Vrouwen zijn vaker de Bob dan mannen. Zo blijkt uit een onderzoek, lees ik op een nieuwspagina. Wat een onzinnigheid om daar onderzoek naar te doen. Ze testen misschien honderd mensen en dit is dan het resultaat. Slaat natuurlijk nergens op, want de test kan weer heel anders uitkomen bij nog eens honderd mensen. En dan nog, wat heeft de mensheid eraan om dit te weten? Gaat de stichting Bob nu campagnes voeren om de mannen als Bopper te promoten? Ik ben van mening dat het geen verschil maakt wie er veiliger rijdt. Sommige vrouwen weten het gaspedaal wel te vinden waar anderen heel voorzichtig rijden. Je kent het wel, de stoel staat zo ver naar voren dat het stuur bijna haar kin raakt, netjes het stuur vast op tien voor twee zoals de rij-instructeur haar ooit geleerd heeft en strak 50 (liefst 49) km per uur. Bij elk bochtje vol in de ankers omdat ze lichtelijk in paniek raakt, het achteropkomende verkeer klapt er bijna op omdat ze met z’n allen zaten te bumperkleven. Wat een situatie.
Daarentegen zijn er ook genoeg mannen die waardeloos rijden. Typisch voorbeeld van machogedrag en stoerdoenerij. Bij het stoplicht de auto ernaast uitdagen is ook zoiets.
Een Golfje dat de Audi ernaast wil uitdagen. Helaas voor de bestuurder heeft hij meer oog voor de zonnebankbruine, blonde dame achter het stuur dan voor de auto. Als het stoplicht op groen springt komt hij erachter dat deze dame (mét Audi) niet bepaald rijdt zoals de hierboven besproken vrouwen…
Zelf zit ik er een beetje tussenin. Ik trek snel weg bij het stoplicht en ben meestal de Bob. Ik ben zelfs ooit drie keer langs dezelfde controle gereden omdat ik perse wilde blazen. De hele avond heb ik geen druppel gedronken en ik vond dat dit wel beloond moest worden met een gele-iedereen-wil-hem-Bob-sleutelhanger. De eerste keer dat ik langs kwam groette de agent mij vriendelijk maar hield me niet aan. Ja, daar heb ik natuurlijk niets aan. Ik keerde een stuk verderop en reed terug. Ik zag hem denken: hé reed dat rode autootje met die knalgele bekleding net niet ook al langs?
Maar helaas, hij knikte en ik mocht weer doorrijden. Ik werd er pissig bij. Wil een keer iemand vrijwillig blazen, houden ze haar niet aan! Ik probeerde het nog een keer. Ik reed terug. Dit keer vond de agent het verdacht en hield me aan. Hoera!
‘Goedenavond mevrouw’, probeerde de agent stoer te zeggen terwijl hij amper drie jaar ouder was.
Ik gaf hem de papieren en mijn rijbewijs (helemaal netjes nog want ik had hem net een jaar) Hij beval me om in het apparaat te blazen zolang ik kon. De uitslag was duidelijk; geen pufje alcohol te vinden. Tevreden reed ik verder, mét de beroemde Bob-sleutelhanger. Daar was het me toch allemaal om te doen. Niet om de sleutelhanger, maar om het principe. Als je netjes een treinkaartje koopt, wil je toch ook dat de conducteur hem komt controleren?
Dan valt mijn oog op het volgende bericht.
Het schijnt dat het aantal verkeersongevallen flink is gedaald. Dat maakt een heleboel duidelijk…
Bij nader inzien kom ik terug op mijn mening over dit onderzoek. Dankzij dat onderzoek kan nu eindelijk dat eindeloze gediscussieer ophouden. De vrouw kan dus beter rijden! Dankzij de vrouwelijke boppers is het een stuk veiliger op de weg. Natuurlijk heb ik dat altijd al wel geweten… 😉


12 reacties

Mup · 8 juni 2007 op 20:43

Leuk eerste debuut hier op cx, welkom.
Autorijden, ja, het blijft mensenwerk, alhoewel, heb je al eens gereden op de Antillen? Daar is het gekkenwerk, bevalt goed overigens:-)

Groet Mup.

lagarto · 8 juni 2007 op 21:55

Ik hoop dat je volgende column ook zo goed is.
Ik heb dat precies andersom. Als ik geen kaartje koop hoop ik dat ze niet controleren.
groeten

SIMBA · 9 juni 2007 op 10:25

Welkom op CX 🙂
Ik ben trouwens nooit de BOB 😀

Eddy Kielema · 9 juni 2007 op 10:56

[quote]Ze testen misschien honderd mensen en dit is dan het resultaat. Slaat natuurlijk nergens op, want de test kan weer heel anders uitkomen bij nog eens honderd mensen.[/quote]

Ik neem aan dat het onderzoek een aselecte steekproef is geweest, dus dan hoef je je over de betrouwbaarheid niet zoveel zorgen te maken. Het is dan niet zo dat bij de volgende honderd mensen er een totaal ander resultaat uitkomt. Als je je tenminst houdt aan de regels voor goed wetenschappelijk onderzoek.

Mosje · 9 juni 2007 op 11:55

Heel goed, een debuut van een vrouw dat nou eens niet gaat over liefde of verliefdheid. Dat kan ik wel waarderen.
😀

Li · 9 juni 2007 op 15:00

[quote]Bij nader inzien kom ik terug op mijn mening over dit onderzoek. Dankzij dat onderzoek kan nu eindelijk dat eindeloze gediscussieer ophouden. De vrouw kan dus beter rijden! Dankzij de vrouwelijke boppers is het een stuk veiliger op de weg. Natuurlijk heb ik dat altijd al wel geweten[/quote]

Zo is dat Linda!
Een uitstekende conclusie. 😀

Li

klapdoos · 9 juni 2007 op 16:45

Leuk stuk Linda, en welkom bij Columx. Het is toch allang bewezen dat de dames veel beter kunnen rijden dan de mannen,,,,o zo.
groet van leny :wave: :wave:

DriekOplopers · 9 juni 2007 op 17:25

Wat moet je nou toch met een Bob-sleutelhanger? Je heet toch geen Bob? Je heet toch Linda? 🙄

Maar wel een perfect debuut! Welkom!

Driek Oplopers,
flutcolumnist te Amsterdam

linda23 · 9 juni 2007 op 17:43

Dank voor jullie reacties!

Het is mijn allereerste column en ik ben er, heel eerlijk gezegd, best trots op. Maar ja, ik ben maar een beginner dus ik ben erg benieuwd wat anderen (met of zonder ervaring) ervan vinden. Deze reacties geven wel zelfvertrouwen!

pepe · 9 juni 2007 op 19:06

Leuke column, ook wel herkenbaar, ik heb naast de bob-sleutelhanger inmiddels ook een bob-parkeerkaarhoudertje.

Ik ben overigens altijd blij als ik mag bobben, dan hoef ik niet te drinken 😉

Ik kijk uit naar volgende schrijfsels van jou.

KawaSutra · 9 juni 2007 op 21:11

[quote]Vrouwen zijn vaker de Bob dan mannen. [/quote]
Tja, dat is inderdaad niks nieuws. Zo is het altijd al geweest, vooral in de relatiesfeer. Vrouwen drinken nu eenmaal minder alcohol dan mannen tijdens het uitgaan, als ik even mag generaliseren. Vaak rijdt de man heen en de vrouw terug is mijn ervaring.
En wat voor conclusie je daaraan moet verbinden? Geen idee. Zolang partijen zich daar prettig bij voelen, dan is dat prima geregeld.

Prima debuut, leuk geschreven. Misschien af en toe een witregeltje tussenvoegen.

arta · 10 juni 2007 op 11:07

Leuk debuut!
🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder