Op 6 januari 1956 werd er in Den Haag een jongen geboren die zijn hele leven verkeerd begrepen zou worden. Hij werd niet eens bij zijn echte officiële naam genoemd. Hij werd profvoetballer. Zijn carrière zou hem door Nederland, Griekenland en Frankrijk leiden. Zijn gemakzuchtige houding in het veld is te vergelijken met die van Leonardo. In 1978 kon hij zelfs mee met Oranje naar het WK, hij had alleen geen zin om zijn vakantie in Scheveningen daarvoor op te geven. Tijdens zijn voetbalcarrière stak hij zijn geld al in verschillende zinloze en weinig winstgevende vastgoedprojecten. Dit kwam naar eigen zeggen door mensen die allemaal het beste met hem voor hadden in zijn ogen. Na zijn voetbalcarrière vergokte hij al zijn overige centen en kon weer helemaal onderaan de financiële ladder beginnen.

Tegenwoordig is Ling Chen La (beter bekend als Tscheu La Ling) 53. Ik stuitte op een klein nieuwsbericht waarin werd gemeld dat hij eigenaar was van een Slowaakse voetbalclub. AS Trencin. Hier wilde ik het mijne van weten.

Nadat Chen La zijn centen had vergokt begon hij een bedrijf op het gebied van wellness, fitness en gezondheid. Dat bedrijf begon goed te lopen en met het geld dat hij daarmee verdiende kocht hij vastgoed in Oostbloklanden. Ook begeleid hij met zijn bedrijf een voetbalschool in Argentinië.

Hij is dus over de hele wereld actief. Ook op het gebied van scouting. Hij heeft naar eigen zeggen spelers als Nicolás Frutos en Sergio Agüero aangeboden bij Nederlandse clubs voordat ze bekend werden. Toen zij daar niets mee deden besloot hij om zelf een club te kopen en het daarmee te proberen.

In een artikel uit 2007 wordt Chen La geciteerd “Met AS Trencin wil ik de gevestigde voetbalwereld op het verkeerde been zetten.” en “Het voordeel van AS Trencin dat we ons in de Slowaakse divisie met onze selectie aangevuld met talenten van de voetbalschool veel makkelijker kunnen kwalificeren voor de Champions League”.

Toen Chen La de club kocht stond deze troosteloos onderaan. In de huidige jaargang staat AS Trencin 3e na 13 speelronden in de 2e divisie. Er spelen 2 Zuid-Amerikanen in het eerste elftal. Een ervan werd afgelopen zomer getest door FC Utrecht. Afgetest, volgens Booy niet de speler die zij zochten.

Kortom AS Trencin is een club die in de gaten gehouden moet worden. De tijd zal leren of Chen La nu daadwerkelijk dat onbegrepen genie is of gewoon iemand die erg naïef is. Ik hoop voor Chen La en AS Trencin het eerste.


2 reacties

LouisP · 18 november 2009 op 12:18

F.
leuk om weer eens iets van Tjeu te lezen. Tijdens zijn periode bij Ajax was ik behoorlijk zot van zijn specialiteit. De schaarbeweging.

informatief, bedankt..
Louis

Kuin · 19 november 2009 op 12:43

F.
Ik denk, maar dat is persoonlijk, dat hij een genie is, die verkeerd wordt en werd begrepen. Leuk om hem te belichten. Goed gedaan.

Geef een antwoord