Klik hier om deze column te horen

Na alle columns over flora en fauna even een stichtelijk woord over het blanke zwaard. Of beter gezegd, het voorkomen van ongelukjes in huiselijke kring. Nou geeft dat ‘huiselijke’ voor bepaalde groepen in onze gemeenschap meteen al een vreemde smaak in de mond. Tenminste volgens sommige gemeenten, die na grondige analyse en duizenden euro’s armer aan ingehuurde ervaringsdeskundigen tot de slotsom zijn gekomen dat jongeren en homo’s samenscholen op vaste plekken en ‘het’ daar doen. Zullen we vanavond eens buiten de deur neuken ? Heb je liever dat ik je op het weg-dek ? Of vind je het lekker als ik je in de regen–pijp. Maar ik drijf af… [img align=left]http://home.hetnet.nl/~knighthans/columnx/beflap2.gif[/img]De voorlichting en preventie moeten ook vanaf die plekken geschieden. Het is weliswaar nog niet zo erg als bij de Filipino’s. Condooms worden daar opgeblazen om een feestzaal te versieren en de pil gebruikt als meststof voor orchideeën. Geeft toch een andere kijk op bolletjessliksters uit het land van de exotische natuur. Sekstoeristen vertrekken vanaf hier met ‘woudreuzen’ en komen terug met ‘pijnbomen’. Want daar beschermt zo’n depressief makende, hoofdpijn veroorzakende orchideebol niet tegen.
In ieder geval weet onze risicogroep in Nederland er blijkbaar ook niet veel van. De jonge heren, erectificatie: de hoge heren, hebben daarom in al hun wijsheid besloten om condoomcontainers te plaatsen. Niet alleen met voorlichtingsmateriaal, maar ook met gratis condooms. Nu blijkt echter dat de containers een beetje te vlot leeg zijn. En hoewel de kosten gedrukt konden worden door gebruikte condooms te verzamelen en te recyclen om ze vervolgens te smelten en weer als kauwgum te verkopen; dit viel tegen. Niet de smaak van de kauwgum. Die rode containertjes staan ook niet op de juiste plek. Beter bij een drogist in de buurt. Trekpleister bijvoorbeeld. Volgens het Duitse persbureau Leuters gaat het Duitse bedrijf Condomi een penisverdovend condoom op de markt brengen. Want de jonge heer moet niet te snel zijn kop laten hangen. Zeker een groeimarkt zolang jongens te boek staan als paraplu; een ruk en hij staat. Zo wordt het duwen en trekken op de verzamelplek. En zal de condusteur (‘Latijn : Hij die toezicht houdt op de voorraden’) dan ambthalve wel een loket openen waar je een knipkaart kunt kopen. Daar staat onze risicogroep, stijf van de zenuwen. Een volle zak. En de gemeente denkt met geld.

Mannen vinden vrijen met een condoom net als niezen in een helm. Zij proberen het telkens weer zonder condoom of beflapje. Denk trouwens dat zo’n druppelvanger nog wel bespreekbaar is, maar een opengeknipt condoom voor je mond ? Ze lopen liever een blauwtje dan dat ze groentjes blijven. Met het risico snel naar de eeuwige geslachtsvelden te worden gestuurd. Er zijn natuurlijk ook pingpongballetjes die van bedje naar bedje springen, maar vrouwen winden er als regel toch geen doekjes om. Misschien een overjarige kruidenheks, die uit overlevering nog weet dat in kruiden gedoopte linnen repen om het ‘geval’ dienen ter bescherming tegen insecten en ander ongedierte. Waarmee we dan toch weer bij het begin zijn. De flora en fauna.

[i]Met dank aan o.a. ‘The Philippine Daily Inquirer, Duits Persbureau Reuters.[/i]


4 reacties

gast · 19 mei 2003 op 22:36

Hij is weer top Kobus!
had geen tijd om in te loggen, sorry
kees schilder

tommy · 21 mei 2003 op 14:45

niezen in een helm? Vind ik niet hoor … Maar ik ben dan misschien geen echte man 😉

Ennuh: niet alleen jongeren en homo’s scholen samen hoor. Loop een willekeurig cafe binnen dat geen homocafe is en je ziet al die enge hetero’s samenscholen 😛

archangel · 21 mei 2003 op 16:58

*grijns*
Leuk leuk leuk geschreven, en voorwaar een onderwerp van enige importantie, lijkt me.

En nu even de audioversie luisteren…

archangel · 21 mei 2003 op 17:03

Hrmmm… ’t zal aan mij en mijn peecee liggen, maar ik krijg geen audiocolumn uit mijn speakers geperst.. 😕
Nog even worstelen met de techniek dan maar…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder