Co-column geschreven door Dees en Mien

Ik kijk uit het raam. Het regent. Ik baal. Regen sluit niet aan bij mijn humeur. Wat zou het fijn zijn het weer naar eigen hand te kunnen zetten. Ieder zijn eigen weer. Elke ochtend een fijn zonnetje in de kamer. Tegen de middag ietsje meer zon en in de avond een zwoel avondzonnetje om de dag af te sluiten. Wat heerlijk zou het zijn, weerbestelling op maat. Stelt u zich eens voor. Een weerbedrijf beantwoordt direct uw verzoek. Om de hele markt te kunnen bedienen ontstaat wel de noodzaak aan regelgeving. De weerbestelruimte wordt beperkt tot een halve meter gerekend vanaf de lichaamsas. Waakhond Zeus waakt over de regelgeving. Uiteraard is het mogelijk om weerbestellingen bij te kopen. Dat kan bij alle erkende weerbedrijven. Uw halve meter wind of halve meter mist zal reiken tot aan de hemel.

Hoedt u wel voor weerpiraten op de weermarkt. Pietje P. verkoopt valse weerbestellingen. U koopt een halve meter zonneschijn en u krijgt slechts donder en bliksem. Weergaranties zijn een wassen neus die smelten voor de zon. Laat u niet verleiden tot dit soort stratego in de stratosfeer. Buienradar, weersverwachtingen en weersvoorspellingen ze zijn niet langer nodig. Weerbestellingen redden levens en volkstuinen. [Mien]

[i]Er is ook altijd wat te zeuren onder stervelingen. Ik doe mijn best voor een beetje variatie en lever ook nog eens gestructureerd af. Meer zon in de zomer, meer water in de herfst. Voor elk wat wils. Een druppel regen die vanaf een elfenbankjeszwam naar beneden loopt in de herfst, een strakblauwe lucht, blauw, de kleur van kou, afgezet tegen zinderende hitte die tastbaar is. Taferelen van pure poëzie. Kunst.

Natuurlijk; ik heb heus mijn buien.

Zo had ik een gebroken hart de laatste zomer van dat domme wijf van tsunamibeleving en de enkele zomerdag die ik heb laten stralen, scheurde mijn hart doormidden. Pijnbeleving is goed, had de psygodloog me gezegd, ik moest er doorheen. En ik voelde me verantwoordelijk, zelfs een beetje schuldig ten opzichte van alle zeurders en klagers en zagers. Maar ik ben geen masochist. Mijn baan is 24/7. En ik klaag niet veel; het is wat ik wil. Zeker in tijden van hartenpijn geeft juist mijn werk me de broodnodige afleiding.

Maar ik wil ook waardering voor wat ik doe. De kunstenaar die mijn luchten naschildert krijgt lof. Ik krijg altijd alleen maar de klachten. Individueel weer… Een individuele bliksemschicht kunnen ze krijgen. En anders gaan ze maar naar Pietje P, die zijn botoxluchten wel aan de man weet te brengen. Bliksemschichten in de zak, die als warme zonnestralen over de toonbank gaan. Ik heb ze gewaarschuwd.

Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb… [Dees][/i]

Categorieën: Co-Column

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

7 reacties

klapdoos · 13 oktober 2008 op 17:57

Alhoewel het eerste deel wat stattacco overkwam bij het lezen is het gegeven leuk en uniek voor beiden, Dees heeft het mooi afgemaakt, een leuk gegeven. Graag gelezen.
Groetjes van Leny

pally · 13 oktober 2008 op 22:50

Leuke perspectieven: een klagend mens met het idee dat het weer te koop zou moeten zijn en dan het weer zelf dat antwoordt en zich beklaagt.
Mooi Mien en Dees! :wave:

groet van Pally

Mup · 14 oktober 2008 op 10:50

De verschillende invullingen zijn erg leuk aan de co-columns! Deze ook weer. leuk om te vergelijken hoe ieder zijn eigen draai geeft als starter en co-schrijver!

p.s. waar kan ik mijn bestelling plaatsen?

Groet Mup

Troy · 14 oktober 2008 op 15:51

Vooral deze zin vind ik erg sterk:

[quote]De kunstenaar die mijn luchten naschildert krijgt lof. Ik krijg altijd alleen maar de klachten.[/quote]

Ik zou bijna medelijden met meneer Weer krijgen. Zelf hou ik overigens meer van zo af en toe een flinke onweersstorm. Kunt u dat ook voor mij regelen?

arta · 15 oktober 2008 op 08:51

[quote]Zo had ik een gebroken hart de laatste zomer van dat domme wijf van tsunamibeleving en de enkele zomerdag die ik heb laten stralen, scheurde mijn hart doormidden.[/quote]
Deesse vond ik erg mooi!
Leuk gegeven, mooi afgewerkt!

weathergir · 15 oktober 2008 op 22:59

[quote]Natuurlijk; ik heb heus mijn buien. [/quote]

Whoeaahahahaha!

Goed verhaal, dames, smakelijk.

lisa-marie · 20 oktober 2008 op 10:59

Hij is leuk om het vanuit deze twee perspectieven te zien.
Enne ik heb mijn weer bestelling al geplaatst :zon:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder