Mijn maag knort. Een onrustbarend geluid. Het varken in me protesteert. Het wil eten. Vet eten. Veel eten. Vreten wil het. Dat gaat hem niet lukken vandaag. Ik ben onverbiddelijk en leg het roze beest het zwijgen op. Als ie nog één keer durft te knorren gooi ik een plens water over hem heen. De kleine schurk. Mijn God, wat een verzoeking als ik langs de rekken van de supermarkt loop. Ik scan de rekken naar aanbiedingen. Lekkere aanbiedingen. Koffie heb ik zat en ik word ook niet vrolijk van Sun vaatmachine blokken. Zucht blokken. Had ik ze maar. Roze strakke blokken tussen mijn navel en mijn tepels. Hé, Bros is in de aanbieding. Nu extra luchtig. Ik moet er niet aan denken. Mijn buik verlangd naar iets stevigs. Een vette Mars van drie meter. Of een kuub Nuts. Laat maar komen. Dat kan mijn cementmolen gemakkelijk hebben. Ik gooi het handig door mijn chocolademixer. Ik hoor mijn tong al klakken. Mijn smaakpupillen beginnen danig opgewonden te raken.

Zonder dat ik het besef ben ik aanbeland bij de banketafdeling. Zes roomsoezen kijken me uitdagend aan. Vandaag twee halen één betalen. Het varken in me roert zich weer. Dit kan ik niet laten liggen. “Mevrouw, mag ik deze roomsoezen van u en doet u er ook maar drie gevulde heren bij.” “Anders nog iets?” “Oké, doet u ook nog maar een klein stukje progres en twee chocoladebollen. Is dat aardbeienbavarois? Een klein stukje graag. Nee, iets groter. Dank u.” Het varken heeft er dorst van gekregen. Gelukkig is de drankafdeling vlakbij. Met een sixpack cola krijgen we vast alles weggespoeld. Ik krijg nu wel medelijden met mijn roze vriend. Ik zie de bui al hangen. Die gaat straks schreeuwen als een mager speenvarken.

Eerst krijgt ie tig kipkluiven over zich heen, daarna een frietje saté, twee Bourgondische kroketten en dat alles vergezeld van een kleine sloot mayo. Dat glijdt wat makkelijker naar binnen. Daarna maken we tijd voor een klein boertje. Ach, het is ook zo’n schattig beest. Tevreden krult mijn roze vriend zijn staart. Ik voel het kriebelen in mijn buik.

Tijd voor de hoofdschotel. Die is zeer exotisch dit keer. Eerst schuif ik een flinke ganzenleverpastei naar binnen. Binnen vijf minuten hak ik het gevogelte naar binnen. Nu ben ik toe aan de gevulde giraffennek. Maar niet voordat ik eerst het fully stuffed Przewalskipaard naar binnen heb gerost. Langzaam voel ik protest vanuit mijn buik omhoog stijgen. Het varken kan zijn draai niet langer vinden. Volgens mij moet het varken poepen. Dan zal hij toch eventjes moeten wachten.

De jachtschotel laat ik vandaag aan me voorbij gaan. Een kaasplankje brengt de nodige rust. Altijd goed voor de spijsvertering. Ik eindig met een grand dessert. Een grote roze gelatinepudding plak ik snel achter mijn kiezen. De Belgische bonbons bewaar ik voor bij de koffie. Plots begint mijn buik te schudden. Wat is dit nu weer voor een protest? Ik doe mijn ogen open en kijk in de ogen van de liefste vrouw van de wereld. “We gaan eten schatje.” Ik wrijf de slaap uit mijn ogen en sta op van de bank. “Lekker geslapen liefje? Heb je een beetje honger? Volgens mij wel hè. Je lag behoorlijk te knorren.” Ik schuif hongerig aan tafel. Op mijn bord ligt een varkenshaas. Zonder staart.

[b][u][url=http://www.thebluedot.com/greenberg/2/images/little_piggy.jpg]Mien Piggy[/url][/b][/u]

[size=x-small]Gewicht 04-11-2005: 88,00 kilo
Gewicht 02-12-2005: 86,50 kilo
Gewicht 23-12-2005: 86,29 kilo
Gewicht 27-01-2006: 87,00 kilo
Gewicht 01-04-2006: 86,50 kilo
Gewicht 19-07-2006: 86,50 kilo
Gewicht 06-09-2010: 90,00 kilo
Gewicht 14-10-2010: 86,00 kilo – – – Middelomtrek: 105 cm
Gewicht 09-12-2010: 84,00 kilo – – – Middelomtrek: 103 cm
Gewicht 23-02-2011: 84,00 kilo – – – Middelomtrek: 103 cm[/size]

[i]`Afvalrace`, een compilatie van hersenspinsels uitgebraakt tijdens het afvallen van schrijver Mien anno 2005/2011.
Oftewel verhalen van een jonge schrijver zonder trekdrop met zwemband.[/i]

[img align=left]http://headlines.nos.nl/documents/81/53/81534c28a6290d9c61a515a64d9e62d6.small.jpg[/img]


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

8 reacties

trawant · 5 maart 2011 op 21:00

Maar al dat haar weegt ook een hoop hoor Mien..
Ik mis trouwens nog even wat info die óók gewicht in de schaal legt: Lengte, Body Mass Index, met of zonder kleding gewogen..

Het is een hopeloze strijd, vandaag bezoek gehad dat gek is op slagroomsoesjes… :oeps:

Na drie weken 1/2 dr.Frank twee louzy kiloos kwijt
het schiet allemaal niet op..

Prlwytskovsky · 6 maart 2011 op 10:52

Één varkenshaas? Ach Mien, het had minder gekund. Nietwaar?
Mijn tip: eet zoveel je wilt van dingen die je NIET lust. 😉 De rest blijf je af!!!

DACS1973 · 6 maart 2011 op 13:08

Zoals altijd weer een leuk stukje, Mien. Gewichtige taal over (onder)buikgevoelens. ’t Biedt ons lezers inzicht in wat er omgaat in de mens achter de pens.

En ook al menen sommigen dat je je over taal- en spelfouten niet dik zou mogen maken: mijn buik verlang[b]d[/b]???

arta · 6 maart 2011 op 19:47

Mien, wát een lekker stuk!
@Dacs: Zolang je je dik maakt over taalfouten en niet over slagroomsoezen… Dan is het toch prima? 😀

Mosje · 7 maart 2011 op 19:15

Mien, je moet niet afvallen, maar bijvallen!
:eh:

Schorpioen · 7 maart 2011 op 22:26

[quote]Nu ben ik toe aan de gevulde giraffennek. Maar niet voordat ik eerst het fully stuffed Przewalskipaard naar binnen heb gerost[/quote] Hoppa! :hammer:

sylvia1 · 8 maart 2011 op 08:44

Alleen al voor het plaatje zou ik willen dat afvalrace 10 een successtory wordt 😀

Mien · 9 maart 2011 op 08:39

Bedankt voor de leuke reacties.

@DACS1973:
Ik vond een ’t’ te magertjes vandaar de dikke ‘d’.
(Alleen helaas niet consequent doorgevoerd in de column.)

@Trawant:
In antwoord op jouw gemis: Een kleine Adam met nog te groot BMI. (Ach, alles beter dan een te grote BMW (Body Mess Weight))

Mien (weegt na Carnaval weer ietsje meer)

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder