Wat heeft de mensheid nog aan zijn weekend? Pak een normale doordeweekse dag. Opstaan, douchen, opmaken en de hele blabla. Dan naar je werk (fiets, auto, benenwagen wat kan mij het schelen)
Dan werken, de ene als slager, de ander is bakker, ICT’er (wat een misselijk woord, is het uberhaupt een woord?), koksmaatje of wat dan ook. Ik ben toevallig bevrachter en zal later uitleggen dat dat is. Het is overigens niet belangrijk in mijn betoog. Want pak mijn zaterdag vandaag, uitslapen tot – schrik niet – negen uur. Daarna zoeken naar voetbalschoenen en handdoek. Als we dat gevonden hebben rijden we met de auto naar het dorpje in de buurt. Klotegat!

Na een 1-0 nederlaag, met bloed, zweet en tranen opgelopen maar dat ten spijt, duiken we de sportkantine in. We twijfelen, het is tenslotte nog vroeg. Maar uiteraard komt naar lang spoedberaad het eerste biertje op tafel. We speelden weliswaar uit, maar een nederlang moet spoedig weggezopen worden. Tevens speelde ik in diezelfde nederlaag nog een kutwestrijd ook, maar laat ik u daar niet mee lastigvallen.

Laat ik zeggen dat ik blij was toen ik weer op een veilige stoel in onze eigen kantine was. Het voelde vertrouwd en met een balletje gehakt saté en een zwoel biertje voelde ik me weer goed. We dronken alleen wat teveel zwoele biertjes. Binnen no time was het weer te veel en tijd om naar huis te gaan….

Toen ik rustig thuis dacht mijn zaterdag uit te duren, werd ik gebeld. Voetbal op tv, kom je ook? Uiteraard, weg restant zaterdag……

Categorieën: Verhalen

3 reacties

Neuskleuter · 3 april 2008 op 13:44

Hoewel ik denk dat je wel de schrijfstijl hebt om columns te kunnen schrijven, is dit toch een blog. Als je de lijn door zou trekken, door jouw voetbalverhaal aan het nieuws, aan een maatschappelijk gebeuren te koppelen, dan zou het een column kunnen worden. Maar nu doe je dat niet.

Ik zie nu wel dat het onder het thema ‘verhalen’ is ingezonden, maar dan moet je er wat extra’s van maken. De column van de maand (Paulussie) is een voorbeeld van zo’n verhaal.

Lees gewoon eens wat hier, pik eruit wat voor jou een goede column of verhaal is en probeer het dan nog eens. Want schrijven kan je denk ik wel.

En welkom op columnX!

arta · 3 april 2008 op 22:33

Je schrijft dingen, stelt zelf conclusies en vult de behoefte van de lezer ook alvast in.
Dat leest niet prettig.
Neem een onderwerp, bedenk wat je er voor switch aan gaat geven (humor, spanning, ontroerend, etc) laat dat een paar dagen borrelen en gooi het dan op papier zonder ’tussen haakjes’. Wedden dat je dan een veel boeiender stukje krijgt?:-)

Oumanouar · 4 april 2008 op 19:40

Je hebt nog niet uitgelegd wat bevrachter is.

groet,

Oumanouar

Geef een reactie

Avatar plaatshouder