Wie heeft die neus van mijn piramide afgestoten? Dat vraag ik mij af. Kan niet door de wind gebeurd zijn. Welk onheil ligt hierin verstopt? Het zijn donkere tijden in mijn woestijnrijk. Ik ben nog maar pas koningin. Mannen liggen aan mijn voeten. En nou is er een grote maf die avances maakt. Geeneens een keizer, een idioot met zwarte snor en vreemd petje op. Doet zich Frans voor? Geef mij liever een geile Italiaan of twee.

Hoe moet ik nu indruk maken op die schat? Ik ben smoorverliefd. Ze houdt van Emperors. Daaraan voldoe ik sowieso. Ze is best wel rouwig om het verlies van haar Caes. Ik kan haar troosten met mijn moed en warme inborst. Met een hand op mijn hart ga ik haar verrassen en veroveren. Ze houdt van bijzondere optredens, dat weet ik. Mon entrée sera fabuleuse, J’arrive dans la tapisserie française de Bayeux. Surprise, bien sûr.

Wat zal ik eens met die gigantische neus doen? Zelf heb ik ook een joekel onder mijn ogen hangen, maar deze overtreft alles. Misschien moet ik er maar gewoon in gaan wonen. Hij is zo groot. In het linker neusgat maak ik een mooie woonkamer. In het andere de natte ruimtes. Badkamer en keuken. En natuurlijk een klein hok om schapen te slachten. Dat mag niet ontbreken. In deze neus vinden ze me nooit.

Ach, wat is dit toch een mooi land. En het grappige is dat mijn kameel precies doet wat ik hem zeg. Dat ben ik niet gewend. Meestal volg ik slaafs de orders van de renstal waarin ik ben vastgeketend. Nu mag ik eindelijk los. Op bezoek bij Dodi, spannend. Een stiekem afspraakje in de woestijn met een oase van tijd. We kunnen ons eindelijk eens ongehinderd laven aan elkaar. Maar eerst even langs Cleo.

——————–

Dit is deel vier (Cleopatra) van Maandopdracht Augustus 2019.
Beschrijf een historisch moment vanuit de hoofdpersoon uit die tijd. Altijd al eens Napoleon, Cleopatra, Princess Di of Saddam Hoessein willen zijn? Nu kan het. Eventjes.

Zie ook:
1) Huidkruiper (Napoleon Bonaparte)

Huidkruiper


2) Sad Saddam Story (Saddam Hoessein)

Sad Saddam story


3) Lig ik hier op mijn ring (Princess Di)

Lig ik hier op mijn ring


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder