Wie kent hem niet? De breedgeschouderde man, machotype, flinke bos haar, soms met staartje. Het
begint al direct na de puperteit, stoere vesten en truien, kettinkjes om, armbanden van dikke metalen schakels en een kop met haar, véél haar! Zo rond zijn dertigste begint het bovenop al wat te dunnen en zijn er plekjes waar je doorheen kunt kijken. Op dat moment worden ineens de bakkebaarden langer en dikker en groeit er een snor, een flinke, je zou kunnen zeggen, wat er van boven af gaat komt er lager weer bij! Gaat er van boven nog méér af, dan komt er een sikje, dat na korte tijd uitgroeit tot een forse baard, zoiets als de oude staatlieden en zeehelden hadden en tegenwoordig die Harley Davidsonrijders.
Met een of ander hoofddeksel nog altijd behoorlijk macho!
Boven de vijfig gaan de bovenste knoopjes van het hemd los zodat, ook zijn het er niet zoveel, de borstharen in zicht komen en de ketting om de nek wordt dikker en zwaarder om het accent van hoofd naar borst te verleggen. Op het strand, met de armen onder het hoofd, liggend op de rug valt er best nog wat haar te zien, maar dan?
De macho blijft macho, al wordt hij tachtig!
Met mijn laatste vakantie op de Canarische eilanden heb ik er nog een gezien, zo’n macho van tachtig.Zijn breedgeschouderde tors was wel wat veranderd, hoe moet ik het zeggen, evenals zijn haardos wat afgezakt. Inmiddels had hij een dikke buik met een kuiltje erin en daarboven toch nog een vijftal borstharen plus een brede leren halsband met ijzeren pinnen er in. Sommige honden hebben die ook, dan trekken ze niet zo.
Aan zijn halsband hing een groot kruis, geen oorlogskruis of kruis van verdienste, gewoon een groot kruis. Waarschijnlijk om toch de aandacht van de buik naar boven te verplaatsen. Hij droeg een mini – zwembroekje en met mijn verrekijker zag ik het heel goed, er kwamen 2 haartjes onder- uit, achter zijn creditcard.
Plotseling klonk er een stem uit de verte en kwam er een fraai gevormde jonge vrouw aan. Zij was gekleed in een bikinibroekje, enkelbandje en twee oorringen. Verdomme zei ze, je zou om drie uur in het hotel zijn, we moeten morgen terug en hebben
nog niet gewinkeld! Altijd gezeik met jou!
Och zei de macho heel timide, dat was ik vergeten, het kort geheugen hè.Trek mij even overeind, dan probeer ik mijn ledematen weer recht te krijgen en ga ik gelijk mee. Mag ik dan vannavond weer je schoothondje zijn?
Resumé: Ook een macho is te temmen, als je maar héél veel geduld hebt!


9 reacties

bert · 24 juli 2005 op 08:37

Zelf heb ik het niet zo op mensen die met de verrekijker mensen op het strand bespieden en ik heb ook nog nooit een verrekijker gezien waarmee je mensen kunt afluisteren op het strand.
Verder wel een leuke column. 🙂

Dees · 24 juli 2005 op 10:20

En daar zit je dan als jonge vrouw, met een macho schoothond van tachtig. De Heer en zijn rare kostgangers. Altijd leuk om te observeren. 😉

Mosje · 24 juli 2005 op 10:42

Het komt bij vrouwen altijd weer op hetzelfde neer: als er maar gewinkeld kan worden.
😛

Raindog · 24 juli 2005 op 10:57

Een beetje jammer dat je het nodig had om zo’n bekend cliché nog tig maal en via allerlei zijstraten uit te vergroten om een punt te maken dat op zichzelf al leuk genoeg had kunnen zijn. Het lijkt een beetje op net zolang verzinnen tot je er eindelijk bent.

melady · 24 juli 2005 op 11:40

[quote]dat na korte tijd uitgroeit tot een forse baard, zoiets als de oude staatlieden en zeehelden hadden en tegenwoordig die Harley Davidsonrijders.[/quote]

Zal zo ff in de spiegel kijken.

KawaSutra · 24 juli 2005 op 12:23

[quote]Hij droeg een mini – zwembroekje en met mijn verrekijker zag ik het heel goed, er kwamen 2 haartjes onder- uit, achter zijn creditcard.[/quote]
We hadden pas geleden een discussie op CX over voyeurisme. Dit lijkt me nu een typisch voorbeeld, dat ben ik met Bert eens.

Ik geef Raindog ook gelijk. Je had direct kunnen beginnen met het verhaal van de macho van 80. Dan had je een deel van de intro daarin kunnen verwerken.

Troy · 24 juli 2005 op 13:41

Ben het niet helemaal eens met de kritieken. Ik vind dat je de typische macho geestig hebt beschreven. Van een weelderige haardos tot een kale knar met baard en borsthaar. Wel een ander puntje van kritiek: vergeet niet de aanhalingstekens bij de dialoog.

Grt Troy

Ma3anne · 24 juli 2005 op 17:29

[quote]Verdomme zei ze, je zou om drie uur in het hotel zijn, we moeten morgen terug en hebben nog niet gewinkeld.[/quote]
En hij maar denken dat hij door zijn stoere uiterlijk die jonge blom aan de haak heeft geslagen. Agottoch. 😀

Louise · 24 juli 2005 op 23:00

In deze column is alles overvloedig aanwezig; te veel voorbeelden, te veel vergelijkingen, te veel overdrijvingen en een te veel aan macho en verdomd, dan wordt het gewoon weer lekker om te lezen; een thema op zich 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder