Het is weer zomer en iedere vrouw weet wat dat voor gevolgen heeft. Keihard werken om ieder opkomend haartje direct de kiem in te smoren! Dus rennen wij met z’n allen naar de winkel in de hoop dat er dit jaar iets nieuws op de markt is gebracht op het gebied van ontharen. Kun je in de winter nog eens denken: ” Ach, doe het morgen wel”, in de zomer is dat absoluut uit den boze! Veel mannen zullen zich dat niet bewust zijn, maar er is een keur aan ontharingstechnieken op de markt. Van gel tot schuim en van scheermesje tot epileer aparaat en ook daar zijn weer verschillende variatie’s op. Harsen of een epileer aparaat is de meest pijnlijke, maar ook de meest effectieve manier om van al dat haar af te komen. Maar daar ben je er nog niet mee, want voor ieder lichaamsdeel moet je een andere techniek gebruiken. Epileren onder je oksels is niet aan te raden zonder afgelegen in een hutje op de hei te verblijven, waar je ongegeneerd de boel bijelkaar kunt gillen.
Zelfs je benen harsen of epileren vraagt enige mentale voorbereiding. Het is net als bij de tandarts een wortelkanaal behandeling, doet even ongenadig pijn maar daarna kun je trots zeggen; ” Ik heb het overleefd “.

Terwijl Nederland tegen Zweden speelt sla ik mijn slag. Weet nu zeker dat de buren niet opkijken van mijn gegil of zich afvragen of ik ze wel allemaal op een rijtje heb. De eerste paar minuten zit ik met epileeraparaat vlak voor mijn been, kan nog net niet de knoop doorhakken het aparaat daadwerkelijk OP mijn been te zetten, want ik weet, dat doet pijn. Voor de zekerheid controleer ik nog een keer de snelheid (er zijn verschillende standen mogelijk) waarop ik wil dat de haarwortels uit mijn huid verdwijnen. De snelste stand is geen optie, daar was ik al achter, dat overleef ik niet.
Met knalrode benen en een akelige tinteling, bijna brandend gevoel, zie ik nog net dat er een voetballer languit op het veld ligt omdat hij een bal tegen zich heeft aangekregen. De E.H.B.O. dienst staat met wel drie man om hem heen. Tsssss..”Watje”, denk ik nog, terwijl ik wrijf over mijn gehavende benen. 😉


7 reacties

viking · 29 juni 2004 op 13:38

Maar gelukkig hebben jullie ook een plekje waar geen haar [i]hoeft[/i] te groeien…

Op een crossbaan groeit immers ook geen gras… 😀

Ma3anne · 29 juni 2004 op 15:03

Kijk en dat was nou weer leuk aan de sixties toen we als vrouwen gewoon trots op ons lijf waren zoals het was en geen kunstgrepen toepasten om ons aan te passen aan schoonheidsidealen (van mannen). Alles mocht gewoon blijven zoals het was.

Intussen ga ik ook epilerend en harsend door het leven, al vraag ik mezelf op die momenten af waarom ik me zoveel narigheid op mijn donzige delen haal.

Inderdaad. Voetballers die bij het minste of geringste oplawaai dat ze krijgen over de grond gaan liggen rollen zijn watjes, vergeleken bij vrouwen die zichzelf deze onthaarkwelling regelmatig aandoen!

De volgende keer zal ik eens mijn oksel- en schaamhaar bewerken met die goedkope Henna van Irma. Wie weet wat voor leuke nieuwe trend ik hiermee kan zetten! Mannen schijnen gek op rood haar te zijn, op de man van Sally na dan. 😀

Dees · 29 juni 2004 op 18:10

De laatste zin maakt je column leuk 😀

Overigens ben je nog 1 methode vergeten. Ik heb deze tijdens mijn vakantie voor het eerst uitgeprobeerd: schuurpapier. Het wordt wel anders genoemd, maar het ziet eruit als schuurpapier en de methode is ook het schuren van je benen.

Iig bij de Bijenkorf verkrijgbaar en pijnloos en makkelijk voor op vakantie (nee, ik heb geen aandelen in het bedrijf)

Mosje · 29 juni 2004 op 18:39

Zeg dames, we gaan deze column toch niet aangrijpen om tips uit te wisselen he?
Daar zijn andere sites voor hoor.
:red:

Louise · 29 juni 2004 op 20:51

(Oké Mosje, je vraagt erom…)

Gewoon een scheermesje onder de douche werkt als een trein toch. Pijnloos, snel, doeltreffend en geruisloos…

Wat willen we nog meer 😛

Een uitgebreide column over bikinilijntjes? 😉

sally · 29 juni 2004 op 21:34

Ik doe het met créme om de tips nog even te vervolmaken.
Zo glas als een eikel
nou ja….??
leuke column!!
Heb overigens ook alle apparaten in huis liggen die er bestaan.Daarom.. zeer herkenbaar!

Inderdaad ma3anne mijn lief vind al die zelfde rood geverfde! hoofden eenheidsworst.
Natuurlijk rood is natuurlijk mooi.

Irma · 30 juni 2004 op 15:40

[quote]en iedere vrouw weet wat dat voor gevolgen heeft. Keihard werken om ieder opkomend haartje direct de kiem in te smoren![/quote]

Meteen na het lezen van deze column ben ik naar de WC gerend om te controleren of ik echt wel een vrouw ben… Ik haak even af.

Ma3anne: [quote]Kijk en dat was nou weer leuk aan de sixties toen we als vrouwen gewoon trots op ons lijf waren zoals het was en geen kunstgrepen toepasten om ons aan te passen aan schoonheidsidealen (van mannen). Alles mocht gewoon blijven zoals het was.[/quote]
Pfff….dank je wel! Ben ik blij dat ik van de sixties ben… 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder