Of het toeval was weet ik niet maar we aten duiveltjesvlees, althans dat was de bedoeling. Toch was dit vlees, onderdeel van een vreemdsoortig gerecht, niet helemaal besteed aan de Almachtige. Het moest anders, groot en voedsel van de wereld zijn. Met de auto van de godheid naar het buitenland om er een gerecht uit de wereld keuken te eten.
Met de snelheid van het licht was het een kortstondige tocht. Wat verwacht je anders? God voorziet in alles, hij is immers omnipresent.

Bij deze wil ik ook alle vooroordelen die de ronde doet over de Vader weghalen.
Sommige gelovige feministen beweren dat de Schepper ook een vrouw kan wezen, helaas dames, de Here is een vent, 130 kilo schoon aan de haak.

En hij is groot van stuk, imposant van lijf en lede.
Raar dat ik daar nu over denk, maar wat vraag je een God? “Hoe is het weer daarboven?” Tis toch lastig..
Andere vraag: “Wordt er in de hemel ook gebruikt nu Brood er is?’’ Tja, je gaat vreemdsoortige vragen op zo’n man afvuren. Maar je weet het niet hè, hij had ook geen gewaad aan. Je weet wel zo’n goedkope beddenovertrek. Nee, gewoon jeans met blouse en een vestje.

God sprak honderd uit over aardse zaken en over dat van onder het hemeldak. Maar ook over dat wat zich er tussen in bevind.
Wat volgens God is er meer tussen hemel en aarde.
Een mooie man die God, en helemaal geen lange baard die de aardbodem doet kietelen, slechts een klein gedistingeerd sikje , maar ook weer geen modegril.
En God praat verder, over zijn schaapjes, zijn kudde, zijn kinderen.

Toch wilde ik meer, bewijs!
Want de gedachten van een schrijver over God doen ons niet God kennen, maar de schrijver.
‘Geef mij een sturing, en leidraad waarmee dat bewijs geleverd is’, zei ik hem.
Op de doos van het triviant-spel staat de tekst dat de dwaas vraagt en de wijze glimlacht. Ik vroeg, hij lacht. ‘Mijn naam betekend iets als [i]hals und beinbruch,[/i] een goede reis, een [i]Godspeed….[/i]’


3 reacties

Godspeed · 15 september 2003 op 07:28

Martijn,

Toen je om bewijs vroeg op de terugweg in de auto, heb ik toch ook nog een bliksemschicht de aarde laten treffen, om mijn almachtige krachten te tonen.;-)

Jij zij nog, wat blijft jij rustig terwijl je door een flitspaal op de foto werd gezet, maar de bekeuring is nooit (nog niet) binnen gekomen.:-D

Groetjes,

Godspeed
:pint:

Martijn · 15 september 2003 op 09:41

Zo zie je maar,
[i]The Lord works in mysterious ways…..[/i]

[img]http://home.planet.nl/~marcofoto/www/jpg/dl35.jpg[/img]

Groet Jan Peter Balkenende & Andries Knevel 😀

viking · 16 september 2003 op 10:47

Kristustepaard… zo had ik Het/Hem nog nooit bekeken. En ik ken Hem al 35 jaar van zeer dicht bij. Zelfs meermaals het bed met hem gedeeld. Lieve hemel nu begrijp ik ook dat ‘gevoel van aanraking’ de dag erna. Ahum spiritueel gezien natuurlijk! Je zus, waar gaat dat heen met jullie gedachten.

Heilige Godspeed, bid voor ons zondaars en geef ons heden ons daaglijks bier!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder