Strak zwart leer omspande haar welgevormde lijf. Ze giechelt en flirt met me en ik weet geen woord uit te brengen. Niet tegen háár. Kolere wat een stoot. Aziatisch bloed stroomt als hete lava door haar aderen. Het kan niet anders dan dat ik zit te kwijlen. Heeft iemand een doekje? Een uurtje later rijden Mo en ik vanaf het terrras weer richting Noorden. Mijn herinneringen aan deze zwarte muze worden met een gangetje van tegen de 180 uit mijn helm geblazen.

Een weekje later:
Het is rommelmarkt in het gat waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Een goed excuus om het met de oude garde op een zuipen te zetten. Godspeed, Mo en nog meer van die genetische mirakels staan al aan de bar. Partytime!

Enkele uren en een-lading-bier-waarin-een-schip-kan-zinken later gaat het hele spul richting huize Godspeed. Mevrouw ex-Godspeed zorgt voor een vette hap en om een reden die me na meer dan 15 jaar nog steeds niet duidelijk is, belanden wij in de slaapkamer van Godspeed. Met ‘wij’ bedoel ik niet zijn ex en ik maar wij met z’n allen. Een man/vrouw of acht. Voor wie nu een zakverkramping of baarmoederverzakking voelt aankomen, er gebeurt niets ranzigs, er gaan geen kledingstukken uit. Er wordt niet gevoosd. We zijn daar gewoon en ik weet niet waarom. Wel dat de wanden en plafond van elastiek lijken.

‘Hee Viking, telefoon voor jou…’. Ik heb geen telefoon gehoord. Niemand weet dat ik dáár ben. Mijn maag maakt salto’s en mijn ogen zijn niet meer in staat te focussen. Ik kijk naar Mo. Hij lijkt op Fuzzy Bear van de Muppet show. Hij houdt de hoorn voor mijn neus. ‘Hier zatlap, dat zwarte mokkel van vorige week voor je aan de foon. Ze geilt op je man. Die heb je binnen. Duidelijk…’ Fuzzy Bear grijnst en zijn ogen tollen als knikkers in zijn kop. Echt nuchter kannie niet zijn. Ik neem de hoorn.

‘Hee meissie…’ ik begin zonder echt een begin te maken een eind weg te lullen en besef niet dat de stem aan de andere kant mij in het geheel niet bekend voorkomt. Sterker nog, ik ken helemaal niemand die met zo’n buitenlandse tongval Nederlands spreekt. Niet gehindert door enig bewustzijn zwets en lal ik een eind in de ruimte tot plots een heel andere stem het gesprek onderbreekt.
‘Hee lulijzer, wat doe je man? Ben je bezopen ofzo? Mijn moeder begrijpt er helemaal geen bal van. Wat is dit voor kutgeintje?’
‘Je moeder…?’
‘Ja, mijn moeder, zultkop!’
‘Oeps…’

Het gesprek gaat nog een tijdje helemaal nergens over tot de zwarte muze besluit dat het mooi is geweest. Ze hangt op.

Een paar dagen later, de kater maakt eindelijk plaats voor een paar heldere gedachten. De telefoon gaat. Mo.

‘Hee lange, gaatie?’
‘Mwoah’
‘Hoe vond je’t?’
‘Hoe vond ik wat?’
‘Nou, zondag, dat gesprek met zwarte Lola’.
Ik hoor gegniffel aan de andere kant
‘Jij vuile smeerlap, jíj hebt háár gebeld!?’
Harder gegniffel.
‘Hoe kom jij aan haar nummer?’
‘Gekregen…’
‘Gekregen? Van wie?’
‘Van háár.’
‘Van háár?’
‘Ja. Moest ik aan je geven, kadootje voor je verjaardag, maar heb ik niet gedaan’
Het buldert in mijn oor.
‘Klootzak, ik heb geloof ik haar moeder versiert’
‘Is misschien ook een lekker wijf’
‘Lijkt me stug, lekkere wijven klinken niet zó’
‘Hoe?’
‘Zó!’
‘Wasse pissed?’
‘Duidelijk’
‘Ga je haar nog bellen?’
‘Geloof van wel’
‘Doen man, ze geilt op je. Mwoah lekker die roze doos tussen die zwarte vle…’
‘Jajajajajaaaaaa ik bel haar en je hoort nog van me’
‘Jawmaaaan, bel me…’

Ik heb haar gebeld. Nuchter. Vond ze leuk. Twee dagen later hadden we ‘verkering’. Lang duurde het niet. De verpakking was veel mooier dan de inhoud.


9 reacties

Martijn · 29 maart 2004 op 12:08

[bullshit modus]
Viking, dé man van de foto’s! Met ‘zijn’ tattoo’s, in zijn pak, zijn knuffel, zelfs een meesterwerk staat op Column X online.
En net nu, juist nu als het écht ergens om gaat, ontbreekt de feauteau!
Bedankt!! 😡 [/bullshit modus]

Leuke column, Viking! 😉

Groet Martijn:-D

Kees Schilder · 29 maart 2004 op 12:38

Effe zonder dollen, Viking. Hoe was haar moeder? 😀
Geweldig beschreven.

Mup · 29 maart 2004 op 15:52

Twee bier!

Groet Mup.

Shitonya · 29 maart 2004 op 18:21

Lekker slap geouwehoer, tis weer toppie 😛

Mosje · 29 maart 2004 op 19:43

Viking, dat jij ooit een nette huisvader bent geworden, met nette kostuums, een keurige vrouw, welopgevoede kinderen, kortom, een hoeksteen van de samenleving!
Ga je ons nog eens verklappen welke missionaris jou bekeerd heeft?

Godspeed · 30 maart 2004 op 10:33

Dat is alweer een tijd geleden.

Was dat niet de trees die je altijd in de LADA een beurt gaf?:-D

Even nog een hint voor een leuke column.:-D:-D

Je weet die keer met … in Oirsbeek (huis van Wolfgang), dat je bleef slapen en … ook. De volgende ochtend lag het bed helemaal vol met schaamhaar, je hebt nooit verteld wat er toen gebeurd is.:-D:-D:-D

viking · 30 maart 2004 op 11:17

Mmmmm Godspeed, die trees waar jij het over hebt werd vakkundig in mijn VW Santana uitgewoond. De LADA was voor iemand anders gereserveerd en bovendien heel wat langer geleden. Deze persoon woont tegenwoordig in een ver land, leest mijn columns en komt volgende week naar Nederland en… op bezoek in huize Viking. Ik denk dat ik haar even meeneem naar Cafe Godspeed.

[quote]De volgende ochtend lag het bed helemaal vol met schaamhaar[/quote]
Godver, door het vreten dat jouw ex ons voorzette zaten mijn kiezen vol etensresten en we hadden geen flosdraad bij de hand…

[quote]Viking, dat jij ooit een nette huisvader bent geworden, met nette kostuums, een keurige vrouw, welopgevoede kinderen, kortom, een hoeksteen van de samenleving!
Ga je ons nog eens verklappen welke missionaris jou bekeerd heeft?[/quote]
Mosje, ik ben nog geen vader, kostuums zijn niet mijn dagelijkse klof, mijn vrouw is niet mijn vrouw en bovenal niet keurig en die hoeksteen gaat eersdags bij mijn buurman door het raam en hopelijk vol in zijn bakkes.

Die missionaris moet dus nog geboren worden.

poppeduifje · 30 maart 2004 op 17:18

Ik dacht dat ik de meeste verhalen wel wist, maar dit verhaal van de haren is nieuw voor mij. Godspeed, ik zal Viking eens “onder”-vragen. Op dit soort momenten verteld hij alles. Nadere details volgen.

Eftee · 31 maart 2004 op 20:10

Hij is weer leuk! 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder