Qua leeftijd horen meneer Li en ik op een oudemensencamping thuis. Wij schommelen, wippen en spijkerpoepen niet meer en maken geen gebruik van poedelbad, playbackshow, of jeugdhonk. Toch vierden wij onze vakantie dit jaar op een camping waar overwegend gezinnen met jonge kinderen staan. Dat was een weloverwogen keus want we wilden uitgebreid genieten van alle bedrijvigheid rondom ons heen. Bedrijvigheid waar wij geen last meer van zouden hebben. Verplichte en kostbare bezoekjes aan speeltuinen en pretparken, zouden ons bespaard blijven. Geen gejengel en gezeur aan ons hoofd over het kopen van ijsjes of patat. Geen ruziemakende koters. Geen luie pubers die de hele dag in hun tent liggen te stinken en het vertikken om de afwas te doen. Die tijd ligt achter ons want onze kinderen gaan niet meer mee. Het grote genieten kan eindelijk beginnen. Dit jaar zou onze vakantie bestaan uit ongestoord lezen, eindeloos puzzelen, lekker luieren en uitgebreid kijken naar vaders en moeders die hun kroost in toom proberen te houden. Daarom kozen we een plaatsje op de kopse kant van het veld zodat we alles goed konden overzien.

Speciaal hiervoor schaften we een super-de-luxe loungesofa aan. Een opblaasgeval uitgerust met comfortabele zijleuningen en een superzacht meedeinend rugsteun. Zelfs een blowjob bleef ons bespaard want een superhandig motortje blies het gevaarte binnen een zucht en een scheet op. Het veld was in rep en roer toen het gevaarte vorm begon te krijgen. Jonge vaders en moeders loerden verlekkerd naar ons opblaasgenot die ze maar al te graag hadden willen beleggen. Een hummeltweeling met spierwitte vlechtjes vergaapten zich, met de duim in hun mond, aan ons fluwelen monster. Onze hond rende er kwispelend, happend en grommend omheen. Een opgeschoten puber bracht zijn fiets slippend tot stilstand, reed vijf rondjes rond ons loungewonder en sms-te ondertussen zijn duim blauw en twee brutale broertjes prikten verlekkerd met hun vingertjes in het blauwe pluche. We doken de tent in om ons in gepaste kleding te hullen: een kleurige korte broek plus een luchtig hemdje, en stapten met een dik boek, flesjes water en een flacon zonnebrandolie het veld weer op. Klaar om ons, als een parkietenpaartje, te nestelen op de droomsofa.

Maar onze zonnebaddroom spatte als een zeepbel uiteen. Op het blauwe pluche rolde onze hond, kreunend van genot, van zijn rug op zijn buik en visa versa. De twee broertjes speelden er krijgertje en de blonde hummeltjes stuiterden op hun billetjes alsof ze op een trampoline zaten. Aangemoedigd door de opgeschoten puber en zijn opgesms-te vrienden en gadegeslagen door hun ouders die, dankzij onze loungewonder, een tijdje rust hadden. Kortom: Drie weken lang was onze super-de-luxe loungesofa de klapper van het veld en wij hadden het nakijken.

Volgende keer boeken we toch maar een plekje op een oudemensencamping.
We worden te oud voor dit kindse gedoe.


Li

Liever gek dan 'grijs'. (O)mama Li doet maar wat. Schrijft voor een scholengroep, een ouderenblad en voor schrijfgroep Undercover. Is na 10 jaar weggereorganiseerd bij het Alphens Nieuwsblad. Werkte 30 uur per week als bovenschoolse coördinator TSO bij SCOPE Scholengroep. Sindskort gepensioneerd.

14 reacties

arta · 11 september 2007 op 08:12

😆
Hahaha, geweldig!
[quote] Zelfs een blowjob bleef ons bespaard want een superhandig motortje blies het gevaarte binnen een zucht en een scheet op. [/quote]
en
[quote]Drie weken lang was onze super-de-luxe loungesofa de klapper van het veld en wij hadden het nakijken.[/quote]
Die woordspelingen!
Helemaal goed, Li!
😀

pepe · 11 september 2007 op 08:15

Li lui op een oudemensen camping, ik geloof er niks van.
Hij is weer heerlijk om te lezen. :lach:

DriekOplopers · 11 september 2007 op 08:25

Ik blijf het zeggen:

“Kamperen is ontberen.”

😀

Doe mij maar een hotelletje, Li!

Driek Oplopers
oude man te Amsterdam

SIMBA · 11 september 2007 op 08:28

Ach Li, op een oudemensencamping moet je jeu de boulen en kaarten…dan liever dit! 😀

eLGee · 11 september 2007 op 10:57

Hahaha, leuk verhaal. Ik vind het zelf ook heerlijk om naar gezinnen te kijken om vervolgens heerlijk te genieten van de kinderloze rust om mij heen.

lisa-marie · 11 september 2007 op 13:13

Heerlijk om te lezen,ik heb echt hard op zitten lachen. Zag het ook al helemaal voor me.
Nee, geen oudemensencamping want dan kunnen ze niet meer van jullie genieten 😀

dj_Eddy · 11 september 2007 op 15:52

Leuk verhaal weer, Li!

schoevers · 11 september 2007 op 17:45

Weer een top-story, Li.
Volgend jaar sta ik ergens anoniem bij je in de buurt. Rond jou gebeurt altijd wat leuks.
Wat dacht je van een camping met bingo? Kan ik kijken hoe je zo’n opblaasgeval wint.

lagarto · 11 september 2007 op 18:46

Ik kreeg even medelijden toen ik las dat je niet meer aan wippen doet..pfoehee..maar gelukkig doe je nog wel een blowjob.

WritersBlocq · 11 september 2007 op 19:53

Arme meneer en mevrouw Li, ach…….. wat ben ik toch blij met jullie in bezit genomen bezit 😀

[quote]Een hummeltweeling met spierwitte vlechtjes vergaapten zich, met de duim in hun mond, aan ons fluwelen monster.[/quote]
Hummeltweeling, zalige term, net als zoveel andere krachttermen in leuke vorm in jouw column. Tweeling is alleen enkelvoud… of… mag ik niet azijnzeiken over jouw loungegeval?

Lief groetje, en een aai voor dat zwarte ding, Pauline.

DreamOn · 11 september 2007 op 21:47

Geen beter vermaak dan leedvermaak…dat was het idee om op zo’n camping te gaan staan, maar ja, wie heeft zich nu met wiens leed vermaakt? 😀

Geweldige column Li!

Groetjes DO.

pally · 11 september 2007 op 22:56

Wat een grappig geschreven column, Li! Maar eh, was het geen trampoline ? Ik waarschuw je wel dat alle campings in voor en najaar ouwe lullen- grijze koppen-becel-op-de-tafel-campings zijn. 😀

groet van Pally

FatTree · 12 september 2007 op 08:50

Leuke column Li!

Goed opbouw, leuke uitsmijter en erg grappig 🙂
Ik heb ervan genoten, bedankt!

KawaSutra · 18 september 2007 op 23:21

Geeft mij weer een écht camping-gevoel!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder