Altijd fijn werklui over de vloer, vindt u ook niet? Maar nog veel fijner is het als ze weer weg zijn… Vandaag was het weer zover. Er kwam iemand om de CV ketel te controleren. Hoe laat de goede man ongeveer zou komen, was natuurlijk niet bekend. Je wordt namelijk geacht heel de dag thuis te zijn voor een klusje van 5 minuten. Omdat ik op mijn vrije dag geen zin heb om de wekker te zetten, had ik al wat makkelijke kleding klaar liggen om snel in te kunnen schieten als de bel vroeg zou gaan. Gelukkig was het niet nodig en was ik al bijna aan de lunch toe toen de ‘gasman’ arriveerde.

Met vieze schoenen stoomde hij mijn hele huis door, voor hij vroeg waar de ketel was. “Hebbie nog erregus las van?”. Ik antwoordde ontkennend maar de man had alweer wat anders gevonden om mij als dom blondje neer te zetten. “Nou vrouwtje, d’r zit gene water in hoor!”. Nooit geweten dat er water in een CV zit (tja ik ben inderdaad blond) dus ik vroeg geinteresseerd waar dat water dan toe diende. “Nou, waarom hebbie bloed dan?”

Okee, de toon was weer gezet. Gelukkig wilde de man wel effe mijn water bijvullen, jammer alleen dat daarbij de hele ruimte bijna blank kwam te staan. Maar daar durfde ik al niets meer over te zeggen. Ongevraagd liep meneer daarna mijn badkamer in om zijn spullen schoon te maken.

Op mijn vraag wanneer de ketel vervangen moest worden, gaf de man aan dat “ik tegen die tijd wel al lang in een villa zou wonen”, om nog even het zogenaamde niveauverschil aan te geven. Gezien mijn ruime woning dacht meneer een soort rijkeluiskindje te hebben getroffen. Niets is minder waar helaas, ook ik val onder de ‘working class’. Al was het alleen maar omdat ik zelf de troep moet opruimen als er weer werklui over de vloer zijn geweest…

Categorieën: Maatschappij

1 reactie

deZwarteRidder · 12 december 2003 op 10:43

Het is stil aaaaaan de overkant!!
Nou IK vind het wel een leuke column.. carry on myst!!
Rich@Rd

Geef een reactie

Avatar plaatshouder