zwetende en hijgende zullen de kijkcijfers tot ongekende hoogten stijgen.
Ondertussen bekruipen mij herinneringen aan eerdere successen op dit gebied. De Bachelor bijvoorbeeld. Hoe onze brave Roderick de vrouwtjes uitprobeerde alsof hij een nieuwe auto aan een proefrit onderwierp. De miljonair die maar niet aan de vrouw kon komen, terwijl zich toch een horde Nederlandse schonen voor hem op de knietjes wierp om zijn portemonnee af te likken. Kan Endemol niet al die ranzigheid in één programma samenbrengen, zodat we kunnen genieten van een steenrijke, contactgestoorde man met vermeend zangtalent op een skippybal die later homoseksueel blijkt te zijn en tijdens de uitzending zijn neus laat corrigeren en zijn ballen laat vergroten om er vervolgens een lading zaad uit te laten halen door een krijsende horde minderjarige meisjes die ondertussen ‘Jim’ naar Henk Jan Smits sms-en, waarna dat zaad wordt verdeeld onder tweehonderd vrouwen die vervolgens allemaal een Boris-kloon laten implanteren, welks geboorte dan negen maanden later ook weer garant staat voor maximale kijkcijfers?
En kunnen we er dan niet voor zorgen dat die hele gorigheid in één wervelende show op een zaterdagavond door Tooske en Reinout worden voorgeschoteld aan heel het kijkend volksdeel? En dat een deel van de opbrengst van dat programma dan wordt gedoneerd aan de kindertehuizen in Nederland waar die door Endemol verwekte nazaatjes moeten worden ondergebracht als het leuke eraf is?
Of wellicht moeten we zo’n kleuter ergens in een kist in de grond stoppen en een team kandidaten ernaar laten zoeken in een zinderende jacht die moet eindigen voordat het grondwater te hoog gestegen is?
Kortom: gadverdamme! De laatste grens is overschreden. Het is tijd voor een nieuw programma. VIND DE BOM! Alle Endemol-coryfeeën hebben dertig minuten de tijd om tweehonderd kilo trotyl te vinden en onschadelijk te maken voor het spul de studio’s met de grond gelijk maakt. We gaan er even uit voor de reclame…


13 reacties

FrancisM · 4 augustus 2004 op 11:22

In een woord: Gigantisch goed deze column.
Oh, dat waren vier woorden.
Ga door, ga door, hier kan ik geen genoeg van krijgen.

FrancisM

Raindog · 4 augustus 2004 op 11:22

Ton, dankje.
Dankje Ton.
Ton, bedankt.
Had je nou niet moeten doen Ton.
Heel erg bedankt Ton.
Dankjewel Ton.
Dank.

viking · 4 augustus 2004 op 11:48

Echt slim ben je niet he? Door deze column te plaatsen heb je je eigen kip met de gouden eieren al geslacht. Ik heb het idee zojuist naar Endesnol gefaxt en die zagen er echt iets in. Ja, lach maar, maar deze jongen loopt nu lekker binnen… 😀

Mosje · 4 augustus 2004 op 11:53

Als ik dit zo eens lees…… jij bent toch niet die Ton van Heleentje? Heleentje van Royen? Ik bedoel, jij woont toch in Almere?

Een leuke woordvonst in je titel trouwens: sperma in sprayvorm: sprema.
😛

-EDIT-
Heeft nou de redactie je titel aangepast? In ieder geval staat het nog boven elke reactie.
😛

-EDIT2-
En nu staat er weer “sprema”.
Zal het warme weer wel zijn.
Dames, opgelet, er is een zelfmuterende soort sperma in omloop, vergelijkbaar met de blauw-alg. De oorzaak is het warme weer. De overheid adviseert u om dit sperma niet tot u te nemen, aangezien de gevolgen anders niet te overzien zijn. :laugh:

Ma3anne · 4 augustus 2004 op 11:53

Zo! Dat is eruit! haha.

Hier is mijn column die in de wacht staat, over irritatie die TV bij mij oproept een watje bij. Die kunnen jullie dus overslaan. Deze is veel leuker! 😀

KingArthur · 4 augustus 2004 op 12:30

Ergernis nummer 1 fantastisch verwoord!

Irma · 4 augustus 2004 op 12:55

[quote]VIND DE BOM! Alle Endemol-coryfeeën hebben dertig minuten de tijd om tweehonderd kilo trotyl te vinden en onschadelijk te maken voor het spul de studio’s met de grond gelijk maakt.[/quote]
Nooit geweten dat er nog eens een programma uit de Endemol fabriek zou kunnen komen waarvoor ik naar hen een sollicitatiebrief zou schrijven voor de functie van REGISSEUR M/V

Je hart gelucht? De mijne geraakt met deze column! 😉

Bakema_NL · 4 augustus 2004 op 14:49

Er is een oplossing voor al die ellende………..niet kijken. Gelukkig maar.
Ik begrijp al die mensen echt niet die naar die onzin kijken als Big brother, Idols en noem maar op.

Mr. Moderator · 4 augustus 2004 op 16:58

[quote]Een leuke woordvonst in je titel trouwens: sperma in sprayvorm: sprema.

-EDIT-
Heeft nou de redactie je titel aangepast? In ieder geval staat het nog boven elke reactie.
[/quote]

Oeh eh… ik fietste even langs zag sprema terwijl ik toch het idee had dat het stuk over een woord met een iets andere volgorde ging en heb het in een automatisme veranderd met de gedachte dat ’t een zpellvaud was. Vaudje? Zo ja, dan verander ik ‘m meteen weer terug.

Voor zover moderators er iets over mogen zeggen: leuke column!

momentje · 4 augustus 2004 op 19:34

Dit is het!!!

(vindt je het erg als ik mijn tv niet aanzet wanneer dit programma uitgezonden wordt. Ik voel nu alweer een golf van enorme plaatstvervangende schaamte opkomen)

Dees · 4 augustus 2004 op 21:06

Tsja, ik hoorde dit laatst en dacht dat ik voor de gek werd gehouden.

Maar dan zal het wel echt waar zijn. Zou er ook een snelheidsrace in zitten? Een wedstrijd welke man het eerst zijn spermacel bij de eicel weet te krijgen? Ik zie nieuwe kansen voor Fred Oster. Cavia of spermazotoïde, het principe blijft hetzelfde… 😉

Heb genoten van je schrijfsel.

Raindog · 4 augustus 2004 op 22:48

Haha Des.
Daar maken we dan wel mooi even Fred Oester van dacht ik zo!

😉

tontheunis · 5 augustus 2004 op 00:05

Nu wil het toeval dat die Van Rooyen inderdaad ook in Almere woont. Ik ben het mens nog nooit tegen gekomen, maar uit voorzorg ga ik al sedert jaar en dag niet meer naar de hoeren want je weet maar nooit of je in de politiek terechtkomt.
Ik ben een andere Ton. Met plaatsvervangende schaamte zie ik ook wat die man van zijn televisieprogramma weet te brouwen.
Dus dank de hemel, nee! Die Ton ben ik niet. Het scheelt me ook massa’s euro’s aan anti-depressiva voor mijn vrouw…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder