Zaterdagavond krijg ik visite. De werkgever van manlief komt gezellig met zijn vrouw een borrel drinken. Hoopvol vraag ik aan mijn jongste puber of hij misschien plannen heeft om dit weekend, naar zijn vriendinnetje te gaan? “Nee, is het antwoord, ik blijf gezellig bij jullie thuis.” De schrik slaat me om het hart. HIJ blijft thuis. Hoe krijg ik hem in godsnaam het huis uit. Ik wil hem er niet bij, hij draagt namelijk zijn hart op zijn tong. Hij zal een jaar of elf zijn geweest, toen mijn vriendin voor het eerst bij ons kwam eten. De tafel leuk gedekt en met zijn allen gezellig aan tafel. De eerste paar minuten ging het prima. Een voorbeeld gezin mag ik eigenlijk wel stellen. “Hoe was het op school, hoe ging het op het werk?”
Ik genoot, totdat Mike zijn lieflijke slabekkie open deed.

“Mam”, zo hoorde ik hem zeggen, “weet jij hoe je als man het lekkerste een orgasme kan krijgen?” Er viel een doodse stilte, ik zat daar letterlijk met een mond vol. Keek hulpbehoevend naar manlief, maar helaas, die bukte zich net om zijn servet van de grond te rapen. Ik besloot de vraag te negeren en te vragen of de visite nog wat kaassaus wilde over haar bloemkool. Weer hoorde ik “Mammmmmm, ik vroeg je wat, weet jij hoe je als man het lekkerste klaarkomt? Zonder nog enige reactie af te wachten begon hij op gedetailleerde wijze uit te leggen dat je een ijsklontje in de anus moest stoppen en daarna moest gaan masturberen. Ik greep in, helaas net te laat.
Mike was niet meer te stuiten. Mijn visite zag ik nog net onder de tafel verdwijnen, ik zag haar nog net zich met twee handen vastgrijpen aan de tafelrand. Het schaamrood stond op mijn wangen en weer probeerde ik als moeder mijn gezag te laten gelden, door mijn stem te verheffen en op strenge toon te roepen “Mike genoeg nu” Het mocht niet baten. Zijn koppie stond bloedserieus, het moest hem nog wat van het hart. “Mam, weet je dat de hoeren op de Keilerweg daar ook niet meer mogen tippelen?”

“Mike, zo viel ik hem in de reden, hoe kom je aan deze informatie?” “Nou mam, gisteren gezien op Spuiten en Slikken, weet je, daar zou iedere puber naar moeten kijken. Je leert daar zoveel! Echt waar mam, dat scheelt straks een hoop gestuntel als ik groot ben.”
Het enige wat ik nog uit kon brengen was dat ik wilde dat hij de dingen op school net zo goed zou onthouden als de zooi uit dat programma, dat zou hem later pas veel gestuntel schelen.

Om mezelf een houding te geven, liep ik met wat lege schalen naar de keuken. Dit was natuurlijk hartstikke fout van me. Ik had aan tafel moeten blijven zitten. Ik had hem nooit alleen met mijn vriendin moeten laten. Bij terugkomst zie ik mijn vriendin met tranen op haar gezicht van het ingehouden lachen zitten en mijn hart sloeg niet één maar wel tien maal een slag over, toen ik Mike hoorde zeggen tegen haar “Weet je José, vroeger was ze niet zo ouderwets, toen had ze zelfs vibrators en andere speeltjes in haar nachtkastje liggen en kocht ze nog wel eens wat nieuws, maar ik denk dat ze niet meer aan seks doet ofzo, ze heeft al jaren niets nieuws meer gekocht. Ze is al 40 he!”

Ik denk dat ik ze maar afbel. Dit was namelijk niet de enige keer dat Mike sociaal als hij kan zijn, zich wilt mengen onder het ‘normale’ volk. Ik kan me nog een keer herinneren dat hij mijn visite, die hun kinderen terecht wezen, aanraadde een hond te nemen in plaats van kinderen, want die volgde bevelen veel beter op. Een ander door-de-grond-zak-moment was die keer dat hij tegen de buurvrouw, die kennis kwam maken zei, dat die wrat op haar kin geen “pan” was. En dat een dokter dat walgelijke ding pijnloos zou kunnen verwijderen.
Of die keer dat zijn tante er was en hij haar van kop of teen opnam en vroeg hoe ze zonder kleerscheuren hier was aangekomen, want wat ze aan had dat vroeg bijna om ellende. “Die jurk kan namelijk echt niet meer hoor tante Marja, die is zooooo 2005, zooooo passé.”
En niet te vergeten die keer dat hij op een verjaardag vol trots een moment van stilte koos om de aanwezigen te vertellen dat hij een heel “coole” moeder had, zij had namelijk tepelpiercings!

Nee, de werkgever van manlief moet nog maar even wachten met die borrel, tot Mike zijn tong en gedachten onder controle heeft leren te houden.


15 reacties

SIMBA · 20 november 2008 op 08:16

Goh…van wie zou dat joch dat toch hebben 😀
[quote]haar van kop of teen opnam [/quote]
Moet dat niet zijn: van kop TOT teen?

klapdoos · 20 november 2008 op 08:53

Héérlijk zo een jong, die gun je toch een fanta…Ik zou ook in een deuk gelegen hebben.
Heerlijk gelezen. Een lekkere wakkerwordertje…
groet van leny 😆 😆 😆

axelle · 20 november 2008 op 09:19

wahahahah :p zal wel

lisa-marie · 20 november 2008 op 11:33

Ik heb hier hartelijk om moeten lachen 😆

Mien · 20 november 2008 op 11:38

Hij is bitchie-sterk!

Die spuit elf is een echte geil neef. 😆
It’s all in the family … :hammer:

Ik heb gelachen. 😀

Mien

Mup · 20 november 2008 op 14:50

Jammer dat je ze afbelt :lach: had graag gelezen hoe die avond verlopen was. Ik ken Mike niet, maar mag hem nu al,

Groet Mup.

Zuurtje33 · 20 november 2008 op 16:18

Wat een geweldig stukje.
Ik moest hardop lachen.
Ook wel een beetje herkenbaar, ook al heb ik zelf (nog) geen kinderen, ik kan me er wel een voorstelling van maken.

:klappen:

Lola · 20 november 2008 op 19:59

Geweldig stuk! Ik heb er heel hard om moeten lachen. Mike doet me denken aan mijn zusje en neefje (Die toevallig ook Mike heet… Toevallig???) Hoe ze het verzinnen…. ik heb geen idee!
Maar achteraf zijn het wel altijd de momenten waarom je het hardste moet lachen.

Neuskleuter · 20 november 2008 op 22:28

[quote]“Weet je José, vroeger was ze niet zo ouderwets, toen had ze zelfs vibrators en andere speeltjes in haar nachtkastje liggen en kocht ze nog wel eens wat nieuws, maar ik denk dat ze niet meer aan seks doet ofzo, ze heeft al jaren niets nieuws meer gekocht. Ze is al 40 he!”[/quote]
Op zijn elfde al zo wijs. Dat belooft nog wat.

Ik ben erg benieuwd naar het vervolg, met baas en vrouw, desnoods geheel fictief! 😀

Ma3anne · 20 november 2008 op 23:11

[quote]Nee, de werkgever van manlief moet nog maar even wachten met die borrel, tot Mike zijn tong en gedachten onder controle heeft leren te houden.[/quote]
Ik hoop, dat dat nog jaaaaaren mag duren. 😆

KawaSutra · 21 november 2008 op 00:58

Niet zijn tong verloren dus. 😀
Leuke column.

Troy · 21 november 2008 op 23:43

Ooit, een paar eeuwen geleden op de basisschool zat er een soortgelijke flapuit bij mij in de klas. De juf wist dat heel keurig op te lossen door letterlijk plakband over haar mond te plakken. Niet echt pedagogisch correct, I know. Wel uiterst functioneel 😉

In het geval van een puber werkt zoiets dan helaas weer niet….

Ennuh, leuke column.

doemaar88 · 22 november 2008 op 09:59

Op het moment zelf vreselijk gênant , maar na afloop altijd leuk… Waarschijnlijk iets waar je het jaren later nóg over hebt 😆

Leuk stuk!

Prlwytskovsky · 22 november 2008 op 18:15

Dus omgaan met normen en waarden heeft hij nog niet geleerd?
Maar dat komt nog wel, hij is nog jong. Toch?

Bitchy · 23 november 2008 op 15:20

@Sim Soms lees je wat je wilt lezen… kop of teen, grmbl en lees je er ook steevast overheen.
Hij heeft het natuurlijk niet van mij… tsss ik hou altijd keurig mijn slabekkie net op tijd 😉

@Klapdoos Lenen? 😉

@Axelle Helaas zijn de opmerkingen niet verzonnen van mijn pptje, heb alleen af en toe de situatie aangepast

@Mien Grmbl, ben ik zo overduidelijk herkenbaar? 😉

@Mup Over Mike zou ik een boek vol kunnen schrijven, die visite kon ik er net niet bij hebben

@Zuurtje, Lola Het lachen vergaat je soms met hem hoor 😉

@Neuskleuter Walgelijk vroeg wijs was hij voor zijn leeftijd, jammer dat hij niet sneller door gegroeid is 😉

@Kawa Leuke column, dat is gelukkig 1 positief punt wat het gevolg is 😉

@ Troy Wat is er terecht gekomen van je klasgenoot?? Als het goed is gekomen met haar dan is het een experiment waard!

@Doemaar Zelfs al wil ik het vergeten zou het me nog niet lukken dus ik hem me voorgenomen dat als er later wordt getrouwd of wordt samen gegaan er een alfabet komt met alle genante gebeurtenissen, mijn wraak zal zoet zijn 😉

@Pry Als enige zie je de keerzijde van zo’n jongen, je hebt helemaal gelijk, soms ontbreekt het hem aan respect. De hoop dat hij het ooit zal leren heb ik nog niet opgegeven, maar… zo jong is hij ook niet meer.

Excuses voor mijn late reactie, maar een weekendje Belgie in de sneeuw kwam tussen mij en columnX.
Dank jullie wel voor jullie leuke reacties!

:kus:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder