Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om voor iedere activiteit een andere vriendin te hebben. Het maakt het leven een stuk makkelijker. Het is eigenlijk vergelijkbaar met schoenen, want die heb ik ook voor iedere gelegenheid. Een dagje Ardennen doe ik niet op naaldhakken. Zo heb ik een vriendin waar ik mee winkel, een shopvriendin. Zij weet exact mijn maat en smaak. Wij krijgen tijdens het winkelen dus nooit ruzie. En die ene keer dat we ruzie krijgen, gaat het bijvoorbeeld over sporten. En dat is dan haar ding weer niet, dus telt dit niet. Voor de sportactiviteit heb ik mijn sportvriendin. Samen aan de fitnessapparaten hangen. Dat is louter het beeld wat wij schetsen, in werkelijkheid hangen wij aan de bar in de sportschool. Jus d’orange drinken. En kletsen. Over Rob met zijn lange haren bijvoorbeeld. De sportvriendin is mijn minst favoriete, maar dat komt waarschijnlijk doordat het woord [i]sport[/i] voor [i]vriendin[/i] staat. En het feit dat zij op zijn minst twee keer zo gemotiveerd is als ik.

Nee, leuker heb ik het met mijn roddelvriendin. Urenlange conversaties op terrasjes. Over van alles en nog wat. Haar grootste liefde is roddelen, theoretisch gezien is zij dus geen vrijgezel. Wij roddelen vanachter onze gigantische zonnebril over de barman, de schoenen van dat ordinaire wijf en over Rob van de sportclub die is vreemdgegaan met de verkoopster van Kruidvat. Uh. Oké, Rob van de sportclub?
‘Ander onderwerp’ beveel ik.
‘Anders raak ik in de war.’
Zonder morren schakelt roddelvriendin binnen no-time over op een ander onderwerp. We zijn allen perfect op elkaar ingespeeld.

Als ik thuiskom beluister ik mijn voicemail. Zes nieuwe berichten. Het is mijn zeurvriendin.
Eens per week gaan wij er gewoon even voor zitten. Terwijl wij door de stad wandelen, pikken we er een opvallende brasserie uit. Waar zo op het oog veel over te zeiken valt. Van die gelegenheid maken wij altijd dankbaar gebruik. Het brood is hard, het glas is niet vol genoeg, de stoel is smerig, het is koud binnen, of warm, het personeel is onaardig. Uitspreken doen we het niet, althans, niet publiekelijk. We zijn zeikerds-onder-vier-ogen. En schijnheilig.
‘Alles naar wens?’ vraagt het meisje met haar chagrijnige hoofd.
‘Ja hoor, prima’ antwoorden wij dan in koor.

Eigenlijk vreselijk vermoeiend, voor iedere activiteit een andere vriendin. Ik wil weleens een manusje van alles als vriendin. Zo eentje die alles leuk vind, net als ik zelf. Van mijn roddelvriendin hoorde ik over een website, vriendin gezocht. Voor kansloze, contactgestoorde mensen. Ik besluit het toch een kans te geven en plaats een oproepje

[i]Gezocht: Leuke vriendin omgeving Haarlem, 20-25jr
Ben jij spontaan, gezellig, eerlijk, grappig en vooral veelzijdig? Ik zoek een vriendin om te kletsen, lachen, fitnessen (of barhangen), winkelen, sporten, roddelen, stappen, uit eten gaan, terrasjes pakken etc. Spreekt dit je aan? Stuur mij dan een mailtje! [/i]

Nu maar hopen dat ze reageert. En überhaupt bestaat.


13 reacties

Ma3anne · 28 november 2008 op 09:56

[quote] Oké, Rob van de sportclub?
‘Ander onderwerp’ beveel ik.
‘Anders raak ik in de war.’[/quote] 😀

SIMBA · 28 november 2008 op 10:39

Ik heb inderdaad ook verschillende vriendinnen voor verschillende activiteiten. Maar op mijn veertigste ben ik dan toch die ene “universele” vriendin tegengekomen waarmee ik alles kan doen!

KingArthur · 28 november 2008 op 11:33

Aardig geschreven en ik ben blij dat je zelf ook tot de conclusie komt want als je voor alles een andere vriendin hebt, wanneer kan je dan volledig jezelf zijn?

pally · 28 november 2008 op 13:37

Mooi doorgetrokken hokjes.In werkelijkheid zijn het vaak alleen de accenten die het verschil uitmaken. En je bui bepaalt dan in welk accent je op dat moment de meeste zin hebt.
Dus maar niet alles in een persoom verenigd wat mij betreft. Leuk geschreven, Doemaar!

groet van Pally

Mup · 28 november 2008 op 13:56

Doemijmaar ook zo’n blikje vriendinnen,

Groet Mup

lisa-marie · 28 november 2008 op 23:06

mooi geschreven en met plezier gelezen.
laat alle hokjes maar wegvallen dan komt die vriendin vanzelf 😀

Prlwytskovsky · 29 november 2008 op 00:38

[quote]Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om voor iedere activiteit een andere vriendin te hebben[/quote]

Kijk, daar ben ik het nu eens helemaal mee eens. 😉

KawaSutra · 29 november 2008 op 01:22

Juist die variatie bevalt mij prima. Ik zou het snel zat worden als ik bij iedere activiteit tegen de zelfde kop aan zou moeten kijken. Nee hoor, geef mij die deeltijd vrienden maar. En anders is het ook zo rustig op je verjaardag. 😀
Maar leuk om te lezen hoe jij dat ervaart.

Troy · 29 november 2008 op 14:14

Erg leuke column. Vooral om dat stukje van die zeurvriendin moest ik lachen *hrknbr. Dit ‘lichte’ genre zit je als gegoten en ik merk dat je ook steeds vlekkelozer begint te schrijven. Mijn complimenten.

axelle · 29 november 2008 op 21:01

Hahaha :p Hééél herkenbaar, hoewel het bij mij vnl over gespreksonderwerpen gaat.;) Axelle

doemaar88 · 30 november 2008 op 00:47

Dank voor je reactie en compliment Troy!

Liefs, Doe

doemaar88 · 30 november 2008 op 00:48

Dank voor alle reacties 😀

Mien · 2 december 2008 op 11:27

Ik ben heel benieuwd in welk hokje jij zelf past.
Roddelen en zeuren met naaldhakken op de loopband bij H&M zul je zeker niet doen, toch …?

Hippe column.

Mien Heet Toevallig Ook Rob 😆

Geef een reactie

Avatar plaatshouder