Na 12 jaar huwelijk en 2 kinderen kwam mijn vrouw erachter dat ze toch liever zonder mij haar leven wilde inrichten, naar achteraf bleek met een goede inmiddels ex-vriend. Na een korte dip, heb ik toen maar besloten om deze scheiding met een groots feest te vieren. Even voor de duidelijkheid ik was door mijn drukke werkzaamheden erg veel weg, maar door de bult geld die elke maand binnen kwam kon mijn vrouw een rustig leven leiden. Vier vakanties per jaar waren voor haar meer regel dan uitzondering. Ik had hier natuurlijk geen tijd voor want ik was nog teveel met mijn werk bezig.
Tijdens deze echtscheidingsperiode ontstaan in de intermenselijke sfeer verschillende conflicten, mensen gaan kanten kiezen of je het wil of niet, en vinden natuurlijk die man zielig want die is aan de kant gezet. Er zijn meestal 2 schuldigen bij een echtscheiding, maar de omgeving vindt het makkelijker om voor 1 persoon te kiezen. De verdeling was dan ook 95% voor mij 5% voor mijn vrouw. Deze slag had ik dan ook gewonnen, als men überhaupt van winnaars mag spreken. Achteraf bleek dat mijn vrouw al 2 jaar een verhouding had met onze vriend, en iedereen wist het of had een vermoeden. Vandaar ook de verdeling 95-5, ik had natuurlijk niets in de gaten, maar dat hoor ik wel vaker.

Het huis was ook voor mij, maar de inboedel wederom voor haar, dus daar stond ik dan met een leeg huis.
Wat kun je daar nu mee doen, dus al snel kwam dan ook de gedachte bij mij op om eerst maar eens een feest te geven voor alle vrienden. Dit is uitgelopen in “De 24 uur van Roermond”. Waar kwam deze naam nu vandaan?
In het betreffende weekend waren op het circuit van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk de 24-uurs races voor motoren, van deze race waren elk uur op Euro sport samenvattingen te zien, en ook was er in dat week-end Formule 1 race in Hongarije. Hier waren natuurlijk ook de trainingen en wedstrijd van op TV. Samen met een goede vriend hebben we toen door het hele huis TV’s neergezet, 1 in de bar, 1 in de woonkamer(met video) een op de slaapkamer en een in de tuin. Enkele vaten bier, een speenvarken van de slager en het feest kon beginnen met als doel om het dus ook 24 uur vol te houden. Niet iedereen zou de 24 uur volmaken, maar de meesten hadden slaapzakken bij zich en de woonkamer werd tot slaapzaal ingericht (er stonden toch geen meubels).
Om de stille uurtjes wat op te vrolijken werden er bij de videotheek enkel natuurfilms gehaald, die het feest een heel ander wending zouden gaan geven.

Tijdens het avond programma waren ook de mensen uit de straat uitgenodigd om een pilsje te komen drinken, en ondertussen zat in de woonkamer iemand de natuurfilms te bekijken. Toen er een kaalhoofdige man met zijn hoofd in de vagina van een dame verdween riep hij naar de bar dat we het videokanaal moesten aanzetten.
Je begrijpt dat de straat bewoners die aanwezig waren en met een oog de motorraces in de gaten hielden nu opeens volledig op de tv waren gefixeerd. De mannen natuurlijk, de vrouwen vonden het toch iets minder en probeerden dan ook van kanaal te wisselen. Je begrijpt dat er enkele stellen met ruzie naar huis gingen aangezien manlief iets te lang aan de beeldbuis gekluisterd bleef. De rest van het de 24 uur zijn al zuipend en vretend doorgebracht en een nieuw “vrijgezellig” bestaan hadden we de met een heerlijk feest gevierd.

Wat betreffende het vrijgezellenbestaan, dat was van korte duur, mijn toenmalige vriendin bleef dat weekend ook slapen en ze is nooit meer weggegaan, en heet nu mevrouw Godspeed.

En dan nu nog een tip voor de mannen wiens vrouw opeens ook de knoop doorhakt, kijk eerst in je eigen omgeving, van 3 echtscheidingen in mijn omgeving had de vrouw achteraf al langere tijd een verhouding met een gezamenlijke vriend. Wel waren bij alle drie de scheidingen de mannen erg druk met hun eigen werk en hadden niet in de gaten dat geld niet gelukkig maakt, het is alleen verdomd handig, vooral voor de advocaat om de alimentatie te bepalen. Alle vrouwen waren in bloei van hun leven ( 30-35 jaar) dit als tip voor de mannen die een ook een vrouw hebben in deze leeftijdscategorie. Is hier een wetenschappelijk onderzoek aan vooraf gegaan? Nee, deze analyse is puur gebaseerd op observatie in mijn eigen omgeving, maar het zou me niets verwonderen als iemand de voorgestelde situatie zou herkennen.

Er zijn mij ook gevallen bekend waar de man er met een vriendin van door gaat. Hier speelde meestal een ander fenomeen de hoofdrol, namelijk het gebrek aan sex. Vrouwlief was te druk met de opvoeding van de kinderen en manlief wordt dan verwaarloosd in bed, met als gevolg een luisterend oor aan de bar en een gewillige dame in bed. En dan zit vrouwlief met de gebakken peren en de man beleeft zijn jeugd opnieuw, met als resultaat een gebroken gezin en weer enkele kinderen met een trauma.

Ik ga de dames nu niet uitleggen hoe ze dit kunnen voorkomen, dat is eigenlijk wel duidelijk.

Dr. Godspeed ( Dr. Phil heeft nota bene een eigen TV-show)

PS: weet iemand hoe je sex schrijft? De spellingscontrole geeft steeds fout aan. 😀Column van de maand april 2003

Elke maand kiest de redactie van Column X één column uit die naast de zes vaste columns een speciale plaats krijgt. De schrijver van de column van de maand krijgt bovendien een luxe goud-zilveren pen cadeau voor een extra dosis inspiratie.


8 reacties

gast · 23 maart 2003 op 13:14

Hoe je sex schrijft Godspeed????
Sex schrijf je niet, sex doe je!!!! Heb je daar wat aan?
Liefs
Roos

Kees Schilder · 23 maart 2003 op 21:28

Goed vanjou om zo open te schrijven, Godspeed.
Het is echt een heel goeie column geworden.
groet
paco

Maurits · 23 maart 2003 op 23:01

Als ik het goed begrijp zijn het altijd de vrouwen die de schuld hebben als het mis gaat in een huwelijk. Terwijl je je column zo realistisch begon. Tja, een huwelijk heeft nu eenmaal meestal niet het eeuwige leven. En iemand moet de eerste zijn om af te haken. Probeer liever zo lang mogelijk gelukkig te zijn met de nieuwe mevrouw Godspeed

Seks moet je trouwens schrijven, niet sex. Dat laatste is de Engelse schrijfwijze.

gast · 24 maart 2003 op 07:33

[quote]Als ik het goed begrijp zijn het altijd de vrouwen die de schuld hebben als het mis gaat in een huwelijk.[/quote]

Maurits,

Als je goed tussen letters door leest, is de man meestal teveel met zijn werk of andere dingen bezig dan zijn huwelijk.
De vrouw is daar integen teveel met het gezin bezig, en heeft geen man om dat mee te delen.

Resultaat 1: De vrouw vindt het luisterend oor bij een vriend en ……

Resultaat 2: De man krijgt te weinig seks, en vindt ook een luisterend oor inclusief natte gleuf. Door deze “verovering” voelt hij zich dan ook nog onweerstaanbaar bij het vrouwelik geslacht, en dan……

Deze 2 scenario’s die ik veelvuldig heb mogen aanschouwen zijn de meest voorkomende, en daarbij zijn hebben dus beide partijen schuld.

Wat mij tevens is opgevallen is, dat de dames die een slecht huwelijk om zeep helpen, ook nog van mening zijn dat ze een goede daad hebben verricht.

Deze analyse is puur gebaseerd op observaties van Godspeed.;-)

Godspeed · 24 maart 2003 op 07:45

Oeps,

vergeten in te loggen. 😀

Rachida · 2 april 2003 op 19:15

leuke column en zeeeeer herkenbaar…

Veel succes met de nieuwe mevrouw godspeed.. En hoop dat je van je “tekortkomingen” hebt geleerd.. 😉

Vrouwen houden van (lees: eisen) aandacht.

groet

Rachida

Ritazet · 2 april 2003 op 21:21

Mooi dat deze column het tot column van de maand geschopt heeft. Wat ik een beetje mis is een toelichting van de redactie. Wat heeft de deskundige jury ertoe gebracht om dit verhaal te kiezen uit het aanbod van tientallen goede columns? Wat sprak jullie speciaal aan in dit exemplaar?

Groet, Rita

De Redactie · 7 april 2003 op 16:18

[quote]Wat ik een beetje mis is een toelichting van de redactie.[/quote]

Beste Ritazet,

Elke keer is het weer moeilijk om een nieuwe column van de maand uit te zoeken, want wat maakt de ene leuker/beter/mooier/grappiger dan een andere…
Wij maken deze keuze in overleg en op gevoel. Daarbij letten we niet op de hoeveelheid lezers van dat moment. We letten daarnaast ook op originaliteit, openheid en/of talent. Verder nemen wij de ontwikkeling van de columnist ook mee in onze overwegingen.

Wij proberen trouwens elke keer weer een columnist te selecteren die nog geen column van de maand heeft gehad.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder