Laatst las ik een log van iemand die ik door zijn schrijfsels zeer waardeer en daarom ook trouw zijn bevindingen lees. Hij had op 2 december in de zon liggen braden totdat die achter de huizen verdween, zo schreef hij. Nu kijk ik nergens meer vreemd van op in deze tijd maar zon, op 2 december? Het zal een zeer plaatselijk zonnetje geweest zijn of anders een hoogtezon maar ik heb geen straaltje gezien, niet één. Ja, andere straaltjes lieten zich op mij vallen en zochten zich een weg naar mijn kraag. Ik regende zogezegd te barsten. Op weg naar de buurtsuper kon ik het aardig droog houden maar eenmaal op de parkeerplaats viel de regen met bakken uit de lucht. Nu kan ik wel blijven zitten tot het droog wordt maar dan had ik er waarschijnlijk nu nog gezeten. Dus ik stapte uit en dribbelde over de parkeerplaats naar de buurtsuper, een afstand van 50 mtr. Bij de karretjes aangekomen besloeg mijn bril en het water droop van mijn kop af mijn nek in. Ik keek naar buiten en het was droog.

Nu zal ik jullie niet lastig vallen met hetgeen er in de buurtsuper voorviel maar toen ik bij de kassa stond keek ik voorzichtig naar buiten, ik kijk altijd graag voorruit en zag dat het nog steeds droog was. Welk een geluk viel mij hier ten deel. Dat het verkeerd af moest lopen bewijst wel dat op de plaats waar doorgaans een leuk straatkrantverkoopstertje staat, nu een lelijke vent stond.

Het was nog steeds droog. Buitengekomen liep ik met mijn gevulde tassen langs de plantenboer en snuffelde of er nog iets bijzonders te zien was maar nee, niets van mijn gading. Aangekomen op de parkeerplaats voelde ik de eerste druppel alweer op mijn kop vallen dus spoedde ik mij naar mijn Peus.

Één of andere achterlijke geschifteling had een voertuig met de rechterzijde vlak langs mijn stuurkant geparkeerd dus ik kon hierlangs niet in mijn tuut komen. Een stortbui zorgde echter voor mijn nodige afkoeling. Rechts kon ik wel instappen maar dan moeten eerst mijn tassen naar binnen op de achterbank en dan kan ik er pas bij. Ondertussen regende ik helemaal te pletter en had geen droge draad meer aan me reet. Soppend tijgerde ik van de rechterstoel over de versnellingspook naar de linkerstoel onderwijl die teringauto naast mij verrot scheldend, maar ik had één geluk: de pedalen en het stuur zaten nog op hun plek.

Bij mijn flat aangekomen maakte ik geen haast om binnen te komen want nat is nu eenmaal nat en natter kan een mens niet worden. Bovengekomen maakte ik eerst mijn tassen leeg en ruimde de zooi op. Ik schonk mezelf een mok oprotkoffie in en brak een stuk gevulde speculaas af.

Ik keek naar buiten: …… droog! Wel gloeiende. Het is die middag droog gebleven en ik vroeg mij af waar ik deze overvloed aan hemelwater aan verdiende. Dan lees ik dus een log waarin iemand verteld dat hij de hele middag in de zon heeft gezeten. Sjezus, in wat voor land leven wij.

Categorieën: Verhalen

8 reacties

DriekOplopers · 31 december 2006 op 14:21

Mwah, de échte zon schijnt in je hart 😀

En de ideale oplossing voor dit probleem is gewoon, net als ik, letterlijk boven een supermarkt gaan wonen ;-).

Maar ja, dan heb je het probleem natuurlijk weer wél als je naar/van de kroeg moet… 😆

Drieknmi Oplopers

arta · 31 december 2006 op 14:51

Hmm…2 december, zei je? Toen was ik over ons marktplein aan het schaatsen…[quote] Sjezus, in wat voor land leven wij.[/quote]

😆

Bitchy · 31 december 2006 op 16:05

hahahahahahaha je zou mijn broertje kunnen zijn. Ook ik vang altijd de eerste en de laatste regendruppels op.

Leuke column heb het niet droog gehouden 😉

pally · 31 december 2006 op 17:03

Ach Prlwts, wat ben je toch een verfrissende underdog-regenbui!
Daar profiteren wij op cx van.
Ik zou me rot schrikken als jij plotseling zonnig werd… Dan draait mijn wereldbeeld een slag.

groet van Pally :wave:

Li · 31 december 2006 op 17:38

[quote]ik kijk altijd graag voorruit [/quote]
Ja, heerlijk is dat he? 😀

Weet je dat het ook zonnestralen kan regenen :eh: Maar dat zal wel bluf zijn :stom:

Li

Eddy Kielema · 31 december 2006 op 18:17

[quote]Laatst las ik een log van iemand die ik door zijn schrijfsels zeer waardeer en daarom ook trouw zijn bevindingen lees. Hij had op 2 december in de zon liggen braden totdat die achter de huizen verdween, zo schreef hij. [/quote]

Ik weet niet of zo’n log over het weer mijn ‘warme’ belangstelling zou hebben… 😉

Chantalle · 31 december 2006 op 18:50

Hahaha. Heel leuk geschreven. Ik kon dat klamme, vieze gevoel van doordrenkte kleding bijna voelen.

Dees · 2 januari 2007 op 19:33

Grmbl. Leuk in een strip zo’n karakter met zijn eigen priveregenwolk. Maar in het echt is het idd iets te goed voor het idee dat iedereen en alles tegen je is 😡

[quote]Sjezus, in wat voor land leven wij.[/quote]
😆

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder