Vanmiddag zat ik naast mijn moeder in de auto, en bij het naderen van de rotonde was er nog weer eens zo’n pummel die z’n knipperlicht niet aan deed. Misschien een soort van ongeschreven verkeersregel van de macho man? Want het valt me op dat mannen het vaker ‘vergeten’ dan vrouwen. Bloedirritant. Vooral als ik op de fiets in de regen naar huis rij, in mijn pauze. Veel tijd heb ik niet. Als zo’n onverlaat er dan voor zorgt dat ik volop in de ankers moet, voel dat mijn sokken en ondergoed ondertussen ook doorweekt zijn van de regen, dan tast dat mijn goede humeur nogal aan. Vooral als het blijkt dat ik helemaal niet had hoeven remmen, als de sukkel gewoon zijn knipperlicht had aangezet. Is die minuscule handeling zoveel moeite? Heel jammer dat zoiets kleins, zoveel onnodige irritatie teweeg brengt. Ik hoop van harte dat niet alleen het spreekwoordelijke, maar ook het daadwerkelijke lampje wat vaker zal gaan branden bij de automobilisten.

Categorieën: Verkeer

8 reacties

Mosje · 9 februari 2009 op 17:40

Ja, waar gaat dat heen met onze maatschappij. Heel erg. Als nou ook nog eens blijkt dat jouw achterlichtje het niet doet, dan is deze wereld reddeloos verloren.

arta · 9 februari 2009 op 19:48

Waar gaat dit over? :eh: :eh: :eh:

Ma3anne · 9 februari 2009 op 19:53

Waar dat heengaat?
Ik weet niet welke afslag hij nam, dus geen idee!

doemaar88 · 9 februari 2009 op 19:59

Over een stukje van zes regels heb ik weinig te melden :hammer: Je had er zoveel meer uit kunnen halen!!

pally · 9 februari 2009 op 23:18

Het begon best leuk, maar toen eindigde het ook al. Een hele kleine rotonde , zeker? 😀

groet van Pally

KawaSutra · 10 februari 2009 op 00:35

Mannen….?!!!

Mien · 10 februari 2009 op 08:03

Jammer dat er niet meer vrouwen autorijden.
Dat zou het gemiddelde wat meer in balans brengen.

Mien

edit:
Oeps springt die verrekte Miriale weer plots links in beeld na het posten van mijn reactie.
Ik schrik me rot en ga ook op mijn rem.

DreamOn · 10 februari 2009 op 13:16

En wanneer mag je er nou bij ‘Pauw en Witteman’ over komen praten? 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder