Vrouwelijke maagden zorgden in de vroege historie al voor fascinatie, maar er zijn ook typische modernere staaltjes van te vinden. In deze tijd is het natuurlijk wel praktisch om alleen geslachtsgemeenschap te hebben met een maagd. De kans om een geslachtsziekte op te lopen, of erger, HIV, is niet aanwezig bij het verkeer met een maagd. In sommige landen, als bijvoorbeeld China en Zuid Afrika, wordt dit principe echter omgedraaid. Als een modern bijgeloof geldt dat het neuken van een maagd zorgt voor genezing van AIDS / HIV-besmetting. “Dat kán niet”, roept eenieder eensgezind, maar in Zuid Afrika heeft dit inmiddels wel meerdere malen geleid tot het verkrachten van baby’s. Vanuit China trekken rijkere mannen naar omringende landen om het geslachtsverkeer met een jong kind te kopen van ouders zonder geld, met wanhoop.

Handelsgeest zorgt echter daar ook voor steeds schrijnendere gevallen. Moeders die hun jonge dochters verhuren als maagd ter genezing, maar die dochters niet eenmaal, maar meerdere malen ter beschikking stellen aan de rijke, zieke Chinees. Om het risico daarop te verkleinen is het gebruikelijk om steeds jongere meisjes te huren. Hoe jonger, hoe beter, is de redenering. Inmiddels raken meer en meer mensen besmet, door rare gevolgtrekkingen en geloven rondom een vlies dat de naam niet eens verdient.

Wat is er toch aan de hand met vrouwelijke sexualiteit dat enerzijds zo heilig en anderzijds zo griezelig blijkt voor mensen uit bijna alle culturen? De mythologisering van de onschuldige vrouw leidt in vele landen tot regelrechte mishandeling en misdaad. Dichtnaaien, verkrachting, vernedering en pijn. De minderwaardigheid van de bezoedelde vrouw, die in bijna elke cultuur een rol speelt en kan leiden tot verstoting. Het isolement van de vrouw die als ‘afgelikte boterham’ of ‘stoepslet’ te boek staat, of de onteerde vrouw die door haar familie verstoten wordt en erger.

Terwijl het uiteindelijk gaat om een klein stukje weefsel dat zelfs een fietszadel de baas kan. Terwijl het uiteindelijk gaat, ook voor de vrouw, om een verlangen dat oorspronkelijk de voortplanting tot doel heeft. Terwijl het uiteindelijk misschien zelfs wel draait om een te ver doorgevoerde bezitsdrang, angst voor verlies, of territoriumdrift.

Hoe dan ook, de hoeveelheid ellende die voort is gekomen uit dat hele kleine stukje kutweefsel rechtvaardigt de afschaffing ervan. Jammer dat dát nou net niet mogelijk is.


17 reacties

KingArthur · 14 februari 2005 op 13:33

Amen.

Bakema_NL · 14 februari 2005 op 13:44

Mannen en het geloof zijn toch echt de allergrootste hoofdoorzaak van deze ellende, valt niet te ontkennen.

Het is echt lachwekkend om te lezen dat een steeds groter wordende groep islamitische meisjes naar het ziekenhuis gaan om dat vliesje operatief te laten herstellen………gaan ze tenminste als maagd het huwelijk in. Die meiden zijn hier, worden steeds vrijer en al die kerels gaan dat echt niet meer tegenhouden, hoezeer ze ook willen en krampachtig proberen.

Dat gelazer in Afrika en China (en andere landen) moet keihard aangepakt worden, middels voorlichting en vervolging….liefst voorkoming natuurlijk.

Verder denk ik niet dat vrouwelijke sexualiteit heilig en griezelig is, maar de kerels maken het zogezegd heilig voor hun eigen doeleinden en aan de andere kant griezelig doordat ze het heilig maken en veroordelen wanneer blijkt dat een dame niet meer zo heilig is. Het is echt van de zotte dat iemand uit een andere cultuur jouw zus ligt te neuken wat jij goed moet vinden, terwijl jij nog niet hoeft te kijken naar zijn zus om al een probleem te hebben……………dit hele gedoe word in stand gehouden door al die kerels, alles voor de eigen geneugten.

Mup · 14 februari 2005 op 15:08

[quote]bij het verkeer met een maagd.[/quote]

Nooit begrepen waarom dat verkeer genoemd is, maar ach, het kan verkeren,

Groet Mup.

Ma3anne · 14 februari 2005 op 15:08

Erg goed onderwerp, Dees en schitterend opgebouwd in die losse delen, telkens vanuit een ander perspectief.

De oorzaak van veel ellende in de wereld.

Moet er ineens aan denken, dat de geboorte van Jezus enkel legitiem is geworden door de ontmaagding van zijn moeder weg te poetsen met een vaag verhaal over onbevlekte ontvangenis. De Maagd Maria. Roomsche Heilige bij uitstek.
Maar ja, mannen zijn de grondleggers van godsdiensten over het algemeen.

Mannen mogen van mij blijven, maar misschien is het een idee om een vrouwengodsdienst bij uitstek eens wat meer ruimte te geven: de hekserij. maar dan zonder door mannen geconstrueerde brandstapels uiteraard.

Bakema_NL · 14 februari 2005 op 15:35

Hekserij is ook niet exclusief voor vrouwen, dat is een groot misverstand wat door de jaren heen is ontstaan. Een heks kan zowel een man als een vrouw zijn.

Een erg goede site over hekserij…… http://www.bliksemendonder.com/informatievoornietheksen.htm

Kees Schilder · 14 februari 2005 op 16:34

Gewoon weer een kei van een column

Ma3anne · 14 februari 2005 op 16:47

Je hebt gelijk Bakema. Ik zeg ook niet, dat alle heksen vrouwen zijn, maar het vrouwelijke principe van de godin is het uitgangspunt. Daardoor zijn het overwegend vrouwen die zich ertoe aangetrokken blijken te voelen. Maar mannelijke heksen zijn er inderdaad ook.

Nog een mooie heksensite: [url=www.13heksen.nl]gna gna[/url]

Dees · 14 februari 2005 op 20:39

Hekserij als alternatief..

Had de westerse wereld er anders uitgezien als heksen de christenen op de brandstapel hadden gesmeten 😕

Ik ga es ff bijlezen op jullie sites!

Greetz,

Dees

Raindog · 14 februari 2005 op 20:43

Boeiende serie Dees. Ik heb geloof ik nog niet eerder gereageerd, wel gelezen uiteraard, maar bij deze dan. Lekker kort met precies genoeg informatie.

Vreselijk onderwerp eigenlijk. Ik zat gisteren iets met dieren op Discovery of National Geographic te kijken en als je dit ondewerp naast die beelden legt is het onderscheid tussen ons en de dieren ineens een stuk minder duidelijk.

Komt er nog een deel 4?

Fred · 14 februari 2005 op 21:18

Interesting, zeker voor een man.
Al is het trouwens nog niet zolang geleden dat in Nederland sex voor het huwelijk uit den boze was en in het huwelijk alleen voor de voortplanting, waarbij je door de pastoor – een geheelonthouder – gewezen werd op je verplichtingen. Neuken dus want er zijn geen kinderen. Geen verzinsel deze keer maar gewoon gehoord van een wat oudere dame, maar wel in andere bewoordingen.
De volgende serie wordt homoseksualiteit in de wereld? Want dan ken ik ook nog mooie stukjes waar ikzelf geen kant mee op kan, columnwise dan.

Mocht ik het martelaarschap aanvaarden dan zal ik in de hemel enkele maagden ontmoeten. Als het de moeite waard is laat ik het weten 😀

sally · 14 februari 2005 op 22:23

ja, absoluut TOP

groet
Sally

melady · 14 februari 2005 op 22:47

Mooi!

viking · 15 februari 2005 op 11:53

Hoe triest. Hoe waar!

Dees · 15 februari 2005 op 20:31

Thanks voor de leuke reacties… Al schrijvende snap ik er nog steeds geen barst van, van dat maagdencomplex. Maar voorlopig blijft het hier toch maar bij 🙂

pepe · 15 februari 2005 op 23:07

[quote]Maar voorlopig blijft het hier toch maar bij [/quote]

Jammer, een zeer interessant onderwerp!!
Klasse geschreven!!

Mosje · 16 februari 2005 op 14:49

[quote]Al schrijvende snap ik er nog steeds geen barst van, van dat maagdencomplex. Maar voorlopig blijft het hier toch maar bij [/quote]3 columns op rij over maagden, en nou weten we nog steeds niet of JIJ maagd bent of niet. Kijk met belangstelling uit naar deel 4.

ignatius · 21 februari 2005 op 00:13

Klasse serie!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder