Vanochtend heb ik ontbeten met Edwin Evers. Bij een vers croissantje en met een dosis humor over de actualiteiten in Nederland gesproken.
Daarna samen Lionel Richie de broodnodige huishoudelijke taken afgeraffeld en al werkend een ‘trip down memory lane’ met hem gelopen. Ik wilde eerst de band van Queen met George Michael vragen, maar die zijn samen met de auto naar de garage. Die moet aansluitend weer gekeurd worden bij de RDW. Zij zijn ook import, weten er alles van, dus dat is handig. Maar ik mis ze wel, de mannen en de auto.
Bij een kop koffie hield Jochem van Gelder me aan de praat. We hebben zitten brainstormen over een aflevering van Praatjesmakers met bezitters van een 65+ kaart. Het liefst zonder of anders met klapperend gebit. Daarna was het tijd om met Bono boodschappen te gaan doen. We zijn naar de Landgoedwinkel bij Stichting Aap geweest. Nu kan het nog, eind september gaat hij helaas sluiten. Vanavond in bad met John Grisham. Dat wordt alleen een beetje een plakker de laatste tijd, daar kan ik af en toe maar moeilijk afscheid van nemen.

Leuke kerels allemaal. Met het grote voordeel dat je er zonder verplichtingen mee kunt lachen, huilen en ze weer kunt laten verdwijnen wanneer jij wilt. Ideaal. Bij je eigen kerel is dat wel eens anders. Dan ga je op zijn tijd zelf pleite. Mijn vriendin, die ik helaas te weinig zie, deed dat laatst ook. Niets ernstigs hoor. Gewoon twee avondjes erop uit met de meiden. Vrijdag -en zaterdagavond. Op zondagochtend gewekt door manlief, niet met een zoen of koffie. Nee, met de vraag of ze vreemd gegaan was. Foute vraag. Hele foute vraag. Mijn vriendin draagt het hart op de tong en haar reactie was;‘Twintig jaar ben ik nu met je samen, we hebben twee kinderen, net een nest met kittens, allebei ons werk, en ik zou vreemd gegaan zijn? Man, ik zou nog niet eens meer weten hoe ik dat aan zou moeten pakken! De volgeladen boodschappentassen dragen en flirten? Met een volle wasmand knipogen naar de buurman? Alleen omdat ik na maanden twee avondjes de deur uit gegaan ben denk je dat?’
En zo ging ze nog een poosje door. Manlief begreep haar punt en het onderwerp was voor hem afgesloten. Bij mijn vriendin lag dat anders. Toen ze op bezoek bij haar zus een opmerking kreeg over het shirt dat haar zwanger deed lijken, sprak haar hart weer. ‘Ja, dat krijg je, ik ga één keer vreemd en zit meteen op kip!’

Ik besprak dit gesprek ’s avonds met mijn vechtgenoot. Waarna het onderwerp al snel kwam op de verschillen van reageren tussen mannen en vrouwen. Ieder vanuit zijn eigen standpunt de eigen sekse aan het verdedigen. Werd een latertje. De tv op de achtergrond gaf ondertussen een ‘late-night’ programma. In dat programma zaten twee dames een poging te doen geil te kijken om kerels hun knip en pik te laten trekken. Dag zaad, dag geld. Waarom lopen dat soort zaken zo goed? En dan de erotiek en porno op tv. Ik zie alleen maar tieten, veel neptieten, met mannen die bewegingen maken als zijnde gehuwd, maar behalve een rode kop van inspanning van die mannen niets. Of dames die elkaar een handje helpen. Vechtgenoot kon het me ook niet uitleggen. We kwamen nog even terug op wat mijn schoonzus ons laatst vertelde. Een praatprogramma over seksuele wensen van partners. De dame wilde graag eens oraal bevredigd worden, maar de heer vond dat smerig. Waarop hij uitgelegd kreeg dat er bij zoenen veel meer bacteriën zijn kant opkwamen. ‘Onwetendheid,’ zei de man van een vriendin hierop. Nee! Puur egoïsme volgens mij. Iedere idioot kan toch weten dat er veel meer rotzooi je mond in gaat dan in je vagina. Oké, dat urine hartstikke steriel is kan niet iedereen weten. Bedacht en gemaakt door mannen die programma’s. Denk ik. Zo jammer. Ze laten heel wat liggen. Ik denk namelijk dat er veel vrouwen zijn die het wel eens andersom zouden willen zien. Blote mannen met pit en pik. Als de dames dan thuis voor de buis kunnen genieten, krijgen de heren daar ook hun trekken van thuis. Live op de bank je kerel laten genieten, dan mag hij ook meegenieten van het bellen. En als een echte heer ook de factuur van het bellen betalen. Dat is pas partnerschap.

Dus heren seksuitbaters, managers van telefoonbedrijven, maak er eens werk van. Wedden, dat er gebeld wordt naar bijv. 0900-VENT.


12 reacties

DriekOplopers · 2 september 2008 op 10:54

Hahaha, deze 020-VENT heeft je column met plezier gelezen. Je propageert trouwens wél het opbellen. Heb ik je per ongeluk aangestoken? :hammer:

Topcolumn!

SIMBA · 2 september 2008 op 13:23

Ik vind vooral de eerste 2 alinea’s erg leuk!

lisa-marie · 2 september 2008 op 18:32

ik kreeg het idee dat ik twee verhaallijnen aan het volgen was.
Zelf had ik het laten eindigen bij … zit meteen op kip.
Trouwens een hele mooie uitdrukking die ik nog niet kende.

pepe · 2 september 2008 op 19:36

[quote]De volgeladen boodschappentassen dragen en flirten? Met een volle wasmand knipogen naar de buurman?[/quote]

Met jou wil ik boodschappen doen;-)
En wat dacht je van de was ophangen en een knipoog naar opa Lagune:-D

arta · 2 september 2008 op 21:19

Een beetje warrig, maar zeker lekker!:-)
Wat een heerlijke uitspraken staan er weer in!
😀

pally · 2 september 2008 op 22:12

grappige, luchtige, van de hak op de tak column.

groet van Pally

WritersBlocq · 3 september 2008 op 00:05

Gek wijf! Té gek wijf!
Ik lig in een schaterkreukel, en je verzint ze niet eens, die verzintsels van je, ze zijn gewoon echt… zou dat met een vent-van-mezelluf ook zo zijn?
Gaap… saai zeg!!

Fijn gerommel, fijn je weer eens te lezen, lekker Mupseltje.

Mup · 3 september 2008 op 10:45

Dank voor de reacties, er zit wat in, twee verhaallijnen, en van de hak op de tak, ik blijf er soms instinken.
Opa begrijpt dat wel, die vent van mezelf moet er nog steeds aan wennen, en op kip gezet was/is een Brabantse uitdrukking.
En dat bellen, tja, zelf bellen vind ik leuker dan er over lezen 😉

groet dozen-chaos Mup

weathergir · 3 september 2008 op 11:25

Ik ga niet lachen, ik ga niet lachen, ik ga niet lachen….

😆 😆 😆 WHOEAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA 😆 😆 😆

Ok, ik heb dubbel gelegen :oeps:

DriekOplopers · 3 september 2008 op 23:17

[quote]En dat bellen, tja, [b]zelf bellen[/b] vind ik leuker dan er over lezen.[/quote]

Even met de krijgsmacht gebeld: “Goedemiddag, Oplopers hier. Is mevrouw Mup in de buurt?”

Zo beter? 😉

Dees · 4 september 2008 op 09:23

😀 Inderdaad de hoogstetijd. Maar dan stem ik voor 0900-PIKMETPIT (dat onthoud ik beter :-D)

Prlwytskovsky · 4 september 2008 op 21:47

Lionel Richie en John Grisham. Ik denk nog even, dan kom ik Thor Heijerdahl met zijn Kontiki ook nog tegen.
Goed zo Mup, smeuïg verhaal. 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder