Deze column is niet geschikt voor vrouwen!!! Dus niet lezen en gewoon deze column overslaan, hij is namelijk een kort door de bocht analyse over waarom het vroeger allemaal beter was.:-o Vroeger was er een logische verdeling van taken en verantwoordelijkheden.
De man werkte de vrouw verzorgde de kinderen en deed huishouden.
Als de man terug kwam van zijn werk dan las hij zijn krantje terwijl moeder de vrouw in de keuken met de deur dicht het eten stond te bereiden, tussendoor kwam ze dan in de kamer kijken of iemand nog iets nodig had (pilsje?) en zo ging het leven zijn gangetje. De kinderen werden grotendeels opgevoed door de moeders en vader werd als stok achter de deur gebruikt als het de kinderen opstandig werden (ik vertel het aan je vader!!). Wat was het leven toch eenvoudig toen vader nog de baas was ( dat dacht hij dan).

Die zelfde mannen hebben daarna hun eigen graf gegraven door allemaal nuttige apparaten uit te vinden waardoor het huishouden steeds makkelijker werd en de vrouwen meer tijd kregen voor “ nuttige” zaken. Even enkele voorbeelden: gasfornuis, koelkast, vrieskast, oven, (combi)magnetron, mixers, keukenmachines, stofzuiger, elektrisch strijkijzer, wasmachine, (condens)droger mar de ergste van alles is toch wel de afzuigkap.

:warn: De afzuigkap???

Nu hier nog even een korte stap terug in de tijd.

Vroeger was de keuken het domein van de vrouw, deze ruimte was altijd apart en voorzien van deuren om deze te sluiten tijdens het koken om nare luchtjes door het hele huis te vermijden.

Na de opkomst van de afzuigkap kon men gaan koken en deur naar de kamer open laten en voortdurend de familie in de gaten houden (haal de voeten van de tafel af !). Daarna moest de muur er uit en kwam er een open keuken, en konden de vrouwen tijdens het koken ook TV kijken en zich laten beïnvloeden door de talloze praatprogramma’s.

De hele woningbouw is ondertussen aangepast op dit principe, bij alle nieuwbouw is er meestal een open keuken met een leuk verhaal van de architect (weer een man) die dan uitlegt dat dit zo’n mooie open situatie creëert goed is voor de gezinscommunicatie.

En wie denkt er nu nog aan de man die na zijn werk rustig op de bank wil zitten met het krantje en evt. een pilsje.:pint:
Die moet nu verplicht meekijken naar een talkshow over de voordelen als een man ook kan koken.

Doordat de vrouwen ook nog de tijd kregen om zelf de krant te lezen, en daar zagen dat er een vacature pagina was zijn ze ook nog gaan werken, met alle gevolgen van dien.:hammer:
De veroverde vrijheid die zij hebben gewonnen zullen ze niet meer afgeven, en het zou wel handig zijn er op de basisschool de kinderen al kooklessen krijgen, want de ouders zijn vaak beide werken en dan kunnen de kinderen (groep 7+8) het eten klaarmaken, zodat als papa en mama thuiskomen het eten klaar staat op tafel.

En voor de stellen die geen kinderen hebben, daar is de magnetron voor uitgevonden.

Aangezien vrouwen last hebben van aangeboren nieuwsgierigheid, en dus deze column toch gelezen hebben en nu willen reageren ga gerust je gang. Deze column heb geschreven om eens te kijken wie ik allemaal op de kast kan krijgen.:-)


2 reacties

gast · 30 maart 2003 op 16:56

Heey daar grappige columnschrijver…

Inderdaad.. vrouwtjes zijn over het algemeen wel erg nieuwsgierig.. 😉

Ik heb wel gelachen om je praatjes..
Maar ja.. er zijn wel meer dingen in het leven waarvan ik graag zou willen dat de tijd ff kon worden teruggedraaid om het allemaal te veranderen naar mijn wens..

Helaas..impossible..

Maar dat hoeft ons niet te weerhouden verder te dromen over een wenselijke situatie….

toch?

MVG,
Rachida

Rob · 4 april 2003 op 10:22

Ach, dankzij de vele bakkerijen, al dan niet in supermarkten, bestaat ook de deegroller niet meer.

En als het nou echt te erg wordt, bij elke fietsenmaker hebben ze een stevige ketting met dito slot, wel voor bevestiging eerst zorgen dat JIJ de afstandsbediening hebt…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder