We hebben hier in Nederland de vrijheid om te geloven in wat we willen. Geloof is liefde. Daarom maken we van een dag, waarop dieren ritueel geslacht worden, een feestdag. Welkom in Nederland. Ik kom uit het land van de veertien miljoen debielen. Er zijn vier topdebielen die zichzelf de Toppers noemen. Deze mensen hebben het zwakbegaafde deel van mijn vaderland opgeroepen om zich in zilveren glitters te kleden en zo mee te komen zingen in het stadion van de mooiste voetbalclub van Nederland. Wat bleek? Duizenden, toch wel homo sapiens, hebben echt een zilveren glitterpak aangeschaft.

Hoe zullen de andere landen hun houding ten opzichte van ons veranderen als ze dit zien? Mogen we dan nog net zo vrijuit in hun land dammen en deltabruggen bouwen? Mijn hart maakte wel een overslagje toen ik de volgende dag in de krant las dat een bus topper-fans in een ongeluk verzeild was geraakt. Een bewijs voor dat de evolutietheorie tegenwoordig niet meer geldig is, komt uit het feit dat er geen doden zijn gevallen.

Ik kom dus uit het land van de veertien miljoen debielen. Nu ik dit zeg realiseer ik mij dat ik nu ook meteen veertien miljoen vijanden heb. Ik woon nu al vele jaren hier en ik snap nog één ding totaal niet. Waarom zetten mensen kabouters in hun tuin? Bloemen okee, maar kabouters? Je hebt ook mensen die een tuin hebben volledig gevuld met kabouters. Waar is het dan fout gegaan?

Winston Bogarde bukt voor niemand, Gordon doet het voor iedereen. En wie heeft er langer succes? Juist, degene die voor iedereen bukt. Wil ik uit zo een land komen? Ja, ik ben gelukkig hier. Ik heb hier iets om over te schrijven.

Natuurlijk zou ik, mocht ik een Amerikaan zijn, ook veel te schrijven hebben. Zo wordt een onschuldige animatieserie als South Park uit angst gecensureerd. We hebben er in Nederland niet al teveel over gesproken, maar South Park dat in Amerika gecensureerd wordt. Dat is hetzelfde, als dat in Nederland een show van Theo Maassen gecensureerd wordt. Dan is er toch wel heel wat aan de hand.

Allemaal door de islam. Of door de debielen? Het is maar wat voor hypothese je eraan geeft. Onder de islamieten zullen ook wel zwakbegaafden zijn. Ik heb opzich niks tegen de islam, alleen snap ik het nut van de hoofddoek niet. Als de meisjes ons vertellen dat het puur uit hun eigen wil is, wat is er dan mis in de hersencellen in dat hoofdje? Mooi ziet het er niet uit. Modieus is het ook niet. Is het dan toch om de man niet bang te maken, dat iemand anders opgewonden wordt door hun haardos te zien?

Het lijkt me niet fijn om moslimvrouw te zijn in de zonnige periodes van het jaar. Wanneer wij ongelovigen lekker in het zonnetje zitten met een blikje bier, zit mevrouw Yilmaz, zwetend in haar boerka, te genieten van haar non-alcoholische drankje.

Ik wil geen pro-Wilders column maken, maar er zijn toch dingen in de islam, waarvan ik denk, dat kan beter. Nu wil ik niet zeggen dat ik niet, als bier drinkende, van de zon genietende, ongelovige nooit problemen heb. Zo is het voor mij ook heel moeilijk om te onderscheiden welk geluid van mijn trillende telefoon komt of van een insect dat zich in mijn buurt voortbeweegt.

Misschien moeten de islamieten lekker meedrinken, als wij binnenkort zonder voetbalkennis ons land gaan aanmoedigen. Als zestien miljoen meneertjes van Gaal hebben we commentaar, die we naar buiten brengen, door middel van de dubbele tong. Het wordt weer de tijd van de mensen die verkleed gaan als oranje leeuw of mensen die brullen met hun brulshirt van de Blokker.

Ik kom dus uit het land van de veertien miljoen debielen. Ondanks dat ben ik blij hier te wonen. Misschien maakt dat mij ook wel debiel. Het mooie van een debiel is, dat hij niet door heeft dat hij zelf een debiel is.


4 reacties

SIMBA · 27 mei 2010 op 13:18

Poe, wat een hoop debielen 😕

Zwart · 27 mei 2010 op 15:53

Raakt kant nog wal.
Maar goed gezien de geestelijke toestand van de auteur misschien wel niet zo verwonderlijk.

Kwiezel · 27 mei 2010 op 21:28

Leipelullo, ik vind dit niet goed geschreven. Het is onsamenhangend, niet vlot en de boodschap ontgaat mij totaal. Ik snap ook niet dat je het steeds over veertien miljoen debielen hebt en in de voorlaatste alinea ineens over zestien miljoen Van Gaaltjes.

Fem · 28 mei 2010 op 07:46

Volgens mij kent ieder land z’n vreemde tradities, wetten en regels. Dat is op zich een leuk onderwerp, maar in dit geval is het gewoon niet zo leuk geformuleerd en dat is zonde!

Geef een antwoord