Zaterdagochtend werd ik abrupt wakker gemaakt door een snerpend piepend geluid, het leek op het tjilpen van een vogeltje. Je zal wel teveel gezopen hebben, hoor ik jullie zeggen maar nee, broodnuchter ging ik vrijdagavond te bedde. Elke 2 minuten hoorde ik dat tering geluid. Net was ik weer ingedommeld of ik hoorde weer Piiiiieeeeeeep. Slaapdronken stond ik op en liep wankel door de gang naar de woonkamer, stootte mijn teen tegen de drempel en verloor mijn evenwicht om tegen de kamerdeur tot stilstand te komen. De kamerdeur klapte met geweld tegen de muur aan zodat de hele buurt gelijk wakker is. Verdwaasd keek ik rond maar zag of hoorde niets. Wel zag ik op de kalok in de woontsjekamer dat het pas half acht was. Met één oog nog in de slaapstand liepiep ik terug naar bed en rolde weer in mijn warme kuiltje. De oogjes nog even toe.

Pieeeeeeeeep, pieeeeeeeep. Godver ………. Weer stond ik op en liepiep de gang in. Pieeeeeeeep hoorde ik, maar nu vlak boven me kop. Het was mijn rookmelder. Het batterijtje is dan bijna op en dan gaat dat ding om de zoveel tijd piehiepen. In dit geval dus op zaterdagochtend om even half acht.

Naar de keuken een stoel gepakt en met mijn slapaperige kop de rookmelder van het plafond afgerukt en het stekkekkertje los gemaakt. Een mens zou er een spraakgebrek van krijgen.

Eindelijk rust, snel terug naar bed naar dat lekkere warme holletje. Oogjes toe.

Na enkele ogenblikken voel ik dat ik heerlijk wegzak en ik laat mijzelf gaan. Dan meld zich een volle blaas, ik draai mij om en wil verder slapen maar het gevoel overheerst en ik zal er weer uit moeten. Terwijl ik daar sta manifesteert zich ook nog een vrachtje uit Darmstadt. Gelaten onderga ik deze gebeurtenissen, onderwijl denkend aan mijn warme bedje.

Ik veeg me reet af met de dingen die zich deze week hebben voorgedaan, want die schrijf ik altijd op en hang ze op de plee; dit voor de mentale ontlasting.

Rillend, omdat ik het koud heb gekregen, ga ik terug naar bed. Het wordt al licht zie ik. Ik kruip lekker in mijn nog warme kuiltje en doe mijn oogjes toe. Ik lig op mijn linkerzijde en krijg het warm. Ik draai mij op de rechterzijde, nu krijg ik het heet en ga op mijn rug liggen. Ik hoor een auto door de straat rijden, een mens over de galerij lopen, een buur die het schijthuis doortrekt, een andere buur die de wasmachine aanzet en een vliegtuig dat laag overvliegt om te gaan landen op Zestienhoven.

Nu is de maat vol en ik sla het dek van mij af. Ontstemd sta ik op en ruk de gordijnen open: licht! Ik gooi een kleed om mijn heen, loop naar de keuken en kijk op de klok: 8 uur!!!!!!!

Godverde …….. mijn weekend begint, God hebbe bij voorbaat de ziel van de persoon die ik vandaag als eerste tegenkom.

Categorieën: Verhalen

9 reacties

DriekOplopers · 25 februari 2007 op 18:19

Oei oei, hier ben ík degene die je als eerste tegenkomt. Loop in nu een groot risico?

Mijn rookmelder werkt niet op batterijen. De mijne zegt gewoon: “Steek je er nu wéér een op? Stop daar toch eens mee. Neem liever een roze koek.” Melder gaat overigens weinig af: ik rook minder dan een keer in de week 😀

En qua verstoorde nachtrust: ik heb vooral last van de kat. Die zit graag op mijn gezicht. Verstikkend…

arta · 25 februari 2007 op 20:37

[quote]Ik veeg me reet af met de dingen die zich deze week hebben voorgedaan, want die schrijf ik altijd op en hang ze op de plee; dit voor de mentale ontlasting.[/quote]

😆

Prlwytskovsky · 25 februari 2007 op 20:42

@Driek: ik had ooit ook een poes op mijn gezicht. Breek me de bek niet open, ahahaaaaaa ……

pally · 25 februari 2007 op 22:06

Je blijft een gek Prlwt, maar een hele grappige gek!

groet van Pally

SIMBA · 26 februari 2007 op 08:25

Ja, veiligheid boven alles! Al kost het ons onze nachtrust.
[quote]Ik gooi een kleed om mijn heen[/quote]
Daar wil ik een foto van zien!!!! 😀

KingArthur · 26 februari 2007 op 10:28

Volgens mij heb jij voldoende schrijftalent om minder gebruik te maken van de woordverhaspelingen. Ik vind het wat overdone (gekunsteld leuk zijn) en het doet eerder afbreuk aan je tekst dan dat het wat toevoegt.

Shitonya · 26 februari 2007 op 11:50

niet slecht

Arne · 26 februari 2007 op 19:28

😆 haha leuk omschreven 🙂

Mup · 27 februari 2007 op 13:04

Ben ik even blij dat ik 9000 km. verderop zit:-)

ayo mup, en een beter weekend gewenst.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder