Vakantietijd, dus file van München tot Salzburg. Bij Holzkirchen staren we stationair drie kwartier naar besneeuwde toppen in de verte. Gelukkig, er komt wat beweging in de onafzienbare rij blik.

Een landgenoot gesticuleert ongedurig en drukt zijn middenklasser in onze rij. Zigzaggend baant hij zich een weg voorwaarts. Zinloos, want even later kruipen we, hij geagiteerd vingerdrummend op zijn stuur, naast elkaar omhoog naar Irschenberg. Na Dreieck Inntal sta ik voor hem. Zijn trommelen ondersteunt inmiddels witheet vloeken. In tel- en slakkengang passeren we Chiemsee, Inzell en Berchtesgaden.

Daar, bovenop de Walserberg begint Oostenrijk. Hij huilt, is eraan toe.  

* * *

Lees of luisterkijk meer #BinnenDoorDenkers op https://robertbeernink.nl/sub/binnendoordenker/

Categorieën: Hokusai bon

Robert

Robert Beernink auteur van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten. Zijn motto: elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.

3 reacties

Nummer 22 · 26 september 2021 op 11:11

Mooi weer geschreven. Zo zat ik in mijn Renault 4 GTL, kleur groen waarvan de het raam aan de linkerkant waar ik zat, niet meer open geschoven kon worden. 2 gaten had ik geboord in de bodem om het water – na een flinke regenbui- eruit moest en de rubberen matten gedroogd moesten worden. Ik, nee wij ( echtgenote naast me, 2 jongens op de achterbank met hun beentjes op wat een bungalowtent met de gekleurd geplakte stokken moest gaan worden op de camping met uitzicht op het meer van Geneve. Wij waren betoverd, bij aan het komen van de kronkelweg naar boven. Zwitserland, maar wij keken vanaf de Franse kant. Nu nog naar beneden om te genieten van een 5 weken vakantie. Op de camping – met een paar mede kampeerders – hoorde ik mijn naam ” Hee, dat is toevallig (..) jullie ook hier. Ik zucht, groet deze familie ( man, vrouw en 2 dochters in de leeftijd van onze zonen) en begin met uitladen en in de wirwar van tentstokken met de opbouw van de bunglow tent dat niet waterdicht bleek te zijn. En de zomervakantie van 1984? Deze vakantie werd een super vakantie! En wat doen de zonen met hun familie?.. kamperen, vuurtje stoken, zwemmen, kanovaren en sterkte verhalen vertellen over hun jeugd.

Kees Schilder · 26 september 2021 op 11:34

Ik ken Holzkirchen. Ik stopte daar voor koffie bij een naturistencamping. Op de deur hing het volgende statement: Nicht ohne Handtuch auf den Tischen sitzen wegen Kreisen auf den Tischen. Ik bedoel maar.

    Nummer 22 · 27 september 2021 op 08:46

    Op de skai bekleding van onze Renaukt 4gtl liggen 4 handdoeken om het reetzweet te absorberen, maar dat terzijde.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder