‘Nah, wat ik NOU weer heb gehoord gisteren!’
‘Hmm..wat dan?’ [i](Oh God, hier gaan we weer..)[/i]
‘Een vrouwtje uit mijn dorp is verlaten door haar man, voor een andere man. Ken je dat? Is toch erg! Zal ik nog een bakkie koffie zetten?’
‘Ehh..ja, lekker..’ [i](…)[/i] ‘Nee, maar ik kwam haar dus gisteren tegen bij de supermarkt, hélemaal in tranen was ze! God, ik heb zo met haar te doen. Ja, het kan in één keer omslaan hoor, je weet het niet. Toen ik nog bij de poli werkte heb ik die ex vriend van Paul de Leeuw wel eens geholpen. Die is op een gegeven moment ook weer naar een vrouw gegaan. Ja echt hoor, ik weet het zeker.’
‘Tja, zulke dingen kunnen best gebeuren inderdaad.’ [i](Zó NIET boeiend…!)[/i]
‘En trouwens, een kennis van een vrouwtje uit het dorp van mijn broer die kende ook iemand die na 25 jaar huwelijk ineens werd verlaten voor een man. Nou, dan weet je toch niet waar je het zoeken moet! Wacht, ik zal wel even die foto laten zien van die ex-vriend van Paul de Leeuw. www.koekel.nl was het toch?’
‘Ja…’ [i](Pfffff, het is GOOGLE..voor de 10.000ste keer!!)[/i]
‘Jij nog een koekie? Nee, maar wat vind je daar nou van? Ik vind het allemaal maar een vies gedoe hoor, moet er niets van hebben. Trouwens, had ik je dat al verteld..Tante Bep heeft nu gewoon tóch ruzie met haar schoondochter hè…ik zei vorige week toch al dat ik het aan zag komen. Ja, is toch niet normaal…ze mag toch zeker zelf wel weten aan wie ze haar babywieg uitleent! Dat Sandra dáár boos om wordt, ze is gewoon jaloers. Ja..ik vind het zo sneu voor tante Bep. Het gaat ook steeds slechter met haar reuma..echt zielig. Dat zei ik laatst ook al tegen de slager, dat is namelijk haar buurman. Je weet wel.’
‘Goh..is inderdaad sneu zeg….’ [i](Kan iemand me redden aub?)[/i]
‘Wil je zo een stukkie van mijn banaan? Ik ben weer eens aan de Sonja Bakker. Ja, ik krijg mijn knopen niet meer dicht, ken je dat? Ik zit wel de hele tijd aan eten te denken hoor. God, wat heb ik het er moeilijk mee, ik wil het liefst de hele dag snaaien. Hmm, wat ruik ik? Een lekker croissantje, op de gang?’
‘Umm…nee ik ruik niets hoor..’ [i](Zucht, steun, kreun)[/i]
‘Nee, dus dat ene collegaatje weet je wel. Zij had laatst toch een mooie tas gekocht. Ik zei tegen haar: ‘Kind, dat lijkt dezelfde tas wel van mijn buurvrouw, die heb ook zo’n mooie’ Ja, mijn buurvrouw, je weet wel…die met die beroemde pianist is getrouwd. Er wonen soms toch nog best leuke mensen bij ons in het dorp hoor, ken je dat?
‘Hmm? Sorry, wat zei je?’ [i](Jemig, zie je niet dat ik bezig ben ofzo??)[/i]
‘Nou, dat er toch best hele interessante mensen bij ons in het dorp wonen. Die ene die tegenover de kerk woont, dat vrouwtje waar ik je wel eens over verteld heb. Nou, die heeft wel eens een talentenjacht gewonnen, ken je dat? Dat maak je ook niet vaak mee hoor. Hele mooie vrouw hoor, heel aardig.’
‘Ah ok.’ [i]( En nu hou je je waffel!!)[/i]
‘En ik was laatst op bezoek bij tante Frieda en Oom Paul, je weet wel, Luc’s oom en tante. Nou, die zijn geen spat veranderd. De hele tijd dat gekibbel en gezanik, om niet goed van te worden. Ik zei laatst tegen Miranda dat ik er niet meer tegen kan. Ga d’r voorlopig niet meer naar toe hoor.. Trouwens, ik heb binnenkort toch niet zoveel tijd meer, want ik ga nu aan een nieuw clubje beginnen. Had ik je nog niet verteld hè? Ik ga een breicursus volgen, lijkt me echt hartstikke leuk.’
‘Hmm? Ja, is leuk..moet je doen….Hey maar sorry,ik moet even iets afmaken hoor.’ [i](@$&&**&!!)[/i]
‘Oh sorry…nou, ik ga maar weer eens verder dan. Nog een bakkie?’
‘Nee dank je’ [i](……………………………………………….)[/i]

Categorieën: Gein & Ongein

3 reacties

Mup · 26 april 2007 op 15:59

Je irritaie komt duidelijk naar voren, te duidelijk eigenlijk. Teveel tekens tussen aanhalingstekens, maar wel erg vermakelijk:-)

Groet Mup.

Mosje · 26 april 2007 op 16:13

Volgens Eddy moet ik een beetje zuinig op je zijn, dus ik zal het diplomatiek verwoorden.
Je stukje is erg leuk, maar de tussen haakjes geplaatste verzuchtingen vind ik minder fraai.
Mooier zou zijn als jouw gevoelens en emoties verborgen zouden zitten in de antwoorden die je aan je collega geeft. Dat is best lastig, maar wel te doen. De korte wat afgebeten antwoorden die je geeft gaan trouwens al een heel eind in de goede richting, maar het kan nog een paar stapjes beter.

Eddy Kielema · 26 april 2007 op 21:06

Beetje veel tekst op de vierkant centimeter, maar wel weer heel erg leuk! En gelukkig is Mosje slechts een ongevaarlijk keffertje… 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder