Wat zal het worden dit jaar? Een klein driehoekje of vierkantje?
Laten we gewoon de natuur zijn gang gaan en een weelderige krullenbos groeien? Kiezen we voor de trendy Beckham coupe of liever toch maar een Braziliaans streepje? Óf gaan we all the way en kiezen we voor helemaal ‘smooth’? Zie hier; zelfs het model van je schaamhaar is aan trends onderhevig. Hadden we vroeger onze lichaamsbeharing nog nodig om ons te beschermen tegen de kou, vandaag de dag geldt die reden niet meer. Nu hebben we deze haargroei enkel nog om de ‘luchtjes’ vast te houden. De ‘luchtjes’ die een ware aantrekkingskracht uitoefenen op de andere sekse.

De Grieken & Romeinen gingen ons al voor waar het ontharen betreft; reinheid, schoonheid en vitaliteit (een man lijkt groter geschapen wanneer er geen beharing is) stonden hoog in het verzorgingsvaandel toentertijd. Iedereen die zichzelf ooit onder handen heeft genomen heeft ook wel eens vertwijfeld letterlijk met de handen in het schaamhaar gezeten. Het is namelijk niet eenvoudig jezelf goed en zorgvuldig te scheren. Ook niet voor de mannen. Zij kunnen hun voordeel nog doen door in staat van opwinding te raken tijdens het scheren zodat de boel wat strakker staat, wij dames hebben die keuze niet. Wij moeten het doen met een steady hand, een eventueel gehurkte houding en een spiegeltje. De boffers onder ons, hebben een partner die hen met liefde en plezier onder handen neemt. Nauwkeurig en opwindend snijdt het scheermes dan aan twee kanten.

Maar voor degene die het nog steeds zelf doen, of uit wanhoop hun bosje tot een bos laten groeien heb ik goed nieuws. De redding is nabij in de vorm van de schaamhaarkapper! Er is keuze genoeg, net als bij een gewone kapper. Scheren, trimmen, harsen, of zelfs met de pincet haartje voor haartje verwijderen, het kan allemaal!
Er zijn zelfs sjablonen om een hartje, een bliksem (Beckham), of een pijltje (voor wie de weg kwijt is) te laten modelleren. Een driehoekje, ster, kruis of een Hollandse tulp, alles is mogelijk tegenwoordig. U vraagt en de schaamhaarkapper scheert of plukt u in model, gratis en voor niets!

Deze kapper heeft géén seksuele bedoelingen.
Maar mocht u het toch niet droog houden onder zijn vaardige handen, dan heeft hij een doekje bij de hand, waarmee hij het overtollige vocht weg zal deppen. Dat stelt vast gerust: een kapper die nadenkt over oorzaak & gevolg.
Het is gewoon een uit de hand gelopen hobby, lees ik in zijn verhaal op internet.
Hij kreeg complimenten over het keurig bijgewerkte ‘matje’ van zijn vrouw, toen ze een nudistencamping bezochten en er volgden vele verzoekjes. Zo is het schaamhaarballetje aan het rollen gegaan. Hij ‘doet’ ook mannen, maar enkel en alleen wanneer ze in gezelschap zijn van hun vrouw. Na zo’n twintig minuten sta je fris gewassen én geschoren, mét een nieuwe coupe weer buiten. En wanneer we nog even geduld hebben zal er vast een moment aanbreken waarop ook kleuren en ontkrullen tot de mogelijkheden gaat behoren…
Lang leve de vooruitgang!


19 reacties

pepe · 12 april 2005 op 07:33

😛 😛 😛 , waar heeft die kapper zijn zaak?
Heel orgineel geschreven.

Ma3anne · 12 april 2005 op 08:07

Mijn vriendin wilde ooit naast haar schoonheidssalon zo’n ‘cuttery’ beginnen. Was weinig animo voor hier in de regio, dus het is nooit wat geworden.
Ach, zo’n streepje is ook niet zo moeilijk om zelf te maken, toch? Ik heb ooit een kerstboom geprobeerd, maar die mislukte.

Krullen? Als dat zou kunnen! 😀

Kees Schilder · 12 april 2005 op 08:26

Ik verbaas mij nergens meer over 😀

Wright · 12 april 2005 op 08:30

Een zogenaamde ‘kutkapper’ dus? 😀
Leuk stukje!

Louise · 12 april 2005 op 08:38

Heb nog een mutsfrutsertje liggen, waarmee je zelfs bonsai-technieken moeiteloos… 😀

Li · 12 april 2005 op 08:47

😀 😀 😀 Goeiemorgen wat een mogelijkheden!
Misschien kies ik voor de zon want ik heb al een ster:-P

Trouwens: laatst zag ik bij de kapper zakkammen in de aanbieding 😮

viking · 12 april 2005 op 09:13

Het wachten is dus op de rasta-look en hair extensions…

Angelique · 12 april 2005 op 10:00

[quote]of een pijltje [/quote]
Bedankt voor de tip, deze is namelijk toepasselijk voor mijn achternaam.
Heerlijk beginnen zo (na het lezen van je verhaal) op mijn werk, met big smile 😀 de dag door !

KingArthur · 12 april 2005 op 10:23

Als je, je nu maar vaak genoeg laat faceliften zou je uiteindelijk ook naar de herenkapper kunnen om je kroesbaard te laten trimmen.

Leuke column.

WritersBlocq · 12 april 2005 op 10:43

De titel deed mij denken aan een sport-column. Niet verkeerd gedacht 😀 goed scheerwerk is topsport!

Bakema_NL · 12 april 2005 op 14:32

Dat scheren is vrij eenvoudig en inderdaad, als je een “handje” helpt bij jezelf als man zijnde, dan word het nog eenvoudiger. Ik moet er niet aan denken een ander daar te laten scheren trouwens, al is het mijn partner……uh uh. 🙂

champagne · 12 april 2005 op 15:40

[quote]Ik moet er niet aan denken een ander daar te laten scheren trouwens, al is het mijn partner……uh uh.[/quote]

Je weet niet wat je mist! 😀
Beetje vertrouwen hebben in de steady handen van je partner….of uh….is ze soms boos op je???

Mosje · 12 april 2005 op 16:28

Wat een dijenkletser dit stukje. Of moet ik zeggen klittenkletser?

😛

pleuro · 12 april 2005 op 16:31

Af, in je mand Mosje!!!!!!!!

Hairextensions heb ik nog plenty in de kast liggen, mochten er vrijwilligers zijn, dan wil ik het graag eens in de schaamstreek proberen… lijkt me wel gaaf een beetje te scoobydoeën met schaamhaar 😉

Raindog · 12 april 2005 op 18:22

Erg originele column!
Weer eens wat anders dan vlechtjes op je rug.
Spijt als haren op m’n z#k dat ik dit topic gemist heb.

Moet ook ineens weer aan Miss Afghanistan denken. Brrrrrrrr…..

champagne · 12 april 2005 op 20:39

[quote]Moet ook ineens weer aan Miss Afghanistan denken. Brrrrrrrr…..[/quote]

…heb ik iets gemist?

Raindog · 12 april 2005 op 21:16

Oooh Champagne toch, de foto’s van Miss Afghanistan zijn werkelijk [url=http://www.cmucha.de/christof/binladen-Dateien/gros/5.jpg]angstaanjagend…. [/url]

melady · 16 april 2005 op 23:54

😀 😀 😀

Wat te doen met haar op je tanden??

Mup · 18 april 2005 op 10:00

[quote]Wat te doen met haar op je tanden??[/quote]

Vlechten!

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder