Sinds veel mannen om me heen het vaker over kleding, yoga en haarmaskers hebben dan over voetbal, auto’s en mooie vrouwen, en steeds meer van mijn vriendinnen het leuk vinden om autobanden te verwisselen en naar Formule 1-wedstrijden te kijken, ben ik de draad een beetje kwijt. Na weer een avond waarop ik een geföhnde soapster ervan moest overtuigen dat zijn kont er écht niet dik uitzag in die broek, en een goed gesprek over de geneugten van het harsen van borsthaar, liep ik de buurtkroeg van mijn Liefde binnen -man zonder yogamatje en mascararoller- voor nog één laatste drankje. Ik viel midden in een gesprek over de nieuwe Maserati Bladiebla (“van nul naar honderd in twee seconden!”), dat als vanzelfsprekend overging op de Champions League-competitie (“Grasmat lag er mooi bij”) en de laatste verovering van de barman (“Zeven min”). In plaats van onderuit te hangen in te hippe lounge-fauteuls, stonden de stamgasten aan de hoek van de eikenhouten bar, jassen nog aan, glazen in hun handen geklemd. Het bier werd in zo’n rap tempo aangevoerd dat mijn laatste drankje een steeds laatster drankje werd, hompen kaas kwamen voorbij en de CD-speler speelde voor de zevende keer iets Bruce Springsteen-achtigs.

Tijdens mijn negende allerlaatste biertje kwam het gesprek op en gevoelig onderwerp: de liefde.
“Weet je wat het altijd is met die vrouwen?” zei de stamgast aan mijn linkerhand. “Ze willen altijd praten na de seks. Ik bedoel, als ze nog niet moe zijn wil ik best nog een keer neuken, maar práten?”
Ik knikte begripvol, de stamgasten knikten mee.
“Laatst had ik er weer zo één. Waarom bel je me nooit? zegt ze. Ik zeg: je weet toch dat ik dat niet doe? Ze hield maar niet op. Je hebt helemaal geen aandacht voor me! roept ze. Ik zeg: óf neuken, óf deruit. Als je nu niet ophoudt, moet ik toch echt de brandweer bellen!”
Verontwaardigd sloeg hij zijn bier in één keer achterover en parkeerde het glas met een resolute klap op de bar. De rest bromde begripvol.
“Ach, vrouwen,” zei een collega-stamgast met een bemoedigend klopje op zijn schouder, “je ken beter kippen houwen.”

Grijnzend bestelde ik nog maar een allerlaatste rondje. De buurtkroeg van mijn Liefde is grappiger dan welk champagne-overgoten feest dan ook. Yoga en vitamine-cremes? Dacht ‘t niet, hier. Zolang sommige mannen nog denken dat een haarmasker hetzelfde is als een motorhelm, is er nog hoop voor deze wereld.


15 reacties

archangel · 11 januari 2005 op 13:30

Leuk! Ik heb meteen ook je weblog maar even tot me genomen en heb me prima vermaakt… je schrijft erg goed 🙂

Ben benieuwd naar de volgende.

Michaël

Mar · 11 januari 2005 op 13:36

Joepie, weer een leuke column over de man en vrouw.

Mar

Maurits · 11 januari 2005 op 13:53

Erg goede en leuke column! Daar lees ik er graag meer van.
Maar volgens mijn waarneming is het aantal mannen van wie de horizon uit voetbal, auto’s en bier bestaat nog ruimschoots in de meerderheid. Dus ik heb het idee dat je indrukken over de ontwikkeling van het mannelijk levensgevoel een beetje gekleurd zijn door ‘hippe tenten’ die je zelf meer dan gemiddeld bezoekt. Enige twijfel bekruipt mij bij de gedachte dat het heil van de wereld in belangrijke mate van bierdrinkende, voetbalminnende Opelrijders (die over Maserati’s dromen) blijft afhangen. Af te meten aan de alcoholconsumptie van hun vriendinnen vrees ik het ergste.

Mup · 11 januari 2005 op 14:01

:pint: Genoten!

Groet Mup.

Kees Schilder · 11 januari 2005 op 14:10

Even voor de goede orde.Yoga! In mijn stamkroeg doen ze dat i.p.v.darten.Het schijnt je zesde oog ten goede te komen.
Erg leuk deze column

Dees · 11 januari 2005 op 14:39

Leuk! Bondig geschreven met een lekkere vaart in de zinnen.

Groet,

Dees

yasmijn · 11 januari 2005 op 19:01

Ik kan me bij voorgaande reacties helemaal aansluiten! 🙂

Groetjes, Caroline

Mosje · 11 januari 2005 op 19:20

Hehe, eindelijk een vrouw met ballen op deze site.
😉

tontheunis · 11 januari 2005 op 19:44

Nou moet mij toch van het hart dat ik kennelijk iets heb gemist. Jarenlang ben ik bezig gewesst om het oergevoel uit mijn genen te bannen, na daartoe opgeroepen te zijn door honderden vrouwen die wekelijks de proza van Cisca Dresselhuis zaten te verslinden als Mohammed B. de koran.
Mijn uiterste best heb ik gedaan om ertoe te komen uit me zelf te helpen bij de afwas, stof te zuigen en uiteindelijk, omdat ze maar bleef aandringen, trachtte ik zelfs de borstvoeding van haar over te nemen, hetgeen een verdomd pijnlijke klus bleek die weinig tot geen effect had op het aanhoudende gejank van het kind.
Kort en goed ben ik dus decennia bezig geweest om geëmancipeerd in te spelen op de behoefte van de vrouw en ben haar als volkomen volwaardig gaan beschouwen. Uiteindelijk bleek ze zelfs eigen sexuele wensen te koesteren, wat weer heel wat aai- en voorspelcursussen tot gevolg had.
En dan… Dan ben je eindelijk op een leeftijd dat je van jezelf denkt dat je toch iets bereikt hebt op dat gebied en pontificaal begint iedereen in columnistenland te juichen, mannen én vrouwen, wanneer de vrouw weer tot haar oorspronkelijke hoedanigheid wordt teruggebracht, namelijk met gesnoerde mond en redelijk belegen rug.
Ik geef het op. En het eerste wat ik het huis uit lazer, is de afwasmachine die ze zo nodig moest…

TT

Ma3anne · 11 januari 2005 op 20:16

Erg goed geschreven!

Doe mij maar een gemengd type. 😉

Li · 11 januari 2005 op 20:19

Lekkere schrijfstijl Maaike!
Strak verhaal ook 🙂

Li

sally · 11 januari 2005 op 22:16

Inderdaad lekker pittig geschreven.

Heerlijk om te lezen.
groet
Sally

melady · 12 januari 2005 op 00:10

[quote]Tijdens mijn negende allerlaatste biertje [/quote][quote]

Grijnzend bestelde ik nog maar een allerlaatste rondje. [/quote]

Tja, Maaike vrouwen lijken steeds meer op motorhelmende dragende mannen…

Leuk geschreven…meer!

Melady 🙂

doos2 · 12 januari 2005 op 00:10

Leuke column! Kijk al uit naar de volgende.
Wees Welkom trouwens!

groet, doos2

WildBoy38 · 12 januari 2005 op 23:24

Echte mannen bestellen nooit ’n laatste, hebben geen jas bij, kennen de term haarmasker niet….dus was het misschien toch een verkapt champagnefeest waarvan de laatste bezoekers de bruine kroeg hebben opgezocht?!

😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder