En dan gaan we nu naar de reclame. Dat is een openingszin van een van de Talpa-programma’s. Je zit net 2 minuten te kijken, of er valt al weer een auto te winnen, ter waarde van 15.000 euro. Over de inhoud van al die programma’s is geen discussie mogelijk, het is gewoon 3x niks. 2 dikke nichten gaan samen dingen doen, die al helemaal nergens op slaan. Met in iedere minuut dat stomme lachje, en de zin: “Wat ben jij erg zeg, vreselijk”. Het praatprogramma “Thuis”, is helemaal het einde. Met Gordon, Winston en nog wat mensen waar je de naam niet van wíl weten.
Dan het ene waar we alle op gewacht hebben, hoe doet Talpa het met de eredivisie wedstrijden? Ze beginnen niet met de reclames maar met: “Hallo, mijn naam is Wilfred Genee, en dit zijn de wedstrijden.” Wat kan mij het schelen hoe die presentator heet?
Ik wil het voetbal zien, niet hoe iemand zoveel mogelijk taarten van de ene kant naar de andere kant brengt, hangend aan een bungee-touw om een cabrio te winnen! We beginnen om 19.00, en eindigen rond 23.00. Studio Sport deed dat in 1 uur minder, en deed er nog een journaal tussen. Én, Studio Sport begon met de beste wedstrijd, niet met Sparta – FC Twente, waar we bij Talpa het langverwachte interview met de terreinknecht van Sparta zouden krijgen. We willen voetbal, niet de reclame’s erom heen.
Als de reclames, en het voetbal voorbij zijn, komen we bij Café de Sport, waar de overloper Jack Spijkerman, op zijn dooie gat op een kruk zit en samen met een krijtstreep die doet alsof hij verstand heeft van voetbal, een vrouw die zeer hard kan rennen, gaan vragen of ze onderbroeken van haar club naar de wedstrijd aan doet.
We moeten de voortzetting van dit soort dingen voorkomen, ga in strijd tegen het Talpalisme. Misschien moeten we stickers maken met “I Don’t Love Talpa”. Veel reclame is Talpalisering, daar moet je voor uitkijken. Talpalisatie, ook zo’n eng woord. Jack Spijkerman is een Talpist. Ik verheug me er op om in de Van Dale zie staan:
Tal-pist (de ~ (m.), ~en)
1 iemand die bij Talpa werkt=>Te veel reclame uitzendt(zie talpalisme)
Tal-pa-lis-me (de ~ (v.)
1 het maken van onbenullige tv=>rotzooi


16 reacties

Bakema_NL · 18 december 2005 op 13:42

Ik geloof niet dat ik ooit Talpa op heb gehad. En als dit de uitschieter in triestheid is is dat niet echt vreemd te noemen, want de rest staat al amper aan.

Kees Schilder · 18 december 2005 op 14:00

[quote]2 dikke nichten gaan samen dingen doen, die al helemaal nergens op slaan. Met in iedere minuut dat stomme lachje, en de zin: “Wat ben jij erg zeg, vreselijk”.[/quote]

Dit is nou net het enig dragelijke shit van Pulpa.Voor de rest,ben ik het met je eens.

Troy · 18 december 2005 op 14:14

Ik ben het helemaal met je eens, hoewel ik nog nooit een seconde Talpa heb gezien. Dankzij alle reclame kijk ik vrijwel nooit meer televisie. Het is meer dan vervelend om een film te kijken en daarna een half uur reclame te zien, waarna je onderhand vergeten bent waar je ook alweer naar aan het kijken was 😕

DirkJan2 · 18 december 2005 op 15:41

Goede colum.

Ik heb hier op Bonaire nog niets van Talpa gezien, wij zijn al blij als er iets van BVN doorkomt. Maar de berichten over ondermaatse TV en ‘nog slechter dan SBS6’ bereiken ons van de vakantiegangers hier.

Wij kijken zelf veel HBO en Showtime, dat zijn filmzenders zonder reclame. Ideaal.

Outsider · 18 december 2005 op 15:48

[quote]Ik ben het helemaal met je eens, hoewel ik nog nooit een seconde Talpa heb gezien.[/quote]

Dus je hebt nog nooit één seconde gezien maar je vindt al bij voorbaat alles niks. Sorry Troy, ik mag je graag, ik heb van jou nog nooit een rottige ractie gehad en ik wil je absoluut niet voor het hoofd stoten, maar dit vind ik wel een dijk van een vooroordeel.

En ik ben het wel met Kees eens dat het programma met Joling en Gordon soms best leuk is. En dat komt niet omdat ik alles wel leuk vind, want ik vind maar heel weinig programma’s het aanzien waard.

WritersBlocq · 18 december 2005 op 16:34

Hee, welkom op ColumnX!
[quote]Tal-pist (de ~ (m.), ~en)
1 iemand die bij Talpa werkt=>Te veel reclame uitzendt(zie talpalisme)
Tal-pa-lis-me (de ~ (v.)
1 het maken van onbenullige tv=>rotzooi
[/quote]Briljant!
Vraagje: is de Talpist diezelfde zeikerd die op z’n skipiste?

Troy · 18 december 2005 op 19:24

Ach, Outsider…als ik die tv gids open en de programmering zie met de beschrijving van de programma’s weet ik al genoeg. Dat geldt overigens niet alleen voor Talpa. Ik lees liever een goed boek in plaats van dat ik mn tijd verknoei met loze tv pulp.

Outsider · 18 december 2005 op 20:14

[quote]Ach, Outsider…als ik die tv gids open en de programmering zie met de beschrijving van de programma’s weet ik al genoeg. Dat geldt overigens niet alleen voor Talpa. Ik lees liever een goed boek in plaats van dat ik mn tijd verknoei met loze tv pulp.[/quote]

Dat is uiteraard je goed recht en je hebt ook zeker wel gelijk, maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Ik lees graag moeilijke boeken, maar ik ben evengoed dol op André van Duin (bijvoorbeeld).

Troy · 18 december 2005 op 22:00

Oke, oke…heel soms vind ik het nog wel ns leuk om een extreme make-overtje te zien 😀

Trukie · 18 december 2005 op 22:13

Ik ken maar 1 programma van hen en dat is BVD. En dat kende ik al lang voor Talpa geboren was.

JanBontje · 18 december 2005 op 23:36

Die presentator Genee is zeker de R vergeten…
Elk volk krijgt de Talpa die het verdient…

Ma3anne · 19 december 2005 op 07:03

Weet je wat ik zo vreemd vind van Talpa? De mensen die het op andere zenders zo goed deden, zijn een zwakke afspiegeling van zichzelf geworden. Zelfs BVD vind ik op die zender niet meer te verteren. Hoekandatnou? 😮

Dees · 19 december 2005 op 12:49

[quote]ga in strijd tegen het Talpalisme. Misschien moeten we stickers maken met “I Don’t Love Talpa”. Veel reclame is Talpalisering, daar moet je voor uitkijken. Talpalisatie, ook zo’n eng woord. Jack Spijkerman is een Talpist. Ik verheug me er op om in de Van Dale zie staan:
Tal-pist (de ~ (m.), ~en)
1 iemand die bij Talpa werkt=>Te veel reclame uitzendt(zie talpalisme)
Tal-pa-lis-me (de ~ (v.)
1 het maken van onbenullige tv=>rotzooi[/quote]

Hier zou je een hele column van gemaakt kunnen hebben! Je snapt het al, dat is voor mij het leukste stuk dat ertussen zit…

Mosje · 19 december 2005 op 20:28

Ben het eens met Ma3. Barend en van Dorp, en al die anderen, ze zijn getalpaniseerd.

heupie · 20 december 2005 op 22:47

Helemaal eens. Talpa mag met ingang van gisteren stoppen. Ik denk dat ze dat weten want hun programma’s zijn niet meer dan gezellige onderonsjes. Om Telpa niet meer tegen te komen heb ik de zender van m’n zapper verwijderd.

Coeluh · 22 januari 2006 op 15:12

Dit is mijn eerste column die ik ooit geschreven heb!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder