*bibber* … hier rechtstreeks vanuit de noordpool (huis) geef ik weer verslag van mijn diepgaande onderzoeken. Het zou wel handig zijn, al had ik een onderwerp om over te vertellen, dus daarom trek ik mij even terug in mijn iglo (kamer) en wacht op inspiratie. Oke, ben ik weer. De meeste mensen zeggen wel eens “eerst nog even een sigaretje en dan naar bed”. Of sommige nemen hun geliefde sigaret zelfs mee hun bed in, in de hoop dat ze hem dan laten vallen en ze met bed en al in brand vliegen. Nou ja, oke, dat zou ik hopen tenminste voor die hulpeloze mensen, het is immers hun eigen schuld. Wat ik eigenlijk niet snap is waarom ze die sigaret nodig hebben. Voordelen zijn er weinig, het is misschien lekker, maar dat ligt bij iedereen verschillend en het is rustgevend, maar hangt ook af van de persoon. Er zijn heel wat middelen waarmee die doelen (lekker en rustgevend) ook bereikt kunnen worden. De algemene nadelen van roken zoals kanker zal ik maar niet opnoemen, want die weet zo langzamerhand iedereen wel. Je wordt gebombardeerd tegenwoordig met folders en tijdschriften over roken en dan nog eens die sigarettenpakjes beklad met “roken schaadt de gezondheid” en dergelijke, alsof dat veel helpt. Je kan beter neerzetten dingen als:
– als je dood wil, waarom zet je jezelf dan niet meteen in de hens, i.p.v je sigaret
– Moordenaar ( je brengt andere in gevaar met jou rookwolk om hun heen)
– Dit pakje sigaretten is hetzelfde al 2 biertjes, bier is plezier en met een sigaret in je bek, ben je over een paar jaar een hersenloze gek
– Dit pakje is het eerste gedeelte voor een vakantie, die je van een jaar roken zou kunnen betalen.
– Verslechterd je uiterlijk: gele teer handen, nagels, stank adem, kleren stinken, je haar stinkt, oftewel je zuigt en stinkt. Een stinkdier, ruikt zelfs nog beter als jou.
– Als je geroken hebt, mag je van geluk spreken als er nog een wezen bestaat die z’n tong in je bek steekt …
– Roken kost je al hopen geld en daar komt ook nog eens al die pakjes kaugum bij voor je adem, tenminste, als je andere niet wilt laten flauw vallen van je lucht.
– Als je zo van rook houdt, waarom steek je je kop dan niet meteen in de schoorsteen.
Dit waren dan wat nadelen die je wat minder hoort. Als mensen toch zover gekomen zijn om erover te denken om te stoppen, zeggen ze weer dat ze het niet kunnen. Nou, wie niets kan is dood zeg ik dan, want haast alles is mogelijk, als je maar wil. Desnoods eet je je sigaretten maar op, waardoor je zo erg over je nek gaat, dat je ze nooit meer wilt.
Je hebt ook zoveel mensen die roken om de “stoerheid look”. En om zich een houding te geven, waar moeten ze hun handen dan houden? Ze kunnen zich moeilijk de hele dag masturberen of zo, dus in die zeldzame momenten dat ze niet sexueel gefrustreerd zijn en hun hormonen de macht nemen en hun hersenen verdwijnen, gaan ze maar roken. Of iedereen rookt, dus ik ook. Dat is de meest domzinnige reden, zoiets heet ook wel geen eigen mening of denkvermogen. Ook is roken een handig middel om andere tijdens het uitgaan te verleiden dat later eindigt in een eenmalig paringsritueel. Heb je een vuurtje voor me? En meteen aanleiding tot een gesprek. Ik kom er nu wel eindelijk achter waardoor iedereen in discotheken bijvoorbeeld zulke rare spastische bewegingen maken, je weet wel, net zoals kippen zonder kop, dan lopen ze eerst nog een tijdje door totdat ze dood neervallen. Precies zo in de discotheek, doordat ze geen sigaret bij zich hebben, weten ze niet waar ze hun armen moeten laten en maken daardoor rare kronkelige bewegingen en dan combineren ze dat ook nog eens met alcohol dat uiteindelijk leid tot de dood van de kip, ik bedoel, vallend op de grond, zich vooruitslepend over de vloer richting wc, vervolgens de wc vol te kwijlen en dan het bewustzijn kwijt te raken. Een voorspellende vaak voortkomende situatie helaas. Maar ja, vandaag de tijd schijnt dat de jeugd van tegenwoordig erg aan te trekken. Ze kunnen niet wachten totdat het weekend aanbreekt. Vanaf maandag bedenken ze al wat ze zaterdag gaan doen, terwijl dat wonderbaarlijk steeds hetzelfde blijkt te zijn. Discotheek, zuipen, springen, als ze geluk hebben seks met een ander soort en uiteindelijk halfdood in bed en de eerste zin is nadat ze wakker worden “volgend weekend weer”. Het liefste zouden ze de hele week weekend willen, want wat is er nou beter dan je dood zuipen en als een kip zonder kop rondspartelen in een kippenren en uiteindelijk als een lama spugen en als een konijn neuken en je door de weeks gedragen als een zombie. Al dat geld is maar bijzaak. Je moet toch leven? Je volgooien met alcohol en nutteloos huppelen in disco’s en mannen en vrouwen pakken die je nauwelijks kent en als je er in zeldzame gevallen er een relatie aan overhoudt, dan houdt het meestal niet lang stand, omdat je je na je overgebleven kater van gister pas beseft hoe degene is, hoe hij is zonder drank en dat vaak heel anders is. Tja, als je dronken bent, ziet alles er mooi uit, zelfs een lantarenpaal zou je nog aanzien voor een slanke vrouw en een boom als een gespierde man.
Maar ja, ik dwaal weer teveel af, ik duik maar eens me bed in, daar loop ik tenminste geen kans op kippen zonder kop, geile konijnen of spugende lama’s…


8 reacties

deZwarteRidder · 11 april 2004 op 18:12

zie je het nu niet wat te zwart-wit???
eeehhhhh interracial sex..hmmm item voor een nieuwe column??
You made your point girly

R@@F · 11 april 2004 op 19:28

[quote]geile konijnen of spugende lama’s[/quote]
Hoewel ik uit ervaring weet dat deze erg geil kunnen zijn!
Ga zo door!!
R@@F

Shitonya · 11 april 2004 op 19:29

Welnee, niet echt zwart-wit , gewoon beetje overdreven misschien, maar meer ook niet 😉

Shitonya · 11 april 2004 op 19:32

Whehe, tja raafje, misschien zijn konijnen of lama’s geil voor je, maar mijn voorkeur gaat meer uit naar leeuwen en vogelspinnen 😛

Ma3anne · 12 april 2004 op 09:05

Vol schaamte druk ik een peuk uit. Misschien dat ik jouw lijstje eens boven mijn bed hang als ‘meditatie’ om van het roken af te komen.

Goeie column met duidelijke eigen mening!

viking · 12 april 2004 op 09:46

Je taalgebruik begint al wat begrijpelijker te worden. Inhoudelijk had je er beter twee columns van kunnen maken maar… het gaat de goede kant op.

luckyleo · 12 april 2004 op 10:18

Je hebt je standpunt weer mooi verwoord in een mooie column. Alleen het laatste deel leek je iets teveel af te dwalen (maar dat kan ook je bedoeling zijn, gezien de laatste zin).

Zelf ben ik ook tegen roken, maar niet zozeer tegen vrouwen die roken om de door jou beschreven “stoerheid look”. Een mooie stoere meid met een sigaret staat soms echt gewoon cool, vind ik dan. Ook al is het bij 99% van de rokers niet zo, bij 1% van de vrouwelijke rokers staat een sigaret hun wel degelijk sexy (ook al stinken ze daardoor uit hun mond en smaken ze zeer onaangenaam tijdens het zoenen)

Shitonya · 12 april 2004 op 12:11

Dat ik in het laatste gedeelte wat afdwaalde naar een discotheek en alles was inderdaad de bedoeling, dat slaat ook op de titel “kippenhok” = discotheek 😉

Voor de rest weer heel erg bedankt voor de reacties 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder