Wat? Nee dat heb ik nooit gezegd! Ik heb Pim Fortuyn nooit een Untermensch genoemd.
Nee ook niet minderwaardig. Ik zei minder aardig. Wat vervelend dat de pers altijd iets moet verzinnen. Ja hij zat wel te schelden, die Pim. Hij noemde mij een populist. Ik zou onder de gordel steken. Wat? ik hoor u niet. Ja ik zit in Duitsland, weet u. De verbinding is slecht.
Ik ben hier op een mondiaal forum over de toekomst van het socialisme. Het socialisme is niet meer nationaal weet u.
“Nach unter Mensch, und blasen!” Nee ik heb het niet tegen u, sorry.
Ik sprak even tegen mijn Duitse secretaresse.
Tring tring. Oh fucksia’s heeft u even. Mijn andere mobiel gaat af. “Wat? Bent u mesjogge?
Daarvan komt Maarten Pinter niet door de winter. Mijn prijs is 16.000 euro voor een uur wijsheid in stijl van Socrates. Uw prijzen zijn van voor de oorlog!. Ja ik hoor u nog!, de mazzel” Bent u daar nog? Oh, ik neem aan dat de kosten voor dit interview niet op mijn mobiele rekening komen! Wat ik vind van het huidige Nederlandse klimaat? Beetje koud naar mijn smaak. Oh dat bedoelde u niet? Geert Wilders? Dat is de Eichmann van de 21e eeuw.
Dat kapsel alleen al he? Volgens mij kun je ze herkennen, die populisten!..Ze hebben allemaal een raar kapsel. Eerst Fortuyn en toen Wilders. Heeft u even. Ik heb zo een droge keel. Klokklok.
Aaagh ja daar ben ik weer. Wat zegt u? macht en invloed? Belangrijk is dat je macht en invloed wijselijk gebruikt. Ze hebben mij niet voor niets de baas gemaakt bij de VARA.
Daar moet je gewoon een bepaald niveau voor hebben. Nee bij de PVDA heb ik altijd gestuurd in de schaduw. Het ging mij vooral om de lange termijn, weet u. U ziet het. De partij is weer groot. Het enige wat men goed moet doen is luisteren naar mensen die het weten. En dat zijn er weinig in Nederland. Klokklok. “Eine Whisky bitte”.
Tring tring. Excuses, mijn andere mobiel. “Marcel van Dam. Hee Remkes. Profiel? Ja ik pas in elk profiel en jij zorgt dat het profiel aan mij past. Ik wil een beetje rust. Kamminga is out per 2005 dus regel het. Houd nou even je bek. De grootste partij van Nederland heeft minder commissarissen van de Koningin dan de VVD en het CDA en evenveel als D’66!
Gelderland is lekker dichtbij mij kasteel. Nee geen katholiek. Al jarenlang afgezworen. Doe maar protestants. Ja de crucifix blijft cruciaal he! Oke ik hoor het goede nieuws snel.”
Bent u er nog? Ja ik ben een druk bezet man he. Ja inderdaad. Ik ben voornemens de TV wereld voor een bepaalde tijd vaarwel te zeggen. Ik heb de verzuiling in stant gehouden. De VARA staat aan de top. Ik wordt een dagje ouder, en de gezondheid wordt ook minder. Ja last van mijn lever. Klokklok.
Tring tring. “Ja ik stem even telefonisch. Nee dat reclamespotje van de VVD is misleidend. Ik stem tegen. Die van de PVDA tussen 20:00 en 20:30. Ja super. Thanks!”
Misschien kunnen we eens een afspraak maken he! Ja dit is niks zo.
Nogmaals excuses!
Oke groetjes!


1 reactie

Mosje · 21 december 2004 op 11:27

Leuke column, althans de vorm. Wel een beetje jammer dat niet het beeld van Marcel van Dam bij me naar boven kwam toen ik het las. En ik neem aan dat dat je bedoeling was.
Ik denk dat het komt omdat de dingen die je schrijft niet des Dam’s zijn. Voorbeeldje: ik geloof niet dat van Dam “Hee Remkes” zal zeggen als hij die aan de telefoon krijgt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder