Je kunt ’s avonds laat niet rustig zappen of de beelden van TV-winkels en blote meiden vliegen je om de oren. Aangevuld met hyperopgewekte dan wel zwoele stemgeluiden en tientallen telefoonnummers. Voor de vrouwen de winkels, voor mannen de blote meiden. Zo moeten de programmamakers het bedacht hebben. Want zeg nou zelf: hebben die sexreclames niet enkel mannen als doelgroep? TV is toch een medium voor beide sexen, lijkt me, dus hebben ze die winkels kennelijk voor de vrouwen bedacht. Zo niet, dan zitten we toch mooi opgescheept met een potje discriminatie, waar je niet goed van wordt.

Nu heb ik persoonlijk niets met die winkels, noch met die geile meiden, dus het aanbod van enigszins consumeerbare programma’s wordt wel heel erg uitgedund als ik me ook eens een keer op de bank wil vleien om mijn dure TV-abonnement terug te verdienen.

Na twee keer hetzelfde NOS-journaal te hebben bekeken ben ik weer helemaal bij wat dat betreft. Discovery en Geographics Channel zenden herhalingen uit, dus die zap ik ook weg. De brakke films waar ik midden inval kunnen me ook niet boeien. Dan beland ik bij dokter Phill. Dat lijkt me wel wat, maar na vijf minuten bezorgt die zeurende, knauwende en dwingende stem me een resonantie in me oren, waar ik niet langer tegen kan en ik zap door naar het Belgische journaal.

Heerlijk die Vlaamse, rustige stemmen en zoete tongval. Als balsem voor mijn oren na het gesnerp van dokter Phill. De nieuwsfeiten ken ik al, maar toch blijf ik hangen, want het Belgische weerbericht vind ik wel interessant. Daar staat een mevrouw op zoveel verschillende manieren steeds hetzelfde te vertellen, dat het weer er nog slechter van lijkt dan het al is. De buien blijven maar toestromen, maar mijn woordenschat wordt beduidend groter dan bij de droefgeestige berichten van Erwin Krol. Wat kunnen die Vlamingen toch mooi Nederlands praten en wat zijn die stemmen zacht en melodieus. Het gaat er niet om wat ze zeggen, maar hoe ze het zeggen. Daar kan ik nou van genieten. Ik kom er helemaal van tot rust.

Zo wil het nogal eens gebeuren, dat ik ’s morgens om een uur of vijf op de bank wakker word met het Belgische journaal en mijn kleren nog aan. Hoeveel buien er dan inmiddels zijn overgedreven weet ik niet. Het moeten er honderden zijn. Onbewust heb ik kennelijk alles in me opgenomen, want ik kan synchroon met de presentatoren het hele journaal uit mijn hoofd opzeggen, terwijl zij er zelfs na zoveel keer de auto cue nog voor nodig hebben.

Gebroken ben ik dan. Van al die informatie die de hele nacht in mijn onderbewuste is gepompt en van de bank, die niet echt comfortabel ligt. Met stramme spieren en hondsmoe sleep ik me dan de trap op, om uitgeput mijn bed in te tollen.

Nee, ’s avonds laat TV kijken. Ik begin er maar niet meer aan. Niet eerder dan dat ik mijn nieuwe bankstel heb en er toch minstens één zender een goede, onbekende film, of vrouwvriendelijke sexreclames biedt.

Tot die tijd ga ik toch maar liever met een goed boek onder de wol.


12 reacties

Godspeed · 5 augustus 2004 op 11:13

[quote]Gebroken ben ik dan. Van al die informatie die de hele nacht in mijn onderbewuste is gepompt …………[/quote]

Gebroken, dat lijkt mij logisch, als je de hele het weerbericht en het nieuws in je onderbewustzijn krijgt gepomomp.

Ben maar blij dat je niet bij SBS6 inslaapt valt, want dan wordt je als nympomane wakker.:-D

De hele nacht: Bel mij ik ben geil…… Zal ik jouw een lekker verwennen…… Mijn poesje is heet, wie belt mij ……0900-9999…:-D

Als dan de postbode in de vroege ochtend de gleuf van de brievenbus opent, krijg je spontaan een multiorgasme:-D:-D:-D:-D

kareltje · 5 augustus 2004 op 13:17

haha goeie column weer ma3,

ken dat nachtelijke tv maar al te goed, da’s t enige wat te zien is als ik thuis kom, zwaar vervelend.
Kijk alleen het nieuws in 3 varianten, maar de rest is bagger, heb dus maar een dvd speler aangeschaft.

xxxsies kareltje 😛

viking · 5 augustus 2004 op 17:25

hjahaha vrouwvriendelijke sexreclame. Hou op! Wat moeten jullie nou met sexreclames. Gewoon seksen moeten jullie.

sally · 5 augustus 2004 op 20:58

helemaal mee eens ma3anne
die betweterige dr. Phil is niet om aan te horen
Het wachten is nog op het bericht dat hij ook met een sigaar met de dochter van z`n beste vriend aan het rotzooien is geweest.
De reaktie van GODSPEED op de sex t.v. was echt lachen.
Ik vond het weer een grappige luchtige column
Sally

Eftee · 5 augustus 2004 op 22:46

Ik leef met je mee. Die reclame’s zijn irritant, vooral als je net een spannende film zit te kijken en hij wordt weer eens onderbroken door die hijgsters met zaadvragende ogen. Maar dan, tot overmaat van ramp, nog wakker worden op een, slecht liggende, bank is nog erger dan erg.
Ik hoop dat je snel je nieuwe bank hebt. Kun je dan misschien ook weer een column schrijven, als je weer eens in slaap valt, tijdens het tv kijken?

Kees Schilder · 5 augustus 2004 op 22:53

Ja, je wordt zo langzamerhand immuum voor die dingen en dat baart mij grote zorgen 😀

Mosje · 5 augustus 2004 op 23:40

Wat hebben vrouwen toch met banken?
De een zoekt een man om mee op een bank te zitten. Ma3anne zoekt zelfs een heel stel om mee op de bank te zitten (jij zoekt toch een bankstel Ma3?)
😛

Hans · 6 augustus 2004 op 01:32

Voor al het: met het Belgische journaal en mijn kleren aan. Hoe zou het Belgische journaal je staan?
Leuke column.

Ma3anne · 6 augustus 2004 op 08:32

Godspeed: Het komt inderdaad wel eens voor dat ik in slaap sukkel bij een ander programma en dan wakker word met zo’n zich herhalende sexreclame. Nee, ik word er niet nimfomaan van. Daarom zeg ik: als het nou vrouwvriendelijke sexreclames waren, dan had ik er tenminste nog wat aan. 😉

Kareltje: Kan je familie Sesamstraat en Zappelin niet voor je opnemen dan? 😛

Viking: Als dat zou kunnen! Maar ja, als je geen vent in je huis wilt, is dat niet altijd voor handen hè. Alles heeft zijn prijs. 😉

Sally: Nou, volgens mij zijn al die mensen die daar zitten de sigaar.

Eftee: Die bank is inderdaad nog erger dan de TV. We zijn er doorgezakt en er zit een kuil in. Maar er is een nieuwe onderweg, dus maak je geen zorgen. 😀

Kees: Wat dacht je van een tijdje geheelonthouding? Dat verhoogt de spanning weer. 😛

Mosje: Zeker weten dat mannen ook een bankgeheim hebben.

Hans: Je hebt de woordspeling gevonden. Je mag door naar de volgende ronde. 😛

KingArthur · 6 augustus 2004 op 10:19

Gelijk heb je, er is teveel shit op de TV.

Wat ik me eigenlijk steeds vaker afvraag is hoe het komt dat er zoveel shit op de TV is maar we er toch massaal naar kijken? 😕

Dees · 6 augustus 2004 op 18:05

😮 Vrouwvriendelijke sexreclames?

Iets in de trant van eicelvragende 6 packs die hun biceps laten rollen?

Thanks but no thanks…

Leuke column Ma3.

Ma3anne · 6 augustus 2004 op 19:55

Koning: Ik denk dat er toch gekeken wordt, omdat het abonnementsgeld moet worden terugverdiend. 😛

Desa: Nee joh, dat is het beeld, waarvan mannen denken dat vrouwen ervoor vallen. Dat bedoel ik niet. 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder