Lieve Lita,
Ik lees altijd uw rubriek in uw blad en nu heb ik zelf problemen, maar daar bent u voor. In uw blad lost u altijd alle problemen op, met schoondochters en als iemand ruzie heeft met de buurvrouw. Ik ben bijna veertig jaar gelukkig getrouwd, maar nu niet meer zo. Mijn man is gestopt met roken en hij doet zo onaardig. Verder heb ik heel erg zweetvoeten. En de papagaai doet het ook niet meer goed. Hij krijst de hele dag. Mevrouw Lita, ik heb het moeilijk thuis. Soms lees je wel eens dat iemand dan helemaal doordraait en gaat gillen en gaat steken, maar dat wil ik niet.

Mijn man is nou gestopt, zegt hij. Maar hij rookt stiekem nog wel, hoor. Overal liggen sigaretten verstopt. In de stortbak drijft een pakje naast zijn fles jenever en onder het bed naast die rare boekjes die hij leest terwijl hij denkt dat ik niet weet dat hij ze leest, begrijpt u me nog? Want ik stofzuig daar toch! Hij is ook niet meer echt zichzelf, hoor mevrouw Lita. Want hij zegt dat hij sinds hij niet meer rookt mijn voeten alsmaar ruikt. Wij wassen ons elke dag, heus waar! De dokter zei, het is de zenuwen meid, met die voeten en die man die niet meer rookt en met die papagaai die de hele dag krijst. De dokter weet het ook niet meer. Hij wil maar pillen geven. Maar ik slik nooit pillen. U weet alles, ook van het Koningshuis en zo, want daar spaar ik soepkommen van! Wilt u me helpen, want met mijn man die niet meer rookt en die stank en Jacco die zo krijst, wordt het me teveel.

Ik hoop dat u mij kunt helpen,
Radeloze Truus

Lieve Radeloze Truus,
Ach, ach, wat een problemen nu toch. Lita schrikt er van! Soms lijkt het leven toch wel heel hard op je af te komen. Misschien is het alvast een troost dat je die soepkommen spaart, dat leidt wat af en zo kun je je een beetje op je verzameling richten. Ik zie dat je al heel lang getrouwd bent. Op een bepaald moment kunnen ‘ze’ vervelend worden. Lita heeft daar nog wel wat tips voor. Ik weet natuurlijk niet of je een badkuip hebt thuis, want daar is altijd iets mee te bedenken met een electrisch scheerapparaat dat ineens valt en ook zou je misschien iets met de auto kunnen doen, maar dat is allemaal een beetje te technisch voor Lita, haha.
Soms doet iedere dag een klein theelepeltje arsenicum in de koffie ook wonderen, maar dat duurt alleen wat langer. Je moet er dan wel een extra schepje suiker bij doen, want dat verdoezelt de smaak. Ja, Lita kan het weten!

Gelukkig heb ik een lekker recept voor je voor gebakken papagaai. Dat kreeg ik van een van mijn lezertjes. Je begint ermee dat je Jacco de nek omdraait (doe maar handschoenen aan, want die beesten bijten venijnig), hem plukt en panklaar maakt. Intussen heb je al een lekkere marinade klaar met olie, knoflook, uitjes, rozemarijn en basilicum en een snufje oregano. Een Italiaanse papagaai, zullen we maar zeggen. Daar gaat Jacco even een dagje in liggen bijkomen. Vervolgens gaat hij een uurtje in de pan sudderen, eventueel afblussen met wat rode wijn. Lekker hoor, met gebakken aardappeltjes en een frisse salade. Tegen je man zeg je natuurlijk dat hij weg is gevlogen en dat de poelier kalkoen in de aanbieding had.

O ja, en voor die zweetvoeten denk ik dat je daar na een flesje kamferolie helemaal van af bent. En als alles eenmaal achter de rug is, ga jij lekker geurloos op dansles.
Toedels,
Lita


7 reacties

prikkels · 6 maart 2005 op 11:10

Enige column. Ik heb smakelijk gelachen.

Li · 6 maart 2005 op 13:11

😀 😀 😀

Wat een ellende.
Ik lach me een paar zweetvoeten 😛

Li

Mosje · 6 maart 2005 op 19:11

Ook al heel herkenbaar.
😀

Zamster · 6 maart 2005 op 20:29

Heerlijke colum om te lezen, in mijn gedachten lees ik dit verhaal in een prikkelend blad …….

Ma3anne · 7 maart 2005 op 08:38

Een panklaar gekomen papegaai? Lijkt me heerlijk! 😀

WritersBlocq · 7 maart 2005 op 09:37

Wat stinkt harder, kamferolie of voetenkaas?
Lekkere column 😀

Mup · 7 maart 2005 op 10:46

[quote]O ja, en voor die zweetvoeten denk ik dat je daar na een flesje kamferolie helemaal van af bent.[/quote]

Innemen, insmeren? Adres van Lita, graag! 😀

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder