Mijn haar hangt voor mijn ogen en ik strijk het met een geroutineerd gebaar naar achteren, mijn spijkerbroek haal ik op tot die weer op mijn heupen hangt, mijn kin jeukt, mijn oor kriebelt; of ik onder de spinrag zit zo voelt alles aan. Ik ontdoe de brievenbus van de reclamefolders en één folder valt daarbij op de grond, mijn haar valt voor mijn ogen, mijn spijkerbroek zakt af, mijn gezicht jeukt en mijn beide oren kriebelen. De benedendeur wil ik openen met de sleutel van de bovendeur, de liften zijn op de twaalfde etage en ik wacht beneden.

De reis naar de negende etage verloopt naar wens en zonder warrige verstoringen. Ik open mijn voordeur en stap opgelucht binnen. De reclamefolders leg ik op de keukentafel en sommige glijden er vanaf om over de vloer uit te waaieren. Als ik de folders op wil rapen valt mijn haar voor mijn ogen, ik voel mijn spijkerbroek afzakken en mijn nek kriebelt; mijn mobieltje valt uit mijn borstzak.

Mijn jack had ik op de tafel gelegd, naast mijn mobieltje. Als ik mijn jack pak om deze op te hangen blijft er een mouw achter het mobieltje hangen dat vervolgens op de grond klettert. Ik buk om het op te rapen en mijn haar valt voor mijn ogen, mijn spijkerbroek zakt af en nu kriebelt mijn hele gezicht. Ik grijp het mobieltje en smijt het op tafel. Mijn jack doe ik op een hangertje en het hangertje hang ik op het daarvoor bestemde haakje van de kapstok. Misgegokt, hangertje met jack flikkeren op de grond en ik buk om het op te rapen. Mijn haar valt voor mijn ogen, mijn spijkerbroek zakt af en mijn hele smoel kriebelt nu.

Terwijl ik mijn jack ophang wordt er gebeld. Ik doe open en zie mijn buuf staan met een vragend gezicht. NEEEEE … brul ik en smijt de deur direct weer dicht. Ik strijk mijn haar met een geroutineerd gebaar naar achteren, mijn spijkerbroek haal ik op tot die weer op mijn heupen hangt, mijn kin jeukt, mijn hele smoel kriebelt en nu ook mijn beide oren.

Ik start mijn computer op en meteen gaat het laatje van de DVD speler open. Ik duw het laatje dicht en meteen gaat het weer open. Mijn haar veeg ik naar achteren en haal mijn spijkerbroek op, nu kriebelt mijn hele lichaam. Het laatje blijft dicht. Ik wacht en kijk toe ….. De PC start op zoals hij hoort te doen. Het laatje gaat weer open. Ik doe het laatje dicht en direct gaat het weer open. Na dit enige keren herhaald te hebben blijft het laatje dicht en de PC werkt.

Tijd om te eten.

Vandaag staat er witlof met een varkenshaasje op het menu, en ja wonder boven wonder verloopt alles volgens plan en het smaakt heerlijk. Tot …..

Tijdens de afwas glijdt er een glas uit mijn hand en het valt kapot in de gootsteen. Als ik mij omdraai loop ik tegen de tafel aan en er valt een appel op de grond, ik buk om hem op te rapen en …. laat maar, je weet het al.

Ik loop het zijkamertje in en zie dat het DVD laatje openstaat. Ik trap het laatje dicht en ruk de stekker van die pleures computer eruit zodat het ding stilvalt. Ik trek mijn spijkerbroek uit en donderstraal hem in de verste hoek en ga op de bank op mijn kleedje liggen.

Uren later word ik wakker en adem weer normaal, Tijd om naar bed te gaan.

Categorieën: Verhalen

5 reacties

SIMBA · 10 juli 2008 op 17:19

Ga toch eens naar de kapper man en koop een riem.
😀
Wat kwam die buuf trouwens vragen??

axelle · 10 juli 2008 op 19:45

Jàà: eerst kapper, dan broekwinkel, dan glazenwinkel. :p Maar ik herken het, heb net haar laten knippen met froufrou en nu doe ik niks meer dan haar van m’n ogen weg halen.:p Spijkerbroek ook herkenbaar, vooral die nieuwe lage modellen zijn zéér handig. :p

arta · 10 juli 2008 op 19:51

Djiezus, Prlwyt, wat heb jij een druk bestaan!
🙂

Troy · 10 juli 2008 op 20:06

Echt heel origineel gevonden, deze column. Die herhaling, geweldig, ik krijg er zelf jeuk van. De titel maakt het helemaal af.

KawaSutra · 12 juli 2008 op 01:47

Als je haar maar goed zit….. 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder