Nee, ik ben geen bouwmarkt-liefhebber, maar wel een echte doe-het-zelver. En wel eentje die moeite heeft met het overdragen van de huishoudelijke taken. Het gelaten toekijken valt tegen in mijn tijdelijke liggende houding. Als een godin wordt ik liefdevol verzorgd, drie mannen om me heen, die ongeacht hun leeftijd hun best doen mij in de watten te leggen. De boodschappen worden gedaan, het eten gekookt, de vloer gedweild, de was gewassen en gestreken, dit klinkt bijna als vakantie vieren, maar zo voelt het absoluut niet. Liever sprong ik nu van dat bed af en ging fluitend aan de slag. Waarom kan ik niet gewoon genieten van deze verwennerij?

Het is niet zo dat ik als favoriete bezigheid ‘het huishouden doen’ heb, maar nu ik het tijdelijk niet zelf kan, besef ik plots hoe fijn het is als je het allemaal kan en mag doen.
Vaak beseffen we pas hoe goed we het hebben, als we iets missen of iets niet meer kunnen.
Zo was het een paar dagen terug voor mij al een groot genot, dat ik zelf naar het toilet kon en mocht lopen. Vandaag mocht ik eindelijk ook zelf douchen, de warme waterstralen voelden goddelijk.

Dit schreef ik vorige maand op een los velletje papier, inmiddels kan ik wonderlijk genoeg alles weer helemaal zelf en ik geniet meer dan ooit van mijn gezonde benen. Ik ben de chirurg dankbaar voor de geslaagde operatie.
De huishoudelijke (soms minder leuke) taken doe ik op dit moment dansend, springend en fluitend. Dit wil ik zeker nog een poosje volhouden, maar ik ben bang dat er weer een dag komt dat ik vloekend en tierend de rommel, die de kinderen maken, zal opruimen.

Ik zal dan mijn best doen terug te kijken in het verleden en hopelijk zal ik dan beseffen dat ik blij mag zijn dat ik het mag en kan doen. Morgen wil de ramen zemen op een trapje, dit tegen de zin van huisgenoten in, die bezorgd blijven. Niet geheel onterecht, zij weten immers hoe eigenwijs ik kan zijn. Gelukkig weet ik het zelf ook en ik glimlach naar mijn spiegelbeeld.


pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

9 reacties

KingArthur · 27 juni 2006 op 13:40

Peep, ik laat je graag genieten en nodig je daarom van harte uit om bij mij ook enige huishoudelijke klussen uit te voeren.

wendy77 · 27 juni 2006 op 14:35

hihihi King, je haalt me de woorden uit de mond.

Maar zonder gekheid begrijp ik wel wat je bedoelt hoor. Je gaat veel dingen pas waarderen als je ziet dat het ook veel slechter kan gaan.

Fijn dat het nu zo goed met je gaat.

Liefs Wendy

Mup · 27 juni 2006 op 15:25

Jij eigenwijs?:-o Wie heeft je dat wijsgemaakt? 😛

Groet Mup.

Kees Schilder · 27 juni 2006 op 16:04

Eigenwijs is toch een goeie eigenschap? Fijn dat het weer beter gaat pepe

WritersBlocq · 27 juni 2006 op 21:18

Gaaf, altijd weer gaaf, hoe jij het waardeert om ‘gewoon gezond’ te zijn. Zo doe je werk met een zwaar gehandicapte jongen, die ook door jou een mooiere wereld krijgt. Zo sta je weer te zorgen voor je eigen kids (en hun pa 😀 ) en neem je de teugels weer in handen.
[quote]ik glimlach naar mijn spiegelbeeld[/quote]
Zouden meer mensen moeten doen 🙂
Ik vind het een lief verhaal, en volgens mij ben je aardig op dreef om je 2e bundel uit te kunnen brengen, qua aantal columns?
Groetje, Pauline.

KawaSutra · 27 juni 2006 op 22:35

Je zou bijna willen zeggen dat het voor iedereen wel eens goed zou zijn om even buiten spel geplaatst te worden. Om, zoals je zelf al zegt, even bewust te worden van je zegeningen. Maar ja, zo gaat dat. Zodra het leven je weer toelacht wordt het vanzelf weer gewoon.
Maar ik ben blij voor je dat het weer goed gaat en deze prima column als resultaat is een goed teken.

Ma3anne · 28 juni 2006 op 11:47

Met jouw soort eigen wijsheid kom je een heel end, dat blijkt maar weer.;-)

sally · 29 juni 2006 op 00:25

Irritant hé, als blijkt dat het huishouden net zo doordraait zonder jou. 😉

Mooi stukkie Peep.

We beseffen inderdaad te weinig hoe heerlijk het is als alles nog goed werkt.
Fijn dat je weer lekker opknapt.

liefs
Sally

SIMBA · 30 december 2006 op 15:49

😀 [b][size=large]Eigenwijs is ook wijs!!!! [/size][/b] 😆

(jeetje wat een enorme letters)

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder